PRAKTISCHE TIPS

 
 

 


---

 

 

 

*  Leer luisteren naar uw lichaam en uw prothese: last tijdens de revalidatie wijst op overbelasting of verkeerde belasting. Rustiger aan dus ...

 

*  Autorijden kan meestal na vier tot zes weken.

 

*  Wandelen, zwemmen en fietsen – in het begin bij voorkeur op een damesfiets – zijn aangename en gezonde hobby’s, ook met een knie- of heupprothese. Knie- en/of heupbelastende sporten zijn uiteraard niet aangewezen.

 

*  Laat nooit inspuitingen toedienen in de buurt van de geopereerde knie of heup, tenzij door uw chirurg.

 

*  Behandel systematisch en onmiddellijk elke mogelijke infectie (een tandabces, een ontsteking van de urinewegen, van de longen, van de huid ...) zeker wanneer er koorts optreedt. Raadpleeg uw huisarts.

 

*  Een tweejaarlijks controleonderzoek bij uw chirurg is aangewezen bij een knieprothese. Bij een ingreep aan de heup is een driejaarlijks controleonderzoek bij uw chirurg aangewezen.

 

*  Reis met een gerust geweten: het veiligheidscontrolesysteem op de  luchthaven reageert zelden op een onschuldige knie- of heupprothese.

 

*  Seks blijft gezond, ook na een knie- of heupprothese.

 

*  “Hoelang gaat een knieprothese mee?” Na 10 jaar blijken nog 95% van de knieprothesen perfect te functioneren. In een kleine minderheid is dus een heroperatie of revisie noodzakelijk, wat chirurgisch gezien perfect  mogelijk is.

 

*  “Hoelang gaat een heupprothese mee?” Na 10 jaar blijken nog 97% van de knieprothesen perfect te functioneren. In een kleine minderheid is dus een heroperatie of revisie noodzakelijk, wat chirurgisch gezien perfect  mogelijk is.

 

Tekstvak: Home Tekstvak: Knieprothese Tekstvak: Heupprothese Tekstvak: Praktische tips Tekstvak: Nuttig om weten