Header image Schoonheidsinstituut Macharisa header image 2
Producten Environ®

Vanwaar Environ®?

Dr. Femandes startte zijn carrière in het harttransplantatieteam van de wereldberoemde Prof. Dr. Christian Barnard. Vanaf 1975 stapt hij over naar de afdeling plastische en reconstructieve heelkunde van het 'Grote Schuur Hospitaal' te Kaapstad.

Over de motivatie en het ontstaan van het ENVIRON productengamma laten we Dr. Fernandes zelf aan het woord.

"In 1979 verloor ik 2 huidkankerpatiënten vóór ze 23 jaar oud waren.
Dit vond ik vreselijk en het drukte dan ook een onuitwisbare stempel op  mijn loopbaan als arts. Wij willen graag dat onze patiënten gezonde volwassen worden die een volwaardig leven kunnen leiden.

Deze 2 jonge mensen kregen die kans niet als gevolg van een ziekte veroorzaakt door de zon. Ik besefte dat ik meer en meer jonge mensen met een trieste diagnose naar huis zou moeten sturen. Om deze reden begon ik mij te verdiepen in de oorzaken van huidkanker. Ik wist uit ervaring, en ook uit statistieken, dat huidkanker toenam. Het leek mij logisch dit toe te schrijven aan het recent ontdekte gat in de ozonlaag. ik realiseerde mij dat er voor dit probleem geen oplossing zou gevonden worden vóór het midden van de 21ste eeuw. Daarom moest er iets gedaan worden aan de bescherming van de huid.

Rond 1986 had ik alle positieve effecten van vitamine A op de huid bestudeerd en begon ik het gebruik van vitamine A voor te schrijven ter preventie van huidkanker.

Mijn onderzoek heeft uiteindelijk geleid tot het ontstaan van het ENVIRON huidverzorgingsysteem."

80% van de huidveroudering wordt veroorzaakt door externe factoren, zoals: stress, slechte voedingsgewoonten, luchtvervuiling en steeds meer blootstelling aan ultraviolette stralen door de verdunning van de ozonlaag. Het zijn bronnen van vrije radicalen die de cellen beschadigen en vitaminetekorten veroorzaken waardoor de celfuncties verminderen. Daarom is het noodzakelijk dagelijks de vitaminetekorten aan te vullen en de cellen te beschermen.


Dr. Fernandes was de eerste ter wereld die crèmes ontwikkelde met vitamine A en anti-oxidanten in correct therapeutische dosissen om de huid te beschermen tegen UV-licht, vervuiling en vrije radicalen en om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen en te behandelen.

Vitamine A:

Anti-oxidanten:

De ENVIRON® crèmes zijn wereldwijd erkend. Ze zijn officieel geregistreerd door het Ministerie van Volksgezondheid, in Zwitserland, Australië, Nieuw-Zeeland en Japan. Ze zijn door de Amerikaanse Food and Drug Administration officieel erkend.
Alle bestanddelen in de formules worden door onafhankelijke laboratoria getest.

Er worden geen bewaarmiddelen toegevoegd tijdens het fabricatieproces. Indien er bewaarmiddelen in de ingrediëntendeclaratie voorkomen zijn ze alleen aanwezig in enkele grondstoffen en zijn ze noodzakelijk voor een doeltreffende werking van deze grondstoffen.
Enkele producten bevatten "natuurlijke" geurstoffen.

Alle ENVIRON® producten zijn vrij van kleurstoffen en zijn niet comedogeen.
Speciale verpakkingen waarborgen de werkzaamheid van de actieve stoffen.
Geen enkel product van ENVIRON® is getest op dieren.
De resultaten van de ENVIRON® producten worden op tal van internationale congressen voor plastische chirurgie door artsen geëvalueerd.

 

Iedereen heeft baat bij het gebruik van de ENVIRON® producten. Ze zijn bestemd voor alle leeftijden.
Voor kinderen, vrouwen en mannen.