Header image Schoonheidsinstituut Macharisa header image 2
IPL Intensive Pulse Light

Intense Pulsed LightIPL (Intense Pulsed Light), ook wel foto-epilatie genoemd, is een ontharingstechniek waarbij flitslampen een reeks van golflengten uitstralen. Je kunt deze golflengten vergelijken met het licht van een normale lamp, maar dan veel sterker. Het licht dringt door in de haarwortel. De energie die hieruit voorkomt, wordt door het pigment van de haar in de wortel geabsorbeerd en daarna omgezet in warmte. Deze hitte leidt uiteindelijk tot vernietiging van de haarwortel. Het is nagenoeg pijnloos.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de dichtheid en de plaats van de haargroei. Er bevindt zich altijd ongeveer 30% van het lichaamshaar in een groeifaze. De rest van het haar bevindt zich in het ruststadium en kan geen licht absorberen? Het verwijderen van erg grof, compact haar, zoals bvb de baard van een man, vergt echter meer tijd.

Opmerking: Niet alle blonde/rode haren kunnen behandeld worden.

Wanneer U zich aanmeldt voor een behandeling bespreken wij met U of de methode voor U geschikt is.

De meeste cliënten ervaren de behandeling als zeer prettig, omdat ze nooit meer hoeven te scheren, te harsen of te epileren. Stelt u zich maar voor dat u nooit meer last hebt van pijnlijke ingegroeide haartjes, stoppeltjes, irritaties en ontstekking. Oksels, bikinilijn, bovenlip,kaaklijn enz.

Contacteer ons voor meer informatie.