Oberon, reality-tv in de Middeleeuwen

Huub Stapel presenteert in het najaar van 2005 voor de TROS en VRT het nieuwe programma Oberon, dat veel weg heeft van eerdere reality-series als Expeditie Robinson en De Farm.

Zestien deelnemers ervaren zes weken lang het dagelijkse leven in de Middeleeuwen aan den lijve: het standenverschil, het harde leven van de armen met weinig comfort en hygiëne en het leven op het kasteel van de edelen. In dertien afleveringen gaan ze de strijd aan om de titel van koning/koningin van Oberon te bemachtigen. Huub Stapel vervult daarbij de functie van Raadsheer.

De opnamen vonden plaats in een Pools kasteel, ze startten medio juni en namen in totaal zeven weken in beslag.

Op vrijdag 14 oktober start de reeks op Eén (Vlaanderen) en TROS (Nederland) om 21.15 u.

Oberon tv-reeksEén voor één komen zestien mannen en vrouwen toe aan de poort van het kasteel. Zij hebben een uitnodiging ontvangen van raadsheer Zebardijn. Koning Darius stierf immers een gewelddadige dood, lafhartig in de rug gestoken door een stervende vijand. Raadsheer Zebardijn moet op zoek naar een waardige troonopvolger. 

Bij elke genodigde gieren de zenuwen door de keel. Wat wordt van hen verwacht? Zullen zij zich hier kunnen handhaven in barre leefomstandigheden? Zullen zij zware beproevingen moeten doorstaan? 

Geruchten gaan dat hen harde duels te wachten staan… 
Alleen en in isolement zijn de kandidaten naar het kasteel gekomen. Zoals bij boetelingen is praten niet toegestaan, noch enige andere vorm van contact. Zelfs nu, aan de grote toegangspoort, worden zij in stilte en geblinddoekt naar binnen geleid. Alle persoonlijke bezittingen moeten zij achterlaten… 

Wie start straks met een voorsprong? Wie wordt de eerste regent van Oberon en voor wie zullen de anderen moeten knielen? 

Meer info en actieve deelname op de website van Oberon. Voor volledige toegang tot de website kun je je registreren. Je vindt er het spelgedeelte, maar ook historische info.