Luc Callaert's Facebook profiel


Luc Callaert, voormalig backing-vocal bij Olla Vogala (1997-2002) componeert, zingt en speelt keys sinds 1983. Op zijn palmares: improvisator bij dichters (van Benno Bernard tot Bernard Dewulf), kindermusicals, theatermuziek, een soundtrack bij gedichten, kinderliedjes en liedjessmid. Hij werkte o.a. mee met schrijver/journalist Stefaan Van Laere, regisseur/zanger/acteur Marcel De Stoop, Dille, Multatulitheater en dichter/schrijver Roel Richelieu van Londersele en was een tijd lang de huismuziaknt van het Vredeshuis in Gent

Met "All of us" en "All of us XL", "Chicken Supreme","Us2", "Call it blue" , en recentelijk "The true sparrows" en het huisorkest van de cocteau "The Blue Parrot Swingband" is hij momenteel in de weer als zanger van jazz-standards, swing en blues en andere americana.

Wegwijs op deze site: Voor meer informatie per project kan je links klikken op de naam van het project. Om terug te keren is er op elke pagina een home te vinden. Hier onderaan bij nieuws staan er ook nog veel links en informatie zonder dat u verder hoeft te zoeken per project.

"All of us"en "All of us XL"

Smoothjazz-trio en quintet

actief: om te beluisteren gewoon doorklikken op linkse link

"Chicken Supreme "

Blues quartet

actief: zie http://chickensupreme.freehostia.com en http://soundcloud.com/chickensupreme-1

 

 

"The True Sparrows "

Deep Blues, Early Jazz, Sacred Gospel & Solitary Country

actief: gewoon even googlen op youtube om ons aan 't werk te zien (zie ook hieronder) en voor nog meer: https://www.facebook.com/The.true.sparrows

"Us2" en "Call us blue"

Smoothjazz-duo en -trio aangevuld met viool

actief: om "Us two" te beluisteren gewoon doorklikken op linkse link;

om "Call it blue" te beluisteren zie http://soundcloud.com/call-it-blue

 
"Luc Solo" ........archief  
"Funcle Jam" (lounge & dance) ........archief  
Contact: Luc Callaert
callaert.luc@skynet.be
0476/420903

NIEUWS:

* Na enkele jaren van stilte begint "Funcle Jam" weer homerecorings te maken met "easy beatz & mellow tunez". Het eerste resultaat is te horen op https://soundcloud.com/funcle-jam

* Omdat we zoveel optredens hebben met "The true sparrows" en ik niet steeds de tijd heb om deze site update te houden verwijs ik graag door naar onze facebookpagina https://www.facebook.com/The.true.sparrows

* Met "The true sparrows" hebben we een demo opgenomen die te beluisteren is op Soundcloud: https://soundcloud.com/the-true-sparrows met als gasten Gait Klein Kromhof op bluesharp en Jan D'Haene op trompet. Opgenomen bij Thomas Noël en afgemixt door Jeroen Buts bij Jerry's Room. Met de virtuose Geneviève Dartevelle op mondharmonica hebben we een nieuwe gastmuzikante in huis om U tegen te zeggen. Onze eerste optreden met oa haar en Jan in de Hotsy Totsy, tijdens de Genste Feesten 2014, was een groot succes.

* "The true sparrows" en de "All of us"- bezettingen zijn nu ook te boeken via http://www.straatwoordenaar.be

* Elke eerste woensdag van de maand in Zaal Cocteau, Jan Palfijnstraat te Gent om 22u na de Lindy Hop les: the Blue Parrot Swingband in een splinternieuwe bezetting met o.a. Antoon Kindenkens op drums, Jakob Haghebaert op gitaar en Edward Demoor op contrabas. Let's swing!!

* Hieronder kan je "All of us XL" aan t' werk zien op De VE-party in de Cocteau te Gent op 3 mei 2013 (een fantastische ervaring).

http://www.youtube.com/watch?v=xJDibShrIbI&feature=share&list=UUFVwSYQXUYUx3FHmzCr9PHQ en

http://www.youtube.com/watch?v=xJDibShrIbI&list=UUFVwSYQXUYUx3FHmzCr9PHQ

 

* Voor aankondigingen van optredens verwijs ik graag naar mijn facebookpagina (https://www.facebook.com/callaert.luc) waar ik ze openbaar aankondig.

 

* "The true sparrows feat. Gait klein Kromhof" op mondharp (in 2011 nog uitgeroepen tot de beste bluesharpist van Nederland) heeft 3 filmpjes op youtube met dank aan Paul Jansen, van het optreden in De kleine kunst te Gent op 10 januari 2013: http://youtu.be/TA03Z2h5HaU , http://youtu.be/biBHVJlaivQ en http://youtu.be/mRhMBID6vd4. En ook nog filmpjes van ons aandeel op "Songs from the heart, a tribute to Bob Dylan" in de Spot in Middelburg 16 mei 2013: http://www.youtube.com/watch?v=NEaV7Ff0cZc en http://www.youtube.com/watch?v=Vn4dR80FFlA Nog meer fimpjes zijn te vinden onder de naam "The true sparrows" op YouTube.

* "All of us XL" swingband is geboren. Ons benefietoptreden van 27 oktober 2012 was zodanig een succes dat we er nog mee willen optreden, als er een budget voorhanden is tenminste. De bezetting is All of us aangevuld met op drums Antoon Kindekens en op contrabas Joshua Dellaert en als extra de violiste Sarah Vlerick. Opnames te vinden op http://soundcloud.com/all-of-us_1 Ideaal voor Lindy-hop fuiven of recepties en feesten.

 

* "Chicken Supreme" breidt uit met Fre De Cocker op drums en wordt een elektrische vintage bluesband. We hebben nu meerdere optredens achter de rug met ons vieren en het bevalt ons en het publiek ten zeerste. . Opnames te horen op http://soundcloud.com/chickensupreme-1 Mocht Fre niet vrij zijn zal hij vervangen worden door Geert Vandeverbeken die we onlangs hebben mogen ontvangen als nieuwe "brother in crime"

 

* Er staan homerecordings van "All of us" op deze website, een staalkaart van ons kunnen: één ballade, één swingnummer en één bossa.

 

*Voor nieuws over komende optredens verwijs ik graag naar de site van chickensupreme http://chickensupreme.freehostia.com of via mijn facebook https://www.facebook.com/callaert.luc

 

*Met Patrick Van Den Heede, Jakob Haghebaert (jazzgitaar) of Marijke Hellemans vorm ik het duo "Us2" voor mensen met een beperkter budget en die ook van smooth-jazz houden.

* Samen met Patrick Van Den Heede op gitaar en Sarah Vlerick op viool vorm ik een nieuw smooth jazztrio: " Call us blue". Het repertoire zal voornamelijk bestaan uit jazzstandards aangevuld met wat poppy deuntjes in een jazzkleedje. De viool zal voor een andere invalshoek zorgen dan de gebruikelijke jazztriobezetting waarbij het arrangement aan belang wint. http://soundcloud.com/call-it-blue

GASTENBOEK:

Schrijf een bericht in mijn gastenboek.

TIPS en LINKS:

* via https://www.facebook.com/groups/blueparrotswingcafe/verneem je alles over de lindyhopfuiven in zaal Cocteau, Jan Palfijnstraat 17 te Gent, beter bekend onder de naam Sweet Parrot Swing Sunday of Blue Parrot Special.

 

PLASTISCH WERK:

 

uit de reeks "Dans" (aquarel-Indische inkt)

 

beeldje 2011

beeldjes in resp. sandelhout en perelaar

Virginia Woolf (litho)

Van Gogh (houtsnede)

Asger Jorn (Cobra-beweging) op zijn sterfbed (ets-aquatint-droge naald)