Gegratineerd witloof (een recept uit de Brabantse keuken) :


Misschien wel het meest klassieke recept uit de Belgische keuken. Ik ken eigenlijk geen enkel gezin waar men er zich niet aan tegoed doet. Dit gerecht wordt meestal in de winter bereid. De bereiding kan van gezin tot gezin variëren. Het is dan hoofdzakelijk de saus die op een andere manier bereid wordt, de één bereidt de saus met melk en de andere doet het op basis van het kookvocht.
Het is een eenvoudig goedkoop gerecht … wie zwikt er niet voor!

Ingrediënten voor 2 personen

Bereiding

Opmerking:
Volgens mij zijn de aardappelen die zij aan zij met het witloof in de oven hebben gezeten het smakelijkst.


restaurants

Comment faire un cougnou

cougnou

 

Potage au chicon

yassa

 

Tartiflette

tartiflette

Cramique de Belgique

cramique


Cession de commerces Horeca

Brasserie à remettre Bruxelles

brassere remettre bruxelles


voyages pas chers
Voyages pas chers Egypte, Maroc, Sénégal

Voyages Tunisie

Riads Marrakech - Atlas Blue

 

Belgische recepten Italiaanse recepten