Toneelgezelschap KWB - KVLV Ramsel

 

Wil je meer iets meer weten over onze toneelopvoeringen van 2004, maak dan je keuze uit onderstaand menu.

Momenteel nog geen gegevens beschikbaar

nieuwtjes speeldata kaartenverkoop foto

 

 

VORIGE JAREN

2003 : Barak Faunus (auteur : Paul Coppens & Guy Didelez)

 

Barak Faunus werd opgevoerd in de parochiezaal van Ramsel op 28, 29, 30 november 2003 en 2, 5, 6, 9, 12, 13 en 14 december 2003.

 

2002 : De droom van zotte Rik (auteur : Jan Christiaens sr)

Het verhaal : Het is kerstavond. In een appartement ergens in een Antwerpse wijk is men druk bezig met de voorbereidingen van een feest. Niet alleen het Kerstfeest maar ook het verjaardagsfeest van Va Louis. Hij wordt namelijk 80 jaar. Va Louis zit in een rolstoel na een ongeval jaren geleden, en hij woont in bij zijn zoon Jan en diens vrouw Anna.

Jan en Anna hebben drie kinderen. De oudste zoon, Hugo, heeft verkering met Maria, de dochter Paula heeft 'een gewone vriend' zijnde André en dan is er nog de jongste zoon Erik. Op het feest mogen ook tante Amelie en nonkel Prosper niet ontbreken. Amelie is de oudste dochter van Va Louis. En dan is de familie compleet en kan er gevierd worden, of toch niet ?

Hoe het feest afloopt kan je komen zien tijdens één van onze voorstellingen. Feit is dat va Louis met heimwee terugdenkt aan vroegere tijd, en hij zou nog eens graag naar z'n oude buurt gaan. Maar 't is niet meer wat het geweest is. De tijden veranderen. Hoe de tijd va Louis verandert dat beleven we in 'De droom van zotte Rik'.

De droom van zotte Rik werd opgevoerd in de parochiezaal van Ramsel op 22, 23, 24, 26, 29 en 30 november 2002 en 1, 6, 7 en 8 december 2002.

 

2001 : De erfenis van tante Filomeen (auteur : Rudy Berghs)

(rechtstaand van links naar rechts) Wim Martin, Eddy Debroek, Wim Wouters, Erik Valgaeren, Emmy Van Kerckhoven, Jean Van Roosbroeck, Rudy Berghs, Jos Willems, Sofie Bloemen (zittend van links naar rechts) Nick Eyckmans, Luc Van Opstal, Josephine Sybens, Maria Leirs, Anita Discart

Het verhaal : Hugo Dewolf, een regent wiskunde, is gehuwd met Viviane Deleeuw, een parttime verkoopster in een schoenwinkel. Samen hebben ze twee zonen : Joris, die goed op weg is om eeuwige student te worden, en Mark die verzot is op al wat met techniek of tv en film te maken heeft. Aan orde hebben ze, volgens hun vader althans, een broertje dood. Maar hij is dan weer een ordefreak, wat regelmatig voor spanningen zorgt, vooral de woensdagnamiddag. De laatste twee lesuren van deze dag moet Hugo lesgeven in 2C, zowat de meest beruchte klas van de school. Bij zijn thuiskomst is hij dan ook meestal een zenuwinzinking nabij en is er niet veel nodig om de doorgaans brave man kwaad te krijgen. Zijn gezinsleden weten echter dat zijn reacties, als ze hem op de juiste manier aanpakken, voorspelbaar zijn. Ze maken, elk om een andere reden, van de gelegenheid gebruik om het één en het ander geregeld te krijgen.

Jaak Devos, een ongeschoolde bouwvakker, is gehuwd met Barbara Muyshondt, die voltijds bureelwerk doet. Samen hebben ze een zoon Bob, al 25 jaar, nog thuiswonend en gek op insecten, tot groot ongenoegen van zijn vader; en een dochter Suzanne die, volgens Jaak althans, teveel achter de jongens loopt. Hij zou immers veel liever zien dat zijn zoon wat meer achter de meisjes zou lopen in plaats van jacht te maken op insecten. Wat zijn sociale intelligentie betreft, is Jaak blijven hangen in het stenen tijdperk en hij denkt dan ook alleen maar aan primaire behoeften. Ten huize Devos is er dan ook regelmatig heibel over de verdeling van de huishoudelijke taken en het gedrag van de verschillende gezinsleden.

Hugo heeft nu om ongekende redenen een hekel aan mensen die Devos heten en Jaak moet niets weten van iemand die Dewolf heet. Op zich geen probleem, totdat Joris verliefd wordt op Suzanne. Zij weten natuurlijk dat hun vaders nooit akkoord zullen gaan met hun verloving en trachten een manier te verzinnen om hun ouders op andere gedachten te brengen. Dankzij de hulp van bomma en de erfenis van tante Filomeen krijgt hun plan stilaan vaste vorm. Of het hun probleem zal oplossen of voor nog meer problemen zal zorgen, zullen ze echter moeten afwachten.

klik hier voor fotoreportage

De erfenis van tante Filomeen werd opgevoerd in de parochiezaal van Ramsel op 23, 24, 25, 27 en 30 november 2001 en 1, 2, 4, 7, 8 en 9 december 2001 voor een publiek van 1607 personen.

 

2000 : De pijp uit (auteur : Jos Berghmans)

(rechtstaand van links naar rechts) Eddy Debroek, Wim Wouters, Dirk Brabants, Jos Berghmans, Erik Valgaeren, Jean Van Roosbroeck, Jos Vandezande (zittend van links naar rechts) Hilde Cams, Sofie Bloemmen, Josephine Sybens, Emmy Van Kerckhoven, Maria Leirs, Luc Van Opstal, Anita Discart (vooraan liggend) Sietske Lenchant

Het verhaal : We maken kennis met de familie van opa Charel. Er is de zoon Urbain en zijn vrouw Mia, waar opa bij inwoont. Urbain en Mia hebben geen kinderen. Dan is er nog de dochter Olga met haar man Mon. Hun dochtertje Heidi is het enige kleinkind in de familie.

Opa woont dus in bij zijn zoon en schoondochter, doch hij krijgt daar stilaan het gevoel dat hij niet echt welkom is. Zijn geld is er wel welkom. Wanneer opa door heeft dat zijn kinderen hem dement willen verklaren, om te kunnen trekken van het OCMW, speelt hij het spelletje mee.

klik hier voor fotoreportage

De pijp uit werd opgevoerd in de parochiezaal van Ramsel op 24, 25, 26 en 28 november 2000 en 1, 2, 3, 5, 8, 9 en 10 december 2000 voor een publiek van 2127 personen.

.

klik voor vervolg