Geschiedenis van de club

Activiteiten

Het Bestuur

A-ploeg 3e D
& Res RSH


B-ploeg 4e G

Jeugd

U15P

U12I

U10M

U9O

Weetjes

Statistieken


Wespelaar Sportif

Wespelaar Sportif is één van de oudste clubs van onze regio en werd gesticht in 1922, kreeg het stamnummer 490 en de clubkleuren waren rood-groen. In tegenstelling met de meeste naburige ploegen, die in de Vlaamse Voetbalbond speelden, was ze altijd lid van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.
In de jaren zestig beleefde deze club een hoogconjunctuur met de kampioenstitel in 2e provenciaal en verschillende jaren speelde ze een vooraanstaande rol in de hoogste provenciale reeks.
Nadien deemsterde Wespelaar Sportif weg maar in 1992 heroverde de club haar plaats in 1e provinciaal.

F.C.Olympia Haacht

FC.Olympia Haacht werd opgericht in 1949, kreeg het stamnummer 5170, de clubkleuren waren paars-wit en speelde lange tijd zonder ambitie in de laagste provenciale reeks.
In 1967 werd de club voor het eerst kampioen en dat was het begin van een glorierijk tijdperk. Ze behaalde drie kampioenstitels op een rij, won de beker van Brabant en verbleef vier jaar in het nationaal voetbal. Toen zakte Olympia terug naar de provinciale reeksen.

K.V.Olympia Wespelaar

De club K.V.Olympia Wespelaar ontstond in 1993 uit de fusie van Wespelaar Sportif en Olympia Haacht. De club behield het stamnummer "490", het nummer van de oudste club, en de clubkleuren werden paars-groen-wit.
De samensmelting kwam tot stand na vele langdurige vergaderingen en overleg met het gemeentebestuur. Financieel leek de overeenkomst voor beide clubs een goede zaak maar de fusie ging gepaard met een ware leegloop van spelers. Velen werden aangetrokken door naburige ploegen, terwijl anderen het niet zagen zitten in de nieuwe vereniging. Door deze aderlating heeft de club het dan ook niet gemakkelijk gehad.
Gestart in 1e provinciaal (de afdeling waarin Wespelaar Sportif optrad) was een degradatie in 1995 onvermijdelijk.
In 1999 degradeerde de club opnieuw en sindsdien verblijft zij in 3e provinciaal.
In 2002, tijdens het tussenseizoen, veranderde de clubkleuren om praktische redenen in rood- wit.

K.V.Olympia Haacht Wespelaar

Op de algemene vergadering van 18 april 2003 werd er beslist van de naam te veranderen in "Koninklijke Voetbalvereniging Olympia Haacht Wespelaar".
Het seizoen 2005 - 2006 werd er voor het eerst met de jeugdploegen samengewerkt met Stade Haacht.