Tekst: Neil Labute
Regie: Michael De Cock
Vertaling: Paul Mennes
Spel: Veerle Dobbelaere, Mathias Sercu, Jef Ravelingien, Sophie Derijcke
Dramaturgie: Yvonne Peiren, Martine De Gos
Decor en licht: Stef Depover
Kostuums: Lieve Pynoo

Drie (slacht)offers in drie eenakters. Bash, dat zijn drie verhalen waarin de Amerikaanse toneelauteur Neil LaBute de menselijke conditie observeert. Vertrekkend van het ogenschijnlijk banale laat hij niemand ontsnappen aan de vraag wie hij is en waartoe hij in staat is; de personages maar ook de voyeuristische kijkers worden meedogenloos geconfronteerd met het feit dat in deze maatschappij iedereen in staat is tot de grootste horror.

Het eerste verhaal Medea Redux gaat over een vrouw (Veerle Dobbelaere) die als tiener tijdens een schoolreis in het donkerblauwe aquarium van de zoo door haar leraar misbruikt werd. Veertien jaar later presenteert zij hem de rekening als de offerande van een hedendaagse Medea. Wat aanvankelijk een romantische fantasie van een jonge vrouw lijkt, wordt pure horror als blijkt dat ze haar misdaad lang voordien plande. In het tweede verhaal Iphiginea in Orem laat een zakenman (Mathias Sercu) -uit zelfbehoud?- de meest verwerpelijke misdaad onder zijn ogen toe. Net als Agamemnon wil hij het offer van zijn kind aanvaarden. Maar kan een liefhebbende vader onder druk van werk en maatschappij zijn acht maand oude dochtertje laten sterven? Het derde verhaal, A Gaggle of Saints, is de getuigenis van een verliefd koppeltje (Sophie Derijcke & Jef Ravelingien) over de meest huiveringwekkende nacht van hun leven. Geen bijbels verhaal maar het gesnater van jonge heiligen. Na moord en doodslag, na het offer weerklinkt zachte muziek 'like the sounds of angels calling us home'.

Bash betekent voor Veerle Dobbelaere (Ons Geluk, Recht op Recht, Alias) een succesvolle terugkeer naar de theaterscene en Mathias Sercu (Team Spirit II, Iedereen Beroemd) bevestigt nogmaals zijn kwaliteiten als theateracteur. Samen met Sophie Derijcke en Jef Ravelingien en in een sterke regie van Michael De Cock (Saw it on television/DIDN'T UNDERSTAND, Firenzee) die de directe aanspreking van het publiek benadrukt, maken ze van Bash een memorabele voorstelling.


de pers over BASH! :
' ...een dreun van een voorstelling' (De Morgen)
'Regisseur Michael De Cock maakt de juiste keuze om de acteurs één voor één voor het publiek te plaatsen en hen kwetsbaar te laten vertellen... ' (De Standaard)
' ...een sterke en uiterst actuele theatervoorstelling' (Pol Arias)

http://www.publiekstheater.be


 
 
 

DATUM:
do 15 april
AANVANG: 20u00

INKOM: EUR 7
(leden BELGIE) /
EUR 9

RESERVATIE
GEWENST!