Menu:

NIEUWS

VOETBEDEVAART 2019:

Volgende bedevaart op 18 en 19 mei 2019

Meer weten...Bijkomende info via ons secretariaat 03/844.00.45

MUZIKANTEN:

Wenst u aan de voetbedevaart deel te nemen als muzikant, neem dan contact op met ons secretariaat 03/844.00.45

5 EN 6 MEI 2018

209de voetbedevaart naar Scherpenheuvel


We kregen volgende reactie van onze bedevaarder Rudy:

Aan alle bedevaarders.

The day after.

Na een zwaar maar schitterend weekend, een deugddoend bad en dito nachtrust kunnen alle bedevaarders met een gelukzalig gevoel terugblikken en denken aan dit prachtige weekend. En met recht en rede mag iedereen dit doen na zulke prestatie.

Het is niet altijd evident dat men zich vermoeid en met de eerste pijntjes telkens weer moet rechten om de volgende etappe aan te vatten. Hoe verder de bedevaart vordert hoe moeilijker het telkens wordt. Maar bij het bereiken van het einddoel, bij Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel, weten en ervaren we waarom wij dit doen. Ieder met zijn eigen doel en intenties.

Na het ontvangen van deze kracht is het daarom nog niet vanzelfsprekend om de terugweg aan te vatten maar dit unieke gevoel geeft wel de kracht om het toch te doen. En dit alles samengegaan met het uitzonderlijke groepsgevoel van de bedevaart: er voor elkaar zijn.

Hoe hard en soms letterlijk pijnlijk de tocht ook mag verlopen, pas wanneer men door omstandigheden er niet kan bijzijn weet men wat men mist en is de ontgoocheling soms groot. Het besef komt dikwijls wanneer er iets niet is of niet meer is.

Daarom van harte aan alle bedvaarders een dikke proficiat voor de tocht. Ik spreek bewust niet over prestaties want wij leveren geen sportprestaties, wat wij doen is totaal van een andere orde maar zeker niet minderwaardig. Het is echt wel iets om ieder voor zich trots op te zijn. Hopelijk aan iedereen tot volgend jaar voor ons eigen zo belangrijk weekend van vriendschap en verbondenheid. Van harte.

Rudi Vereecken


Indien u dit wenst, kan u uw reactie ook naar ons secretariaat zenden. Mits toelating plaatsen we het op Bedevaart 2018 - Reacties.

Reacties en een live verslag op onze voetbedevaart vindt u tevens op facebook.