Menu:

NIEUWS

VOETBEDEVAART 2019:

Volgende bedevaart op 18 en 19 mei 2019

Meer weten...Bijkomende info via ons secretariaat 03/844.00.45

MUZIKANTEN:

Wenst u aan de voetbedevaart deel te nemen als muzikant, neem dan contact op met ons secretariaat 03/844.00.45


Kaas- en wijnavond 25 mei 2019.

Beste vrienden,

Op 25 mei nodigt het bestuur van de Broederschap van Scherpenheuvel je vanaf 18 uur uit in het Parochiaal Centrum, Hoogstraat te Boom op een kaas- en wijnavond. Het kaasbuffet zal geopend zijn van ca. 18.45 uur tot 20.15 uur. Er zal daarna uiteraard gelegenheid zijn om bij een wijntje of biertje verder na te kaarten over onze 210de voetbedevaart.

Ons aanbod

Kaasbuffet of vleesschotel tegen de prijs van 18 euro per persoon.

Voor de jongste sympathisanten zijn er gehaktballetjes met krieken tegen 6 euro per persoon.

Tijdens en na het buffet geniet je van de fotoreportage van onze voetbedevaart.

Inschrijven

Stuur een mail met je gegevens naar ons secretariaat of via computer. DRUK HIER, vul het formulier in en verzend het.

U zal steeds een e-mail ter bevestiging van uw inschrijving ontvangen! De inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag op rekening BE68 7310 1432 3134 van de Broederschap van Scherpenheuvel. Vermeld bij de overschrijving: kaas- en wijnavond + je naam.


Het bedevaartkruis, erfgoeddag.

Beste vrienden,

Het processiekruis van de bedevaart is terug van zijn uitstap naar Mechelen tijdens de erfgoeddag 2017.

Ons processiekruisbeeld werd geselecteerd om tentoongesteld te worden in het Hof van Busleyden te Mechelen, Frederik de Merodestraat 65, 2800 Mechelen

In de voorbereiding werden enkele zeer fraaie foto's genomen voor de erfgoedbrochure, die wij u niet willen onthouden.

LET OP. Deze foto's vallen onder het copyright en mogen dus niet gereproduceerd worden zonder toelating.

Museum Hof van Busleyden Foto: Dries Van den Brande


Renovatie processiekruis.

Beste vrienden,

Het processiekruis is terug in Boom, klaar om met Mia voorop te gaan tijdens de 207de voetbedevaart. Kunstateliers Slabbinck uit Brugge heeft bijzonder fraai werk geleverd om het bedevaartkruis zijn glorie van weleer terug te geven. Hieronder kan u het bedevaartkruis voor en na de renovatie bekijken.

Langs deze weg willen wij Cera en onze Nielse vrienden danken. Meer nieuws over het verder verloop van de restauratie kan u in de loop van de volgende maanden hier vinden.Broederschap is VZW geworden.

Tijdens de vergadering van 9 januari 2015 heeft het bestuur besloten dat de Broederschap omgevormd wordt van een feitelijke vereniging tot een VZW. De oprichtingsakte werd 24 april ondertekend. De statuten werden op 5 mei 2015 neergelegd en zullen dra in het Belgisch Staatsblad verschijnen.


Steungeld.

Beste sympathisanten,

Vanaf 2010 zal het steungeld verhoogd worden tot 2 euro per persoon om de stijgende kosten van het inrichten van onze voetbedevaart en de zielenmissen te kunnen blijven dragen.

Woont u in Boom, dan kan u er nog steeds voor kiezen dat de ophaling van de steungelden door onze ijveraars gebeurt. Woont u buiten de gemeente Boom dan vragen wij u de steungelden te storten op rekening van de Broederschap BE68 7310 1432 3134.


De ijveraars zullen u ook een uitnodiging tot betalen achterlaten, indien ze u meermaals niet konden bereiken.
Indien u dit wenst, bieden wij de mogelijkheid om voor meerdere jaren tegelijkertijd te betalen en de steungelden van derden, die op uw adres opgehaald worden, rechtstreeks bij hen te laten ontvangen.
Om het contact met onze leden niet te verliezen, zal u jaarlijks een brief toegestuurd krijgen waarin de activiteiten van de Broederschap worden bekendgemaakt.Terug naar boven