Menu:

NIEUWS

VOETBEDEVAART 2021:

Volgende bedevaart op 8 en 9 mei 2021.

Meer weten...Bijkomende info via ons secretariaat 03/844.00.45

MUZIKANTEN:

Wenst u aan de voetbedevaart deel te nemen als muzikant, neem dan contact op met ons secretariaat 03/844.00.45

Viering te Scherpenheuvel op 12 september


Beste bedevaarders, beste sympathisanten van onze Broederschap,


Covid-19 belette ons om op 16 en 17 mei 2020 op voetbedevaart te gaan en verplaatsen naar eind september werd niet weerhouden.

Om onze verbondenheid uit te drukken verzorgt de Broederschap O.-L.-Vrouw van Scherpenheuvel Boom vzw een eucharistieviering in de Basiliek of de Mariahal (afhankelijk van de geldende veiligheidsregels) van het bedevaartsoord Scherpenheuvel op zaterdag 12 september 2020 om 15.00u.

Iedereen is uitgenodigd en van harte welkom


Het secretariaat


Volg ons ook op Facebook.

Geen voetbedevaart naar O.-L.-Vrouw van Scherpenheuvel in 2020.

Beste bedevaarders en sympathisanten,


De Coronacrisis houdt ons nu al een aantal weken stevig in de greep en heeft een zelden geziene impact op ons dagelijks professioneel en maatschappelijk functioneren. Ook onze voetbedevaart ontsnapt niet aan de wijze waarop we dagdagelijks met elkaar moeten omgaan. Aangezien er vandaag nog te veel vragen en onduidelijkheden zijn over de corona-maatregelen in het najaar, acht het bestuur het onhaalbaar om een kwaliteitsvolle voetbedevaart te organiseren waarbij we de veiligheid en gezondheid van eenieder van jullie kunnen garanderen. Met heel veel spijt heeft het bestuur daarom besloten om dit jaar geen voetbedevaart vanuit Boom naar O.-L.-Vrouw van Scherpenheuvel te organiseren.

We beseffen dat deze uitzonderlijke beslissing voor velen een teleurstelling betekent en dat we daardoor voor het eerst in ons bestaan niet met z’n allen een weekend samen onderweg kunnen zijn naar Onze-Lieve-Vrouw. Als bestuur zijn we er echter van overtuigd dat dit op vandaag de enige juiste en logische keuze is, hoe jammer ook. Jullie veiligheid en gezondheid primeert boven alles!

Het bestuur is wel ingegaan op de uitnodiging om op het geplande ogenblik van de bedevaart een bedevaartkaars te laten ontsteken in Scherpenheuvel. Op die manier hopen we dat jullie ook allemaal een beetje in gedachten ‘onderweg’ zijn op 16 & 17 mei.

Uitzonderlijke omstandigheden vragen uitzonderlijke beslissingen. Oorlogen hebben onze bedevaart niet klein gekregen, een hardnekkig virus zorgt er nu voor dat we onze bedevaart een jaartje moeten uitstellen. We werken daarom al met nog meer enthousiasme aan de voettocht van 2021!

Bedankt voor jullie begrip en blijf elkaar steunen in deze moeilijke tijden. Hou het veilig en denk aan eenieders gezondheid!


Het bestuur, beslissing van 24 april 2020.

Copyright © 2006 (Bart SCHEERS). Design by Andreas Viklund.

Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel Boom v.z.w.

Maatschappelijke zetel: Hoogstraat 28 te 2850 Boom.

RPR Antwerpen - Ondernemingsnummer 0629.766.263