Menu:

NIEUWS

VOETBEDEVAART 2019:

Volgende bedevaart op 18 en 19 mei 2019

Meer weten...Bijkomende info via ons secretariaat 03/844.00.45

MUZIKANTEN:

Wenst u aan de voetbedevaart deel te nemen als muzikant, neem dan contact op met ons secretariaat 03/844.00.45

210de voetbedevaart naar O.-L.-Vrouw van Scherpenheuvel op 18 en 19 mei 2019


De voorbereidingen voor onze 210de voetbedevaart en de viering van het jubileum zijn volop aan de gang. Algemene informatie voor de voetbedevaart vindt u op de pagina De bedevaart. Aanpassingen, geldig voor de editie 2019 vindt u op deze pagina. Deze pagina zal de komende maanden steeds verder aangevuld worden met de meest recente info. Lees dus beide grondig om er een geslaagde bedevaart van te maken. Meer info over de kaas- en wijnavond vindt u op Mededelingen.


Reisweg 2019.

Het traject van 2018 zal gevolgd worden, behoudens alsnog wegenwerken op het traject opduiken.

Café "Bij Paula", blijkt momenteel gesloten te zijn. Voor de editie 2019 kunnen we eenmalig terecht op onze oude stek: De Damiaanschool.

Onze jubilarissen zullen dit jaar opnieuw gevierd worden te Keerbergen. De rusttijden worden op de terugweg te Tremelo (-5 min) en te Keerbergen (+5 min) aangepast.


Busbedevaart 2019.

De Broederschap richt opnieuw een busbedevaart in, samen met het bestuur van de Boomse OKRA's. Zie info op het thema "Bus/fietsbedevaart" .


Pastoraal hoekje.

Ook in 2019 zullen alle vieringen doorgaan onder één thema. We kozen voor: "Op weg met een open blik en een warm hart".

Zoals vorig jaar wordt alle voetbedevaarders de kans geboden om via een intentiekaart persoonlijke gebedsintenties te overhandigen in de basiliek. De intentiekaarten zal u vinden bij de uitnodiging voor de voetbedevaart van dit jaar of bij de inschrijvingstafel. U kan de intentiekaart ook hier afdrukken. De intenties worden verzameld in de "gebedenbus" die opgesteld zal staan bij de inschrijvingstafel, en worden gebundeld tot voorbeden die in de Mariahal voorgelezen worden. Alle intenties zullen daarna afgegeven worden in de basiliek.

De eucharistieviering in de Mariahal zal dit jaar opnieuw starten om 17.00 uur.

Tenslotte willen wij u ook uitnodigen op onze dankviering op zaterdag 12 mei te 17.00 u in de O.-L.-Vrouwkerk te Boom.

De dankviering zal gevolgd worden door een gezellig samenzijn. Meer info volgt.


Jubilarissen.

Dit jaar zullen Marita Van Robbroeck, Steven Hoefman en Yves De Bruyn gevierd worden voor hun 25ste voetbedevaart. André Coeckelbergh wordt gevierd voor zijn 50ste voetbedevaart. Proficiat aan alle jubilarissen.


Overnachten te Scherpenheuvel

Ook dit jaar zal Sarah Buelens instaan voor de inschrijvingen om te overnachten in onthaalcentrum De Pelgrim. Je neemt bij voorkeur contact op met Sarah per e-mail: sarah.buelens@skynet.be of via tel. 03 888 46 18. De prijzen voor 2019 blijven ongewijzigd voor een slaapplaats in zaal € 10/persoon en een tweepersoonskamer € 25/persoon. Eenpersoonskamers kosten nu eveneens € 25. Ontbijt en B.T.W zijn inbegrepen in de prijs. Huur lakens € 5/set.

OPGELET: Slaapplaatsen op kamers zijn slechts beperkt beschikbaar dit jaar. Ze worden toegekend volgens volgorde van inschrijving bij Sarah, gezien De Pelgrim ons de gevraagde hoeveelheid kamers niet kon bevestigen tot heden.

Let op: slaapzak of lakens zijn verplicht, maar u mag ze uiteraard ook zelf meebrengen.

De betaling van de slaapgelegenheid zal opnieuw bij de start te Boom gebeuren, naast de inschrijvingstafel.


Inschrijvingen, verzekering en verzorging.

Inschrijvingen met dit formulier, dat afgegeven dient te worden bij het vertrek in de kerk te Boom. Voor leden blijft de prijs ongewijzigd op € 3, voor niet-leden bedraagt het inschrijvingsgeld € 5.

OPGELET: het bedrag dient betaald te worden bij inschrijving te Boom. U ontvangt uw label voor uw bagage aan de inschrijvingstafel. Eerst inschrijven dus en dan uw bagage in de camionettes plaatsen !!!

Indien bagage niet moet uitgeladen worden in de stopplaatsen (bagage enkel nuttig in de slaapgelegenheid te Scherpenheuvel), kan u dit melden bij de camionettes.

Zie ook "Onze bedevaart" voor de aangeboden verzekering.