Free Web Counter
Free Hit Counter


Laatste competitiewedstrijd voor de wintertstop -- Lierse - KV Oostende -- op vrijdag 18 december om 20u30

 

Seizoen 2009-2010

 
Vrijdag 11 december: KVO - Bergen: 0-1. Tweede nederlaag! Onze tricolores vonden geen gaatje in de Bergense afweer!
Zaterdag 5 december: Wetteren - KVO: 2-2. Een 0-2 ruststand werd nog uit handen gegeven. Goals: Laleman en Mokulu

Zaterdag 28 november: Erkenning voor het fenomeen Pol Gernaey (1927-2005)! Tijdens een mooie en bijwijlen emotionele plechtigheid in het Gistelse stadhuis kreeg de voormalige doelman van AS Oostende en de nationale ploeg zijn straatnaam toegekend. Voor het fotoalbum van deze bijzondere gebeurtenis klikt men hier.

Vrijdag 27 november: KVO - FC Dender: 2-2. Live op EXQI! Na een strafschopdoelpunt van Vanderbiest en de rode kaart van Dzidic trapte Mokulu diep in blessuretijd alsnog de verdiende gelijkmaker tegen de netten! Het Albertpark ontplofte!
Zaterdag 21 november: FC Antwerp - KVO: 0-3! Na de recente 3 op12 eindelijk nog eens een driepunter! En wat voor één! Een bijzonder knappe overwinning op de Bosuil met doelpunten van Chendri, Mokulu en Laleman.
Zondag 15 november: KVO - Leuven: 1-1. KVO verdiende meer, enkel Vanderbiest trof raak met een kopbal. Na een megafoonincident kregen alweer enkele KVO-fans stadionverbod! Het aantal lopende stadionverboden dikt aan tot 28!!
Vrijdag 7 november: Waasland - KVO: 0-0. In een zwakke wedstrijd, live op EXQI, trapte Liard een strafschop hoog over!
Zaterdag 31 oktober: Eupen - KVO: 1-1. Knap kopbaldoelpunt van Dzdidic. Mokulu kreeg rood, 2 weken schorsing!.
Zaterdag 24 oktober: KVO - Tubeke: 1-2. Eerste nederlaag! Slechts in de slotfase lukte Mokulu de aansluitingstreffer.
Pol Gernaey!
Maandag 12 oktober: Pol Gernaeystraat te Gistel! Na de uitgave van het boekje “70 jaar den As” en de geslaagde ASO-reünie zijn we verheugd u nogmaals te mogen uitnodigen, ditmaal op de receptie ter gelegenheid van de inhuldiging van de Pol Gernaeystraat. Dit op zaterdag 28 november om 10u in het stadhuis te Gistel. ASO-doelman Pol Gernaey krijgt in zijn geboortestad Gistel zijn straatnaam! Eindelijk, ere wie ere toekomt! Hij was zeventien maal doelwachter van de Belgische nationale elf en mag terecht plaatsnemen in het rijtje van bijzondere Gistelse sporthelden als Sylveer Maes en Johan Museeuw.
Zondag 11 oktober: KVO - Boussu Dour: 1-0. Nipte maar verdiende zege! Kopbaldoelpunt van Xavier Luisint!
Zaterdag 03 okober: Turnhout - KVO: 1-3. Driepunter met doelpunten van Mokulu en tweemaal Liard in de slotminuten!
Zaterdag 26 september: KVO - United: 0-0. Vierde opeenvolgende puntendeling! KVO bracht offensief te weinig.
Zondag 20 september: Tienen - KVO: 2-2. Met negen man kon KVO alsnog gelijkstellen! Goals: Pecqueux en Lahousse.
Vrijdag 11 september: KVO - Beveren: 1-1. Billijke puntendeling voor de camera's van EXQI. Michael Helegbe scoorde!
Donderdag 10 september: nieuwkomer! Laurent Manuel, een 23-jarige Franse flankspeler, ex-Portsmouth.
Zaterdag 5 sepember: RFC Liege - KVO: 1-1. Eerste puntenverlies! Doelpunt: Lars Wallaeys!
Zondag 30 augustus: KVO - KSK Ronse: 2-0. Negen op negen en op de eerste plaats! Beide goals: Benjamin Mokulu!!
Woensdag 26 augustus: RFC Tournai - KVO: 1-2. Knappe overwinning met doelpunten van Pecqueux en Mokulu.
Dinsdag 25 augustus. Door de zware blessure van Sammi Houri (6 maanden uit!) werd alsnog de 23-jarige aanvallende Ghanese middenvelder Michael Kafui Helegbe, ex- Guimgamp, ingehaald.
Woensdag 19 augustus: KVO - FC Brussels: 2-0. Welverdiende zege met knappe goals van Mokulu en Vanderbiest!
Voor de aftrap van het nieuwe seizoen stellen we onze A-kern, die 23 spelers telt, nog eens voor. We hebben de doelmannen Sven Van Ryckeghem, Gregory Delwarte en Xavier Kerckhove. De verdedigers Ivica Dzidic(K), Niels Coussement, Dwayne Dildick, Brian Vandenberghe, James Lahousse, Philippe Liard (F) en Xavier Luissint (F). De middenvelders: Julien Chendri (F), Kevin Pecqueux, Rico Jordi, Jochen Sucaet, Tim Pylyser, Fréderic Vanderbiest, Sammy Houri (F) en Lars Wallaeys. De aanvallers Thor Laleman, Xavier Deschacht, Kenney Rommelaere, Dieter Wittesaele en Benjamin Mokulu.
Dinsdag 18 augustus: Omwille van administratieve problemen wordt de transfer van Amadou Couliblay afgeblazen. Hij wordt vervangen door de 25-jarige Kroatische verdediger Ivica Dzidic. Hij komt voor 1 jaar op huurbasis van Bergen.
Zondag 16 augustus: BVB: Hoei - KVO: 2-0. Verlies op vierdeklasser Hoei betekent het einde van onze bekerdroom!
Zaterdag 15 augustus: Met een groot spandoek en getooid in onze geliefkoosde geel-rood-groene kleuren, lieten we ons van onze beste kant zien en horen op het (toch wel emotionele) afscheidsconcert van Lucy Loes op de Paulusfeesten.
KVO speelt in tweede nationale afdeling

Zaterdag 28 juni: De competitiekalender van tweede nationale is gekend! Het belooft alweer een zware competitie te worden met de nieuwkomers FC Dender, AFC Tubeke en Bergen (allen gedegradeerd uit eerste nationale) en de promovendi Standard Wetteren, Turnhout, en Boussu Dour uit derde afdeling. We openen op woensdag 19/08 de competitie thuis op het Albertpark tegen FC Brussels.
De volledige kalender kan je hier nakijken.

Maandag 10 augustus. De Franse linkspoot Sammy Houri, 24-jaar, ex-Saint-Etienne versterkt ons middenveld.
Woensdag 6 augustus. KVO heeft zijn nieuwe hoofdsponsor beet! Groep Sleuyter, terug van weggeweest, bereikte een akkoord voor drie jaar met optie! Franklin Sleuyter was van 2001 tot 2004 al hoofsponsor en loodste toen KVO met kleppers als Ramcic, Missé-Missé en Paul Okon van derde naar eerste afdeling. Welcome back Franklin!!
Woensdag 5 augustus: Eernegem - KVO: 1-2. Nipte overwinning op de provincialer met goals van Laleman en Mokulu.
Zaterdag 1 augustus: KVO - Ath: 1-1. Ontgoochelend! Slecht een kwartier vóór tijd kon KVO gelijkstellen langs Pecqueux.
Donderdag 30 juli: Boezinge - KVO: 2-6. Matige wedstrijd. Goals: Laleman (2), Deschacht(2), Chendri en Mokulu.
Zaterdag 25 juli: Kortrijk - KVO: 4-0. Onze jongens waren meer dan een maat te klein tegen de eerstenationaler.
Vrijdag 24 juli: De ASO-reünie kende grote bijval! Meer dan 200 genodigden, waaronder een 80-tal ex-spelers en bestuursleden genoten van een geslaagd rood-groen retro avondje.Talloze herinneringen werden opgehaald en er werden reeds plannen gesmeed om over 2 jaar, in 2011 (100 jaar ASO) opnieuw samen te komen. Hoogtepunten waren de emotionele speech van ex-voorzitter René Menu en de bijzonder leuke ASO-quiz. De fotoreportage kan je het hier rustig nakijken!
Woensdag 22 juli: SV Roeselare - KVO te Winkel: 1-0. Een kwartier voor tijd werd deze gelijkopgaande wedstrijd beslist.
Dinsdag 21 juli: Amadou Coulibaly, 24 jaar, international uit Burkina Faso en ex-Rennes tekent voor 2 seizoenen!
Zaterdag 18 juli: Diksmuide - KVO: 3-2. Pijnlijk verlies op de vierdeklasser! Goals: Vanderbiest en Wittesaele.
Woensdag 15 juli: Spermalie - KVO: 0-6. Mokulu, Jordi, Pecqueux, Lahousse, Vanderbiest en Coussement scoorden.
Maandag 13 juli. De 28-jarige centrale middenvelder Fréderic Vanderbiest, ex-Roeselare en Dender, tekent voor 2 jaar!
Zaterdag 11 juli: KVO - Lokeren: 0-0. KVO bood stevig weerwerk tegen de eerste nationaler. Delwarte redde een penalty.
Woensdag 8 juli: De 20-jarige jeugd-international Dieter Wittesaele, ex -Gent en Dender kreeg een contract van 2 jaar.
Zaterdag 4 juli: KVO - Westerlo: 1-4 te Eernegem. Verlies tegen een fysisch sterker Westel. Tester Bodart scoort.
Woensdag 1 juli: WS Oudenburg - KVO: 0-8. Rustige eerste oefengalop met twee testers. Doelpunten van Mokulu (3), Chendri, Laleman, Rommelaere en de testers Blanchard en Mvoule.
Dinsdag 30 juni. Het nieuwe seizoen wordt morgen ingezet! Verschillende spelers verlieten onze club. Anderen versterken onze rangen! De 5 nieuwkomers tot op heden zijn de 31-jarige doelman Gregory Delwarte, de verdedigers Dwayne Dildick (20j) en James Lahousse (27j) alsook de aanvallers Xavier Deschacht (24j) en Kenney Rommelaere (19j). Ook de talentvolle jeugdspelers Niels Coussement (18j) en Rico Jordi (19j) worden aan de A-kern toegevoegd.
KVO Kustboys Gistel
Zondag 28 juni: Voor aanvang van het seizoen hielden de "KVO Kustboys Gistel" hun traditionele BBQ. Opgemerkte gast was KVO-voorzitter Yves Lejaeghere. Ook de aanwinsten Xavier Deschacht en Kenney Rommelaere waren present. Brain Vandenberghe, "peter" van de fanclub, werd gehuldigd voor zijn 2 jaar peterschap! Proficiat Brian!
 

 

Dit is een voetbalsite over de voetbalploeg KV Oostende. Deze Oostendse club speelt al jaren op het Albertpark. Het Albertpark is van KVO, ASO. AS Oostende is de moederclub. KVO is een samensmelting van ASO en VGO. Wij zijn de Ostendboys van KV Oostende. Deze voetbalsite gaat aldus over KV Oostende en AS Oostende op het Albertpark. Zowel ASO en KVO spelen daar al jaren. Ostendboys4ever, voor altijd KVO en ASO. Lang leve KV Oostende en AS Oostende.