Tong op normandische wijze

IngrediŽnten:

- 75 gr boter

- 250 gr champignons

- sap van een halve citroen

- 100 ml room

- 1 eidooier

- peper en zout

- 1 kg tong

- 150 ml cider

- 2 eetlepels bloem

 

Bereiding:

bullet Bak de schoongemaakte en fijngesneden champignons in 25 gr boter. Zet ze opzij.
bullet Laat de cider in een grote steelpan voor de helft inkoken.
bullet Braad de tongen tegen het einde van de kooktijd aan in 30 gr boter.
bullet Bereid de saus : roer de overgebleven boter (20 gr) en de bloem door de ingekookte cider en klop een paar minuten op gematigd vuur. Draai het vuur nog wat lager en voeg het eigeel, het citroensap en de champignons toe. Kruid met peper en zout.
bullet Dien de tongetjes op met een scheutje saus erover en wat gekookte aardappeltjes.