Snoekbaars met tomaten

IngrediŽnten:

- 800 gr snoekbaarsfilet
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel zout
- 6 tomaten
- 100 gr doorregen spek
- 1 ui
- 100 ml droge witte wijn
- 1 hard gekookt ei
- 2 sjalotjes
- 100 gr mayonaise
- 3 eetlepels yoghurt
- 4 theelepels milde mosterd
- peper
- olie

 

Bereiding:

bullet Spoel de visfilets onder koud stromend water af, dep ze droog, besprenkel ze met het citroensap en bestrooi ze met 1 theelepel zout.
bullet Was de tomaten, droog ze af, snijd 4 tomaten aan de bovenkant kruiselings in en bestrooi deze met wat zout.
bullet Ontvel de laatste 2 tomaten en snijd ze in stukjes.
bullet Snijd het spek en de schoongemaakte ui klein.
bullet Verwarm de oven voor op 200 įC.
bullet Bestrijk een ovenvaste schaal met olie.
bullet Leg de visfilets in de schaal en leg de 4 hele tomaten tussen de vis.
bullet Bak het spek in een pan uit en bak de ui in het spekvet lichtbruin, voeg de stukjes tomaat toe, roer alles goed door elkaar, voeg de witte wijn toe en schenk het mengsel over de visfilets.
bullet Laat de vis op de middelste richel van de voorverwarmde oven in 10 - 15 minuten gaar worden.
bullet Pel het ei en hak het fijn.
bullet Maak de sjalotjes schoon, snijd ze klein en vermeng ei en sjalotjes met de mayonaise, de yoghurt en de mosterd.
bullet Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe aan de saus