Pasta met mosselen

 IngrediŽnten:

- 1 kilo mosselen
- 1 citroen
- 200 gr pasta
- zout en peper
- 150 gr Griekse yoghurt of 1 bekertje zure room
- 125 ml slagroom
- 3 eetlepels fijngehakte basilicum

 

Bereiding:

bullet Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven af.
bullet Was de mosselen schoon onder stromend water.
bullet Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan.
bullet Leg de mosselen in een pan en knijp er een halve citroen boven uit.
bullet Kook de mosselen afgedekt in ongeveer 6-8 minuten tot alle schelpen openstaan.
bullet Kook intussen in een pan met ruim water en zout de pasta in 10 minuten beetgaar.
bullet Schep de mosselen in een schaal en houd ze warm.
bullet Zeef het kookvocht.
bullet Verwarm in een wijde pan de Griekse yoghurt met de room, de geraspte citroenschil en 2-3 eetlepels mosselkookvocht al roerende tot een mooie saus ontstaat.
bullet Giet de pasta af en roer de pasta door de saus.
bullet Roer de basilicum erdoor en voeg zout, peper en enkele druppels citroensap naar smaak toe.
bullet Schep de pasta in 2 diepe borden en leg de mosselen in de schelp erop.

Lekker met een tomatensalade.