Notensoep

IngrediŽnten:

- 1 eetlepel olijfolie

- 2 eetlepels broodkruim

- 30 gr boter

- 75 gr amandelen

- 6 paranoten

- 1 gesnipperde ui

- 1 teentje look

- 1 liter kippenbouillon

- 75 gr hazelnoten

 

Bereiding:

bullet In olijfolie de ui 5 min bakken.
bullet Broodkruim en geperste look toevoegen en even meebakken.
bullet Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen.
bullet Soep afgedekt op laag vuur 5 min laten koken.
bullet In een pan boter smelten, bloem toevoegen en al roerend nog een paar minuten laten koken.
bullet Van vuur af warme soep erdoor roeren .
bullet Amandelen en hazelnoten toevoegen.
bullet Soep al roerend met een klopper weer aan de kook brengen en 5 min zachtjes laten koken.
bullet De paranoten in plakjes snijden.

Soep over de borden verdelen en plakjes paranoot erover strooien