Banaan geflambeerd met rum

IngrediŽnten (voor 4 personen)

- 4 bananen ( niet te rijp)
- 1 kiwi
- 1 stervrucht (carambole)
- sap van een halve citroen
- sap van 2 sinaasappels
- 50 gr boter
- 2 eetlepels suiker
- 4 eetlepels rum

Bereiding

bulletBananen pellen en besprenkelen met citroensap.
bulletKiwi schillen en stervrucht wassen. Deze vruchten in plakjes snijden.
bulletIn een koekenpan de bananen in de boter bakken en voorzichtig omdraaien met een spatel.
bulletWanneer de bananen een mooie goud -bruine kleur krijgen, bestrooien met de suiker en even van het vuur wegnemen.
bulletDe rum toevoegen en terug op hoog vuur plaatsen om te flamberen.
bulletDe bananen op dessertbordjes schikken.
bulletSinaasappelsap in de koekenpan doen en laten inkoken tot het stroperig wordt.
bulletDe sinaasappelsaus over de banaan doen en het geheel afwerken met de plakjes stervrucht en kiwi.
bulletHeerlijk met een bolleke ijs bij.