Huisartsenpraktijk koeipoort, liersesteenweg 29, mechelen, 015/21.64.05

Laatste update: 12/10/2017

Nieuws

Op 1 juli ging dr. Edwin Coeck met pensioen!
Hij kwam erbij kort na de oprichting van de praktijk door dr. Denekens hier op de Liersesteenweg, en zag in al die jaren heel wat haio’s de revue passeren en enkele collega’s erbij komen. Hij nam de zorg op zich voor een heel groot aantal patiënten en hielp mee de praktijk verder uit te bouwen tot wat ze nu is. Wij danken hem voor de jarenlange inzet en wensen hem veel succes bij de uitbouw van zijn verdere dromen!

Deze brief richt hij tot elk van jullie:

Lieve mensen,

Langs deze weg wil ik iedereen hartelijk danken voor uw jarenlange vertrouwen dat mij toeliet uw huisarts te zijn.  Dit is al die jaren mijn grote stimulans geweest om deze intensieve job uit te oefenen. 
Naast professionaliteit was ook het gesprek bij elke consultatie mijn prioriteit.  Dankbaar denk ik hier aan terug: het was voor mijzelf ook een verrijking als mens.  Ik draag dit alles in mijn verder leven mee en wens u nog vele jaren in goede gezondheid toe.
Mijn hele carričre ben ik gesteund geweest door een team collega’s, een kordate secretaresse en een poetsdame die zelfs in
het weekend kwam poetsen!  Oprechte dank iedereen voor alles!
Maar heel bijzonder gaat mijn dank uit naar Joke Denekens.  Zij stond aan de wieg van deze praktijk en zonder haar was de Koeipoort nooit wat ze nu is.  Sinds 1985 werd ik haar collega en kon alzo steeds terug vallen op haar onstuitbare gedrevenheid en professionaliteit in de huisartsgeneeskunde.  Oprechte dank Joke!
Na 32 jaar intensief leven breekt nu een andere tijd aan: een leven in de natuur waar de beitel steeds in mijn buurt zal zijn.

 Moge het u allen goed gaan!

Edwin Coeck

Nieuwe collega:
dr. Christophe Mortelmans startte op 1 juli

Dr. Christophe Mortelmans studeerde geneeskunde aan de KU Leuven en vervolledigde zijn huisartstraining in groepspraktijken Brugberg en Tweewaters te Leuven. Nadien droeg hij bij aan een Guatemalteeks medisch vrijwilligersproject en werkte hij in een huisartsenpraktijk in Nieuw-Zeeland. Hij heeft een bijzondere interesse voor sportgeneeskunde en vervolledigde hiertoe een extra masteropleiding. Ook kleine heelkundige ingrepen boeien hem. Hij kijkt er naar uit om in zijn thuisstad vanaf 1 juli 2017 deel uit te maken van ons team in de praktijk.

 

Secretariaat

Onze secretaresse Karin VanderAerschot is er elke dag tussen 7u30 en 16u30,
behalve op
woensdag en vrijdag (tot 13u30).

Afhalen van aangevraagde documenten en brieven, telefoneren voor inlichtingen,...
gebeurt best tijdens de openingsuren van het secretariaat.

Vorig nieuws

 
Dr. Anouk Dieleman hervat het werk op 1 juli 2017
Dr. Dieleman kreeg een flinke zoon in april en neemt na een welverdiende rustperiode vanaf 1 juli de draad weer op in de praktijk. Wij bedanken
dr. Laura Neirinck omdat zij haar in deze drie maanden op voortreffelijke wijze heeft vervangen!

Dr. Helena Buys blijft nog een jaar
Om alle veranderingen in 2017 in onze praktijk vlot te laten verlopen, wisselen we dat jaar op 1 september
niet van haio. Dr. Buys blijft nog tot 31/8/2018 om ook het laatste jaar van haar huisartsopleiding in onze praktijk te voltooien.

1 september 2016 - Nieuwe haio: dr. Helena Buys
Vanaf 1 september 2016 vervolgt zij haar opleiding tot huisarts in onze praktijk. Zij studeerde af als arts aan de K.U.Leuven.
Klik hier voor meer informatie over onze praktijk als opleidingsplaats.

1 augustus 2015 - Nieuwe collega: dr. Anouk Dieleman
Wij zijn erg blij om een nieuwe collega te verwelkomen: vanaf 1 augustus 2015 werkt Anouk Dieleman als huisarts bij ons. Ons team bestaat nu uit 5 vaste huisartsen en 1 huisarts-in-opleiding (haio).
Dr. Dieleman studeerde geneeskunde aan de KULeuven, heeft 2 jaar als haio gewerkt in de groepspraktijk Fruithof te Berchem en daarna als huisarts in de huisartsenpraktijk Bakestraat te Keerbergen.
Zij heeft een bijzondere interesse voor de begeleiding van jonge gezinnen, de zorg rond het levenseinde en sportgeneeskunde.

1 juni 2015 - Liersesteenweg nu ook blauwe zone
Vanaf
eind mei 2015 moet je op de Liersesteenweg aan onze praktijk parkeren met een parkeerschijf. Ook de Generaal de Ceuninckstraat en zijstraten worden blauwe zone. Hopelijk wordt het zo iets makkelijker om een parkeerplaats te vinden. Vergeet je parkeerschijf niet te plaatsen!

1 januari 2014 - Prof. Dr. Joke Denekens ging met pensioen
Bijna 35 jaar geleden begon ze hier als solo-huisarts, bouwde de praktijk op, leidde hier ook talloze jonge huisartsen op. Later bouwde ze ook haar carričre aan de universiteit van Antwerpen uit, als diensthoofd van de afdeling huisartsgeneeskunde en daarna als vice- rector onderwijsbeleid. Wij danken haar voor al haar werk in het uitbouwen van onze praktijk en wensen haar verder nog veel geluk toe.

Beste patiënten,

 

Volgend jaar word ik 60 jaar. Ik heb beslist mijn praktijk als huisarts stop te zetten vanaf 1 januari 2014 om meer vrije tijd te hebben voor mijn familie en mijzelf. Vanaf het najaar 2014 ga ik ook op emeritaat aan de universiteit van Antwerpen.
Ik geef de fakkel nu volledig door aan mijn collega’s, die mij overigens al vele jaren vervangen wanneer ik naar de universiteit ben. Bijna 35 jaar heb ik met u een hechte band gehad. We hebben samen veel meegemaakt.
Ik heb mijn job als huisarts altijd heel graag gedaan omdat u allen in mijn hart een plaatsje hebben en dat
zal zo blijven.
Het ga jullie goed.


Professor dr. Joke Denekens

 

1 september 2013 - Opnieuw een haio in de praktijk
Na een afwezigheid van 9 jaar komt er weer een haio (huisarts in opleiding) in onze praktijk.
Klik hier voor meer informatie hierover.


1 maart 2013 - Geen consultaties meer op zaterdag
Om u nog beter te kunnen helpen, verbouwden wij in augustus en september 2012 onze praktijk zodat er een extra praktijkruimte bijgekomen is. Hierdoor komen tijdens de week meer consultatie-uren vrij, ook buiten de normale kantooruren.

Daarom is er vanaf 1 maart 2013 geen consultatie meer op zaterdag. In het weekend kan u voor dringende problemen steeds terecht bij de huisartsenwachtdienst: 070/25.40.40

OPENINGSUREN SECRETARIAAT

Maandag           7u30-16u30

Dinsdag             7u30-16u30

Woensdag         7u30-13u30

Donderdag         7u30-16u30

Vrijdag                7u30-13u30

Zelf afspraken maken via internet
Reeds
50% van de afspraken wordt via de digitale wachtkamer geboekt! Zo heeft u meer controle over uw agenda, kan u 24u/24 afspraken maken en houden wij de telefoonlijn langer vrij!
Nog geen login? Ga snel
naar onze digitale agenda om u te registreren!
Klik in het menu links op “Online afspraak boeken” voor meer uitleg.
Als u een afspraak wenst voor twee personen, maak dan ook steeds twee afspraken!

Tekstvak: In sommige browsers lukt het niet om de link naar onze agenda te openen.
Klik met de rechter muisknop op de link hiernaast en kies “in een nieuw tabblad openen.”
Als dat niet lukt, typ je “koeipoort.digitalewachtkamer.be” in de adresbalk van je browser.

Griepvaccinatie

Ook dit jaar organiseren wij speciale griepvaccinatiemomenten waarop je je kan laten vaccineren. Voor het griepvaccin dien je zelf te zorgen. Een voorschrift kan je ofwel tijdens een consult aanvragen, ofwel telefonisch.

Griep treft elke winter 1 op de 10 mensen. Meestal genees je vanzelf, maar bij sommige risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben. Jaarlijkse griepvaccinatie biedt de beste kans om zonder griep de winter door te komen. Voor risicogroepen wordt het voor bijna de helft terugbetaald.

Klik hier om te lezen of je tot de risicogroep behoort, wanneer de vaccinatiemomenten plaatsvinden en hoe je een afspraak kan maken:

Griepvaccinatie 2017