KJC Lier

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Home

NIEUWS MAART
LAUREAAT VAN DE SPORTPERSPRIJS 2016: FLORENT GOVAERTS, VOORZITTER VAN DE KONINKLIJKE JUDO CLUB LIER
Bij unanimiteit wordt Florent Govaerts (74), voorzitter, hoofdtrainer en technisch directeur van de Koninklijke Judo Club Lier, door de leden van de Lierse Persbond voorgedragen als laureaat van de Sportpersprijs voor 2016. Al vroeg toonde hij een bijzondere interesse voor de sport en was hij actief als basketballer, volleyballer en turner. Hij blonk evenwel vooral uit als getalenteerde doelman in de voetbalsport. Op zijn 10de tekende hij een aansluitingskaart bij K. Lierse S.K., waar hij de opeenvolgende provinciale jeugdreeksen doorliep. Hij won de schaal Van Gils, werd bij de juniores geselecteerd voor de nationale Uefa-ploeg en speelde tal van wedstrijden als titularis bij de reserven. Op de valreep van de eerste ploeg moest hij de concurrentie aangaan met Maurice Baeten, Willy Wijns en Carl Engelen.
Uiteindelijk hield hij de voetbalsport voor bekeken en oriënteerde hij zich naar de judosport, die hem altijd bijzonder had aangesproken. Hij werd lid van de Judo Club Lier en behaalde achtereenvolgens de witte ‘kyu’ (5 februari 1965), de gele (30 september 1966), de oranje (3 december 1966), de groene (11 februari 1967), de blauwe (12 oktober 1967) en de bruine (13 juni 1969). Nadien volgden de 1ste (2 april 1978), de 2de (8 november 1981) en de 3de ‘dan’ (12 april 1992). Florent Govaerts nam deel aan provinciale kampioenschappen en in clubverband aan de Hirano-beker. Sinds het begin van de jaren ’70 werd hij trainer bij de club. Deze opdracht werd nog uitgebreid na het behalen van het B-diploma en het A-diploma (op 16 december 1995) van de Vlaamse Trainersschool van Bloso.
Toen het toenmalige bestuur in 1978 alle activiteiten wou stopzetten, werd de club in moeilijke omstandigheden overgenomen door Florent Govaerts, samen met Frans Dom en Maria Geeraerts. Het trio mocht al meteen op zoek naar een ander lokaal, dat werd gevonden in de Boomlaarstraat 86 en werd gedeeld met de Jiu Jitsu Academie. Nadat hij voorzitter van de club werd in opvolging van Maria Geeraerts, werd door zijn toedoen tot op heden een onderkomen gevonden in de sporthal op de campus van het KTA. Florent Govaerts is vandaag co-promotor van de ‘cursus 55+’ in samenwerking met het Judoteam Duffel en van de cursus ‘veilig vallen’ én hij verzorgt initiatiesessies voor leerlingen van het basisonderwijs.
Omwille van zijn verdiensten voor de sport en voor de judosport in het bijzonder, ontving hij meerdere onderscheidingen. Tot de voornaamste behoren o.m. de gouden medaille van de Koninklijke Belgische Judo Bond en de gouden gordel van de Vlaamse Judo Federatie. Hij is al ruim 20 jaar lid van het bestuur van de Sportraad Lier. Al die jaren kon hij rekenen op de onvoorwaardelijke steun van zijn echtgenote Marie-Rose De Coninck en van de trouwe medewerkers van de club..

NIEUWS FEBRUARI

Beste judoka’s,
De foto's van de demonstratie en de spaghettiavond staan online.

De uitslag van het examen van 3 februari en de bijhorende foto's staan online.
Proficiat aan de deelnemers.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu