Welkom op de officiŽle website van het

 

Kunsthistorisch

Instituut

van

Antwerpen

vzw

 

zetel:KMSKA, Plaatsnijdersstraat 2, 2000 Antwerpen

inschrijvingen en leslocatie:EcoHuis Antwerpen, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout

ZIN IN EEN KUNSTBAD? Het Kunsthistorisch Instituut van Antwerpen is een unieke plek. Maakt niet uit hoe oud je bent, maar hier kun je kunst en cultuur van dichtbij voelen en (leren) begrijpen. Je wordt er ondergedompeld in een bad van uiteenlopende artistieke disciplines. We overschrijden de grenzen van tijd en ruimte, maken soms een duik in het verleden of nemen een reuzenstap naar andere continenten. ContinuÔteit, samenhang en diversiteit blijven hierbij van belang.

 

Jij komt in de vooravond, net na de werkuren. Wij zijn een team van enthousiaste docenten, elk met onze specialiteit, vaak verbonden aan musea, hogescholen of universiteiten. Wij maken je niet alleen vertrouwd met de essentie, maar geven je ook zin in meer!

 

De volledige opleiding duurt drie jaar. Je kan de cursussen eventueel over meer jaren spreiden. Examen afleggen hoeft niet echt, maar is wel een aanrader. Want als je slaagt voor het hele pakket en je scriptie, behaal je het getuigschrift van gegradueerde in de kunstgeschiedenis. Staat toch mooi op je cv. Je kan ook als vrije student een of meer vakken volgen en zo de lacunes in je algemene vorming aanvullen. Je ziet, er is veel mogelijk.

 

Deze gedegen opleiding kan je een boost geven als je je actief wil inzetten in de culturele sector. Want het Kunsthistorisch Instituut is ondertussen al bijna 75 jaar een eervolle referentie

 

Nieuws

Het Instituut en zijn opleiding

Docenten en Raad van Bestuur

Structuur van de opleiding

Programma 2016-2017

Inschrijvingen

Uurrooster

Kalender

Contact

http://users.skynet.be/cgi-bin/wwwcount.cgi?sh=T