Nieuws

Spoed vanaf Dinsdag 13 Maart terug bij VTM

VTM wijzigt programmaschema: halvering 'Wittekerke'
22 februari 2007

Waar rook is, is vuur! Het gerucht dat 'Wittekerke' nog slechts één keer per week op het scherm komt, lijkt te kloppen. Om een kijkcijferslag tussen KANAALTWEE en VTM te vermijden, worden de programmaschema's beter op elkaar afgestemd wanneer 'Big Brother' begint.

Na afloop van 'Sterren op de Dansvloer' en de start van 'Big Brother' ondergaat het programmaschema een totale metamorfose. Opvallendste verandering is het wegvallen van de dinsdagse aflevering van 'Wittekerke'. Vanaf 13 maart wordt dinsdag de ziekenhuisavond met het nieuwe seizoen van 'Spoed' gevolgd door 'ER'. Onmiddellijk na 'Familie' start het nieuwe seizoen van 'De Nieuwe Mama'.

Op woensdag 14 maart organiseert VTM voor het eerst 'De Nationale Test'. Deze test is éénmalig en zet 'Telefacts' en 'House MD' slechts voor één weekje aan de kant.

'Wittekerke' blijft alleen op donderdag waar het 'De Planckaerts' als locomotief krijgt. Nog een blikvanger is 'Idool 2007'. De kleine liveshows komen op vrijdag en zaterdag. De nieuwkomers 'Godzijdank' en 'De Foute Quiz' zitten dan 'veilig' tussen de shows en de uitslag, later op de avond.

Op zondagavond laat VTM de concurrentie zijn ding doen. 'De Pfaffs' en '101 Vragen aan VTM' blijven gewoon doorlopen. Op maandag vervangt VTM de miljoenentopper 'De Kavijaks' met een nieuw reeks 'Zone Stad'.

Bron: VMMtv

VTM-omroepster Tess Goossens zingt titelsong van "Spoed"

De muzikale carrière van VTM-omroepster Tess Goossens begint stilaan vorm te krijgen. Woensdag neemt ze haar eerste single "Hold On To Me" op. De Engelstalige popsong met een snuifje country wordt meteen ook de nieuwe titelsong van de VTM-serie "Spoed", vanaf midden maart weer op de buis. "Een droom komt uit", zegt Tess in Het Laatste Nieuws. "Dit heb ik altijd al willen doen."
bron: HLN

foto: vtm.be

Spoed in preview op iWatch!
Vanaf half Maart start op VTM het 10de seizoen van de populaire ziekenhuisserie Spoed. Wil jij de nieuwe afleveringen nu al bekijken? Op iWatch kan je terecht om de nieuwe reeks in exclusieve preview te bekijken!

Nieuwe namen in het 10de seizoen zijn: Govert Deploige (hoofdverpleger Wim), Nele Bauwens (verpleegster Anne-Sofie), Amaryllis Temmerman (verpleegster/ambulancier Femke) en Sebastien De Smet (verpleger Sam). Naast een aantal nieuwe namen, werd Spoed ook in een fris nieuw kleedje gestoken!

www.iwatch.be

Bron: Nieuwsbrief VTM, ook deze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan nu snel in via deze link(klik)

Studio A heeft eigen logo

Komen de cast vervoegen:
Nele Bauwens speelt verpleegster Anne Sofie
Amarillis Temmerman speelt verpleegster v/h urgentieteam Femke Vincke
Govaert Deploige(w817, thuis) speelt Wim Mathijs als hoofdverpleger
Sebastien(rupel, de wet volgens milo) speelt Sam Vermoesen een verpleger
Koen schepens (familie, big brother, spoed '03) speelt Yves Servaes een verpleger

Ook Eric Goossens(Kan Dit?) vervoegt het Spoed team

Verlaten het Spoed team:
Kathy Pieters (christel van schoonwinkel )verdwijnt in de 4de aflevering van het seizoen idd door het feit van het hiv virus

Bob Verlie (Gert Lahousse) en Lies Weemaes(Arlette Sterckx) verlaten de serie

Al het vast verplegend personeel (edelfiguratie) is ook vervangen dit seizoen

Ook Nieuw

Er werd een nieuwe begingeneriek gemaakt met nieuwe muziek & ook werden de decors gerestyled en dus is er een nieuwe frisse look voor het nieuwe spoed.

De volledige centrale balie is uitgebouwd zodat de hoofdfiguren wat beter in beeld genomen kunnen worden en minder opgaan in de figuranten.

Dokter Gijsbrechts kreeg een nieuw kantoor.

Er is meer verlichting van boven, om een plafondgevoel te hebben.

De makers van "Spoed" laten de patiënten nu meestal door gastacteurs vertolken, en niet meer door figuranten.

"MUG voor Spoed"

In de nieuwe reeks van Spoed zal er nu ook een MUG (mobiele urgentie groep) wagen ter beschikking zijn van de artsen, alweer een item dat de serie realistischer maakt.

19/10 was de allerlaatste studio draaidag van het nieuwe seizoen spoed,
daarin werd een laatste studio scène met alle acteurs gedraaid afl 204(laatste aflevering).

Daarna werd iedereen natuurlijk nog met een feestje onthaald, het ging er
emotioneel aan toe, want het was echt duidelijk dat de nieuwe spoed, met tal
van nieuwe gezichten na 4 maand intensief samenwerken toch een hechte
vriendenkring gevormd geeft.

Swoop baby Kythana in Spoed

‘Kythana’, het eerste kindje van Swoop frontman Filip D’Haeze en z’n vrouwtje Nathalie begint bijzonder vroeg aan haar carrière. Papa Filip was negen jaar toen hij voor het eerst op het podium stond als Ciske De Rat, z’n dochtertje ‘Kythana’ is amper 2 maanden of ze mag volgende week al meedoen aan de opnames van het VTM programma ‘Spoed’. Tijdens de eerste aflevering van het nieuwe Spoed seizoen zal ‘Kythana’ opnieuw geboren worden. Mama Nathalie is al een tijdje bezig met de opnames van Spoed als één van de nieuwe verpleegsters. Omdat de productie wist dat de familie D’Haeze net aan gezinsuitbreiding heeft gedaan was de zoektocht naar een geschikte baby voor de opnames snel afgelopen. “Komt heel onverwacht maar ik vind het wel bijzonder leuk dat onze dochter zo jong al kan meewerken. Als ze later iets wil gaan doen als zangeres of actrice zal ik haar alvast niet tegenhouden maar wel een oogje in het zeil houden” zegt een glunderende Swoop frontman Filip D’Haeze. Vanaf vandaag ligt de single ‘Dubi Dam Dam’ van Swoop in de winkels. Nu zondag heeft Filip trouwens een opendeurdag staan met DANCE TOUR, de dansschool waar hij les geeft. (ARS Entertainment)