Wedstrijdverslagen 2002Wedstrijdverslag Erpe-Mere dd 28/04/2002 - LAVERDACUP

's Morgens regen en wind. De laverdisten hadden er niet echt zin in De afspraak werd gemaakt om de trainingen in een gezapig tempo af te werken en nadien te beslissen of er gereden werd. De nieuwe Dunlop sportmax RR waren een groot vraagteken. Toen de trainingen omstreeks 10h15 werden aangevat had het opgehouden met de regenen en droogde de baan geleidelijk op. Liefst goed op lijn blijven was de boodschap.Naast de ideale lijn was het nog nat. Met een besttijd van 48'6" had nummer 63 Joris Windels de pole position. Een niet te onderschatten voordeel op dergelijke stratencircuits. Tweede piloot Rudy Mispelon nr. 35 zat ver onder zijn niveau met een 18de tijd. Toen de zon doorbrak wisten we dat er geraced zou worden.

De wedstrijd zelf startte om 15h15. Joris kon maximaal profiteren van zijn koppositie en miste zijn start niet. Het scheelde niet veel of bij het uitkomen van de eerste bocht maakte een hightsighter (te vroeg op het gas) voortij-dig een einde aan zijn wedstrijd. Achter hem had een kleine ravage huis gehouden. Zijn voornaamste concurren-ten kwamen niet goed door de eerste bocht. Hij diende enkel nog af te rekenen met een talentrijke debutant De Witte die langzaam maar zeker de rol diende te lossen. Met een 6 tal seconden voorsprong finiste Joris als eerste met eens te meer de snelste tijd, nog wel in de laatste ronde: 47"3'. Daarmee is de zure nasmaak van Mettet doorgespoeld (motorpech).Rudy Mispelon profiteerde van de eerste bocht om via de buitenkant heel wat plaat-sen goed te maken. Uiteindelijk finiste hij negende en kwam net niet op het podium als junior. Volgende afspraak in Croix op 12 mei.

Wedstrijdverslag Biker's Days Francorchamps 24-26 mei 2002

Probike 6 u
Beide teams kwalificeerden zich probleemloos in de serie 600 klasse. De wedstrijd zelf startte chaotisch met veel valpartijen met als gevolg veel rijden achter de peacecar. Na twee uren wedstrijd vielen Rudy Mispelon-Jo Brae-kevelt uit na een valpartij van eerstgenoemde. Carter gescheurd en te ver om te voet naar de pits terug te keren, abandon, amen en uit. Marc Van Dorpe en Joris Windels reden de wedstrijd uit en eindigden op een veertiende plaats.

Laverdacup
Eerste startrij voor Joris, Rudy moest vrede nemen met een rij of drie verder op. De laverda's reden tesamen met de triumph TT600 die toch een 20 pk meer hadden. Rudy werd onderuit gereden. Joris pushte te hard en liet aldus een 3e plaats ontglippen wat hem duur komt te staan in het klassement. De tweede reeks verliep heel wat beter. Joris eindigde derde(2e inter) en had geen verhaal tegen de veel krachti-ger laverda's van Troncon en Pacquet.die in de rechte stukken keer op keer een bres konden slaan.

R6cup
Spannende wedstrijden met heel snelle tijden. Joris had de derde snelste tijd en mocht voor het eerst op de eerste rij starten. Helaas speelden blessures hem te veel parten(valpartij laverdacup) zodat hij moest afhaken na 1 ron-de. De tweede reeks kwam hij niet meer aan de start.Marc Van Dorpe trainde zich op een veertiende plaats. In de eerste reeks eindigde hij in de twee helft van het deelnemersveld. Uitlaat was in de probike stuk gereden doordat één van de deelnemers achterop de R6 inreed. De originele demper heeft wat minder pk's en een versleten ach-terband deed de rest. De tweede reeks was stukken beter (motor was op punt gezet) en eindigde hij knap negende met een besttijd van 2'45". Jo reeds voor wat hij waard was met een 22ste plaats als gevolg. Dien dikken op de Fazer troefde hem wel af zeker! Rudy had een complete off-day en reed zelfs de wedstrijd niet uit.

Volgende afspraak is Oostende op 2 juni met de serie 600, laverda- en R6 cup.

Wedstrijdverslag Oostende 2 juni 2002

Laverdacup
Derde trainingstijd voor Joris en negentiende voor Rudy die net zoals de overige OMS-piloten gebrand waren op een goeie uitslag voor eigen publiek. Puike start van Joris die onmiddellijk de kop neemt. Opgejaagd door Pru-mez en Deruyter verremt hij zich en dient nog hard te knokken om zijn derde plaats veilig te stellen. De wed-strijd bevestigt wat in de trainingen gebeurde Rudy wordt effectief negentiende maar zit niet echt op zijn niveau. De laverda heeft kuren. Het gas blijft hangen eens de motor warm gelopen is.

R6 cup
Goeie trainingstijd voor Joris met zeven piloten in de 1'18". Tweede startrij met opnieuw een puike start. Vierde uit de eerste bocht maar dan vliegen ze hem aan alle kanten voorbij. Vijftiende is niet echt op zijn niveau. Jo daarentegen kan terugblikken op een puike wedstrijd en eindigde achttiende net na zijn dealer Hautekiet. Marc kwam zonder erg ten val en vond zijn draai niet in Oostende. Rudy diende maar een kleine seconde toe te geven maar eindigde slechts zesentwintigste. Het bewijst alleen maar hoe hard het er aan toe gaat.

Serie 600
Veel R6 cuprijders die ook het goeie weer maken in de serie 600. Rudi en Jo reden de troosting waar laatsge-noemde tweede eindigde na een bijzonder puike wedstrijd. Nu nog leren starten en de betere uitslagen volgen sowieso. Marc had zich net gekwalificeerd en eindigde 21ste na heel wat problemen met de koppeling en een bijna hightsigher. Joris had gewoon rust genomen en reed niet mee. 't Was toch veel te warm.