Homepage

Joachim Pelicaen


home     foto's      records      wedstrijden      pers      gastenboek      palmares   

Contact me :  

Links:

 

Archieven

 

Andere links:

Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller  Welkom op de website van Joachim Pelicaen

za 31/08/2013: Laatste wedstrijd van de zomer

In Lebbeke liep ik mijn laatste wedstrijd van de zomer, namelijk een 3000m. De vele wind maakte het moeilijk om voor een goede tijd te gaan en ook de benen wouden niet echt meer mee. Zo werd het een tijd van 9'13".

za 24/08/2013: Flanders Cup Merksem

In Merksem liep ik mijn 2e 5000m van het seizoen. Rond acht uur stond ik aan de start van de A reeks in goede weersomstandigheden: goede temperatuur en geen wind. Al snel viel de wedstrijd uiteen in twee groepen: een groep die de haas volgde richting 14' en een groepje richting 15'. Ik besloot mij helemaal achteraan te hangen en kon de eerste twee kilometer vlot volgen. Vanaf dan begon ik het lastig te krijgen. Het tempo bleek voor mij juist iets te rap te zijn en toen ik aan de 3km (doorkomsttijd 9') een klein gaatje moest laten begon het verval. Ik kon het tempo niet hoog houden en kwam op een schema richting 15'40" terecht. De laatste 600m kon ik mij nog wat herpakken waardoor ik eindigde op 15'35"21. Het is mijn rapste tijd sinds 2009, maar ik had eigenlijk wel op meer gehoopt. Volgend jaar dan maar beter doen.Nu zaterdag 31/08 loop ik mijn laatste wedstrijd van het seizoen: een 3000m in Lebbeke.

za 03/08/2013: Flanders Cup Gent

Na een week het wat rustiger aan te doen was de pijn in de kuit verdwenen en ging ik in Gent een 3000m gaan lopen. Ook hier was het de B reeks waarin ik van start ging. In het startgewoel kreeg ik meteen een spike in mijn been, maar ik kon toch mooi halverwege het pak volgen. Ik was onderweg voor een tij rond de 8'45", maar in de laatste km begon de kuit weer pijn te doen. Ik verloor hierdoor nog wat tij en plaatsen en werd zo 15e in 8'51"25, juist iets sneller dan in Kortrijk dus.

zo 28/07/2013: 5000m in Ninove

Mijn eerste 5000m van het seizoen was niet meteen een succes. Ik mocht na wat aandringen starten in de gemengde B-reeks van deze flanders cup (blijkbaar hadden ze ter plekke nog atleten van hoofdprogramma naar naprogramma verschoven). Gelukkig want anders had ik helemaal niet kunnen lopen doordat het naprogramma afgelast werd door het onweer. Na de eerste kilometer voelde ik dat de eerste groep iets te rap ging waarna ik besliste om te wachten op de groep met de vrouwen die gehaasd werden richting 15'10". Halfweg wedstrijd begon mijn kuit pijn te doen waardoor ik het tempo sterk moest laten zakken. Ik liep de wedstrijd nog uit in 15'51", geen tijd om tevreden over te zijn.

zo 14/07/2013: 3000m in Kortrijk

Ik had gedacht om na de geboorte van mijn zoon een aantal weken geen wedstrijd te lopen, maar omdat ik mij goed voelde besloot ik toch om in Kortrijk een 3000m te gaan lopen. Tegen dat we liepen in het naprogramma was de grootste hitte weg en het was ook windstil. Goede loopomstandigheden dus. Er bleek echter geen haas voorzien te zijn. Simon De vriendt nam de eerste ronde voor zijn rekening, waarna ik een ronde voor mijn rekening nam. We bleven zo afwisselen tot voorbij halfweg de wedstrijd. Pas toen schoven er andere atleten naar voor. Ik voelde dan al dat het beste er wat af was en toen de wedstrijd op 600m van het einde echt openbrak moest ik passen. Ik kon echter nog juist aanpikken aan de kopgroep en kon zo nog 6e worden in 8'52"65. De kilometertijdne waren 2'55"; 3'00" en 2'57". Later dit seizoen hoop ik nog eens een snellere 3000m te lopen waarin ik alleen moet volgen.

za 06/07/2013: Geboorte Jaron

Vandaag werd onze tweede zoon Jaron geboren

zo 30/06/2013: Slechte benen in Lier

Net zoals vorig jaar liep ik geen goede wedstrijd in Lier. Ik had geen goede benen waardoor ik in laatste positie tercht kwam. Toen de atleet voor mij en gaatje moest laten had ik niet meer de kracht om dit gaatje te dichten. De laatste 600m gingen dan ook moeizaam wat zorgde voor een eindtijd van 4'10"67. 

ma 03/06/2013: Goede tijd op 1500m IFAM

Zoals ik vorige wedstrijd al dacht zat er inderdaad meer in de benen dan 4'08". Op de IFAm meeting liep ik namelijk 4'01"72. Zo'n tijd was al enkelejaren geleden. Door vertraging door problemen met de steeplebalk ging de E reeks waarin ik liep pas omstreeks 23h20 van start. Het was al redelijk koud, maar door een lange opwarming waren de spieren voldoende opgewarmd om meteen vlot mee te starten. Tot omstreeks de 1100m was ik zelfs op schema voor 4' rond, maar de laatste 300m kon ik niet meer versnellen en stoptte de klok op 4'01"72 waarmee ik 12e in de reeks werd. 

Normaal gezien ging ik nu zaterdag op de meeting voor mon een 5000m lopen, maar omdat ik wat ziek ben heb ik deze wedstrijd geschrapt. 

wo 29/05/2013: Duffel

Na het PK liep ik een aantal weken geen wedstrijd, maar trainde ik wel goed. In Duffel liep ik dan mijn 2e pistewedstrijd, ook een 1500m. Ik stond er aan de start in de A reeks die gehaasd werd naar 3'45". Na de start viel het al snel uiteen in 2 groepen waarbij ik in de 2e groep liep. Er stond een stevige wind en in de stukken wind op kop verloor ik telkens plaatsen. Bij het ingaan van de laatste ronde (3'03") liep ik in voorlaatste positie. Ik kon die laatste ronde nog wat versnellen en liep zo nog een paar atleten voorbij om te eindigen in 4'08"61. Iets sneller dan op het PK, maar ik had het gevoel dat er zonder wind veel meer in zat. Zaterdag volgt nog een 1500m op de IFAM om de week nadien een 5000m te lopen.

za 11/05/2013: Eerste pistewedstrijd: PK 1500m

De eerste pistewedstrijd van het seizoen was het PK 1500m voor mij. Het werd een wedstrijd waarin ik na een redelijke start geleidelijk plaatsen begon te verliezen. Uiteindelijk werd ik 12e in 4'10"67. Ik kon het aanvangstempo niet volhouden en miste ook nog snelheid op het einde.

di 12/03/2013: Slechte wedstrijd op BK

De afsluiter van het veldloppseizoen was geen succes voor mij. Op een zware en natte omloop werd ik 61e en 59e Belg. Vanaf de eerste ronde had ik het gevoel dat ik niet diep kon gaan en ik zakte als snel van positie 50 naar positie 60. Ik verloor geleidelijk nog wat plaatsen, maar met een iets snellere laatste ronde kon ik nog een zestal atleten terug inhalen. Ik had duidelijk de ziekte nog niet volledig verteerd. Nu doen we het twee weken wat rustiger aan om dan met volle moed op te bouwen naar het zomerseizoen. 

Trainingspartner Koen Naert won het BK en ook Jonas Roels als 20e en Bert Van Der Hoeven als 33 liepen een sterke wedstrijd.

di 26/02/2013: 5e plaats Lokeren

Op 10 februari liep ik de cross in Lokeren. Het parcour lag er zoals altijd snel bij, maar had een kleine wijziging ondergaan waardoor er nu een kleine zandstrook in verwerkt was. We moesten een aanloop en 5 grote ronden afwerken. Nadat we de bergrpijs voorbij waren liep ik samen met Jonas Roels, Steven De Loose en Jonas Sergooris in een kopgroep. Toen het tempo werd opgetrokken besloot ik echter meteen mijn eigen tempo te zoeken en werd ik al snel gepasseerd door Elias Schack. Ik kon niet aanpikken bij hem en na een kleine schuiver werd ik ook bijgehaald door Ward Oosterlink. De rest van de wedstrijd streed ik met Ward voor positie 5. Ik verloor een aantal keer licht de aansluiting, maar kon telkens terug aansluiten en in de laatste ronde kon ik in de afdaling het verschil maken en naar de 5e plaats lopen.

Normaal gezien gign ik afgelopen weekend de cross van Uitbergen gelopen hebben, maar wegens ziekte was dit niet mogelijk. Enkel nog het BK dit seizoen.

za 09/02/2013: PK Lebbeke

Vorig weekend stond het PK in Lebbeke op de agenda. Door het smeltwater en de neerslag was het parcour heel zwaar en modderig geworden. We moesten 1 kleine en 5 grote ronden lopen. Redelijk snel na de start konden Stijn De Vulder en Thomas De Bock een kloof slagen. Zelf kon ik goed volgen in een tweede groepje. In de eerste grote ronde moest ik echter bij het ingaan van het maisveld een kloofje laten en werd ik nog dezelfde ronde ingehaald door Bert Vanderhoeven en Aleksander Stekic. De rest van de wedstrijd liep ik eenzaam op de 11e positie. Achter mij volgden nog twee atleten dus ik moest het tempo hoog genoeg houden om deze positie te behouden, wat ook lukte. Voor mij was het parcour echter te zwaar en modderig om echt goed te presteren. 

zo 27/01/2013: Sneeuwcross Bornem

Vorige week liep ik de corss van Bornem mee. Het parcour was volledig besneeuwd, wat het zwaar lopen maakte. Ondanks de omstandigheden waren toch 46 senioren mannen opgedaagd. Na de openingsronde bevond ik mij in een groepje dat streed voor de posities 7 tem 13. Voor halfweg wedstrijd kon Bert Van Der Hoeven hier uit weglopen. Zelf probeerde ik in de vierde ronde ook weg te lopen, maar dit lukte mij niet. In de vijfde en voorlaatste rodne moest ik deze inspanning bekopen en verloor ik contact met het groepje. Met een goede laatste ronde kon ik nog 1 plaats opschuiven en zo werd ik 12e. In de losse sneeuw had ik echter nooit een echt goed gevoel, ik geraakte er niet echt in vooruit. Volgende wedstrijd is het PK veldlopen, waarvoor ik geen grote verwachtingen heb omdat ik deze week ziek geweest ben.

di 15/01/2013: 4e plaats Hamme

Na vijf weken zonder wedstrijd bleek in Hamme dat het betere gevoel op training zich ook vertaalt in betere wedstrijden. Een vierde plaats op enkele seconden van het podium was al een tijdje geleden. We waren met ongeveer 20 senioren aan de start voor 6 groe ronden en iets meer dan 8km. Olivier Van Hoey was de snelste starten en al vlug waren we met 5 atleten weg. Het was Thomas De Bock die duidelijk de sterkste was en dan ook snel afstand kon nemen. Ook Jonas Roels was te sterk en in de tweede ronde viel het volledig uit mekaar. Zelf bevond ik mij even in derde positie maar al snel kon Olivier mij terug bijhalen en achterlaten. In de laatste ronde kwam ik terug korter, maar ik kon de kloof niet meer dichten waardoor ik vierde werd. 

wo 12/12/2012: 14e plaats Stekene

In Stekene waren er een kleine 40 senioren opgedaagd voor de lange cross. Wegens de weersomstandigheden was het parcour hertekend en bevatte het een hele hoop lussen. We moesten 1 kleine en 5 grote ronden afleggen. Ik was goed weg en in de kleine ronde was ik de laatste die kon aanpikken bij de kopgroep. Deze ging echter iets te snel voor mij en ik liet deze nog voor het einde van deze ronde gaan. Tom Vanslambrouck, Bert Van Der Hoeven en Maarten De Nys sloten aan bij mij, maar al vlug vielen we allemaal alleen en liep ik in 14e positie rond. De verschillen tussen ons bleven echter beperkt en ook achter mij zaten ze niet ver. Er konden nog twee atleten uit de achtergrond terugkeren. De eerste was Jan Wera in wiens spoor ik voorbij De Nys geraakte. Bij het ingaan vand e laatste ronde kwam ook Schack Elias bij mij. Samen gingen we voorbij Bert, maar in de lussen moest ik Elias laten gaan waardoor ik uiteindelijk 14e bleef. Het gevoel was beter dan in Zele, maar nog niet helemaal hoe het moet zijn. Mijn volgende wedstrijd is normaal pas in januari.

ma 26/11/2012: 9e plaats Zele 

Het goede gevoel van Deinze was er in Zele nooit. De eerste ronde ging nog vlot, maar vanaf de 2e ronde had ik last van steken in de zij. Ik moest het tempo wat laten zakken en kwam in de 9e positie te liggen achter Koen De Veylder en Jill De Brouwer. Na de 4e ronde kon ik bij hun terug aansluiten, maar de laatste 2 ronden moest ik hun terug laten gaan.

za 24/11/2012: 16e plaats Deinze 

Afgelopen zondag stond ik in Deinze aan de start voor mijn 2e veldloop van het jaar. Er was een ruime opkomst met 60 deelnemers. Ik nam een redelijk goede start en bevond mij rond de 10e positie. Vanaf de 2e ronde viel de wedstrijd wat in een plooi en liep ik in een groepje met onder andere Martijn Baete, Simon De Vriendt en Thomas Van De Putte voor de 13e plaats. Iedereen deed zijn deel van het kopwerk, maar er kwam niet echt afscheiding. Bij het ingaan van de laatste ronde probeerde ik weg te lopen, maar dit lukte niet. Vanaf het voetbalveld zette dan Martijn aan en ik volgde in zijn spoor tot ik mijn enkel even zwikte in een putje en hierdoor even bijna stil stond. Zo werd ik 16e in een toch wel zwaar bezette wedstrijd die gewonnen werd door Gert Van Poucke voor Stijn De Vulder. Ik had tijdens de wedstrijd een goed gevoel en kon soepel blijven lopen. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken.

vr 09/11/2012: 10e plaats Opwijk 

In mijn eerste echte wedstrijd van het seizoen werd ik 10e in Opwijk, ongeveer 2 minuten achter winnaar Jan Adriaanssen. We waren met ongeveer 20 senioren aan de start op een parcour dat er door de regen zwaar bijlag. De wedstrijd begon redelijk rustig waardoor we een halve ronde met een grote groep samen bleven. Pas in de 2e ronde begon er echt afscheiding te komen. Ik liep rond de 10e positie in de omgeving van Diete Vandewalle, maar deze moest ik iets over halfweg laten gaan. De rest van de wedstrijd liep ik op mijn eentje uit. De rondetijden bleven redelijk constant, maar ook voor mij vertraagden ze niet waardoor ik 10e bleef. Volgende wedstrijd wordt Deinze.

vr 26/10/2012: CC Relays 

De crosscup relays was mijn eerste wedstrijd voor mijn nieuwe club EA. Samen met Bert Vanderhoeven en Jonas Roels vormde ik de 2e ploeg van EA. Bert liep een heel sterke eerste 1500m en gaf mij rond de 13e positie de stok. Vooral in het begin van mijn 3km zag ik daardoor verschillende sterke lopers mij passeren. Ik kon het verlies beperken tot een 10tal plaatsen en ook nadien hield Jonas goed stand waardoor we mooi 24e werden. Volgende wedstrijd wordt normaal Opwijk.

zo 21/10/2012: Wijzigingen

Na het afgelopen zomerseizoen stopte mijn trainer Koen Verhulst na 11 jaar clubtrainer geweest te zijn op Lebbeke. Als een van de weinige atleten heb ik die voledige periode onder hem getraind. Ik heb al mijn mooie prestaties vanaf scholier mee aan hem te danken en ik ga hem missen als trainer. Ik wil hem dan ook nog eens via deze weg bedanken.

Vanaf dit winterseizoen train ik onder Raymond Van Paemel in Aalst, waardoor ik ook van club veranderde. Straks treed ik voor het eerst voor EA aan op de relays te Gent in een ploeg met Bert Vanderhoeven en Jonas Roels. 

De ekiden in Brussel afgelopen week liep ik wel nog voor AC Lebbeke in de ploeg 'Team Verhulst Final Edition', waar ik de eerste 10km voor mijn rekening nam. We werden 21e en 15e atletiekclub.

 

Archief 2011-2012

 

  Je bent de e bezoeker op mijn site.
                                                                                    
copyright: Joachim Pelicaen: 2006-20012 Alle rechten voorbehouden