Homepage

Joachim Pelicaen


home     foto's      records      wedstrijden      pers      gastenboek      palmares   

Contact me :  

Links:

 

Archieven

 

Andere links:

Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller  Welkom op de website van Joachim Pelicaen

ma 09/03/2009: Canicross Vilvoorde

Gisteren ben ik nog eens een canicross gaan lopen. Het was reeds een tijdje geleden, maar het is altijd wel plezant om eens met mijn trainingsgezel een wedstrijd te lopen. Op het heuvelachtige domein de drie fonteinen werd ik na iets meer dan 5km vierde in mijn reeks. Het was een plezant tussendoortje tijdens mijn rustperiode. Ook deze week staat nog in het teken van rusten. Pas eind maart begin ik terug volop naar de zomer te trainen. Ik heb er zin in en wil iets bewijzen na mijn sukkelwinter. Ondanks dat haalde ik toch mijn eerste twee podia bij de senioren. Ik liep echter te weinig echt goede wedstrijden om volledig tevreden te zijn. Foto's van het BK zijn terug te vinden bij foto's.

door een fout zijn de meeste verslagen hier verdwenen. Ik heb gerecupereerd wat ik nog ergens vond.

40e Belg BK Oostende - 10.03.2009

Vorige week werd ik 44e (40e Belg) op het BK veldlopen in Oostende

ma 26/01/2009: Ziek na cross Bornem

Ik behaalde zondat weliswaar mijn tweede seniorenpodium, maar al tijdens de wedstrijd voelde ik mij niet goed. Dat gevoel werd vandaag bevestigd. Ik voel mij slap en slecht. Ik ben ziek, maar hoop dat het niet te lang duurt. De wedstrijd van zondag in Lokeren is wel al zeker geschrapt (spijtig, ik loop er nochtans graag). Hopelijk komt het provincaal niet in het gedrang. Mijn gezondheid gaat echter voor. Ondanks dit kon ik toch een derde plaats afdwingen. Dit gebeurde vooral op de wilskracht. De eerste van zes ronden ging het nog, maar al van bij het begin van de tweede ronde voelde ik mij slap en had ik geen kracht in de benen. Toen Stijn Lintermans versnelde moest iedereen passen. Ik bevond mij in een achtervolgend groepje samen met Steven Van Nieuwenhove, Karl De Raeymaecker en Kjell De Hondt. Halfweg koers viel het groepje onder impuls van Steven uit mekaar en ik viel terug naar de vijfde positie. Met een iets betere vijfde ronde kon ik nog naar de derde plaats lopen en deze kon ik ook behouden.

ma 12/01/2009: 4e plaats cross Hamme

Het was lang geleden dat ik nog in Hamme had gelopen doordat deze cross altijd in mijn examens viel. Het werd een mooi terugzien. Het parcour was besneeuwd en hard waardoor ik voor korte en scherpe pinnen had gekozen. Vanaf de start werd er goed ingevlogen en al vlug waren we met een groepje van zes weg met daarin oa Stijn Fincioen, Jonas Roels, Tarik Ouamoum en nog een Keniaan. Het tempo bleef hoog, maar tot halfweg wedstrijd bleven we allemaal samen. Toen kon Stijn een kloofje slagen en ik zette samen met Jonas en Tarek de achtervolging in. Op mijn eentje kon ik de kloof nog dichtlopen, maar ik moest er diep voor gaan. Toen ik probeerde te recupereren in het spoor van Stijn begon mijn kuit op te spelen. Hij vroeg om over te nemen, maar dit ging niet. De pijn in de rechterkuit werd erger maar op wilskracht volgde ik nog. Ik moest hem echter laten gaan en Jonas en Tarek kwamen terug tot bij mij. Het verschil werd nooit groot en met vier op nog geen 10 seconden gingen we de laatste ronde in. Ik gaf nog alles en bij het begin van het bosje leek het erop of we weer gingen samenkomen, maar uiteindelijk bleef alles zoals het was. Stijn Fincioen won, voor Jonas Roels en Tarek Ouamoum. Zelf eindigde ik op de ondankbare vierde plaats. Er zat nochtans een podiumplaats in, de vorm van de dag beslistte er echter anders over. Ook maandag en dinsdag had ik nog last in de kuit en ik heb ook een spier in mijn zij wat zeer gedaan. Ik hoop dat ik er rap vanaf ben zodanig dat er deze en volgende week nog eens stevig kan doorgetraind worden. De laatste weken hield ik mij eerst door mijn rug en later door de sneeuw vooral bezig met duurlopen

ma 05/01/2009: 6e plaats cross Grimbergen

De omloop lag er hard en soms gevaarlijk bij. Lang twijfelde ik om op mijn gewone schoenen te startten, maar uiteindelijk besliste ik toch het risico te nemen en op spikes te starten. Op sommige plaatsen was het echt kwikkelen, maar in de bochten was het wel een voordeel. Ik was niet echt super weg, maar kon samen met Marc Vanderstraeten opschuiven en op het einde van de eerste ronde bevond ik mij in ongeveer zesde stelling. Op dat moment was er reeds een gaatje aan het vallen op de eerste drie en mede door een valpartij van Bram Coppens kon ik niet snel genoeg opschuiven. Ik probeerde nog even om het kloofje op mijn eentje te dichtten, maar ik had al snel door dat dit hopeloos ging zijn en. Met een mooi groepje met naast de eerder genoemde atleten ook nog oa Sven Nys, Ali Amdi en Lucas Moray probeerden we de kloof op de derde klein te houden. Ik nam veel kopwerk voor mijn rekening, maar korter dan 8 seconden geraakten we niet meer. Aan het begin van de laatste ronde kon SVen Nys een kein kloofje slagen. Ik bleef lang op een meter of 5 hangen, maar kon de kloof niet dichtlopen. Ik kraakte wat en moest ook nog Bram Coppens voorlaten, maar werd wel mooie zesde. De wedstrijd werd gewonnen door Kristof Van Malderen voor Lander Van Droogenbroeck. Het was voor mij eindelijk eens een wedstrijd waarin ik een goed gevoel had. Ik vond dat ik vlot liep en ik kon het tempo ook onderhouden. Enkel de laatste ronde kreeg ik het wat lastig. Ik hoop dat ik nu gelanceerd ben voor een aantal goede wedstrijden.

Rugklachten na cross Ertvelde (december 2008)

Zondag stond de cross van Ertvelde op mijn programma. Er was een sterke bezetting dus top tien halen werd zowiezo moeilijk. Spijtig genoeg schoot er in een afdaling in de tweede ronde iets in mijn onderrug waardoor ik niet voluit kon gaan. Ik heb gedacht aan opgeven, maar ben uiteindelijk toch doorgegaan en naar een 17e plaats gelopen. Het gevoel was in het begin nochtans goed, ik nam een redelijke start en kon achteraan de omvangrijke kopgroep aansluiten. Toen het begon te breken zat ik niet ver achter Kristof Mouton, maar niet veel later deed ik mij pijn. Er gingen verschillende atleten voorbij mij, maar vooral in de bochten en de hellingen was het met pijn lopen. Uiteindelijk werd ik dus 17e. Ik ben vandaag na mijn werk al naar de chiropractor geweest, ik heb mijn onderrug zoals ik dacht geblokkeerd. Het zit heel laag in de rug, vooral links aan het bekken. Gelukkig was ik er snel bij waardoor ik waarschijnlijk mijn wedstrijden zoals gepland kan afwerken. Deze week zullen de trainingen echter wel sterk beperkt worden, maar liever dat dan heel mijn winter verpesten. Er komen nog genoeg mooie wedstrijden waar ik hopelijk kan tonen wat ik waard ben. Volgende wedstrijd is normaal Grimbergen tenzij de rug nog tegenwerkt.

ma 25/11/2008: 6e plaats cross Zele

Voor het eerst sinds lang was ik echt ontgoocheld over een wedstrijd toen ik aankwam. Ik was niet echt aangenaam gezelschap vlak nadat ik aankwam. Nochtans valt het resultaat nog mee, het probleem was dat ik tijdens de wedstrijd op geen enkel moment een goed gevoel had. Ik kon gewoon niet diep gaan en was schijnbaar niet vermoeid toen ik aankwam. Blijkbaar is de verkoudheid hardnekkiger dan gedacht want de keelpijn is ook volop teruggekomen. Deze week ga ik het dan ook rustiger aan doen, mede ook omdat ik donderdag een inspanningstest heb. De wedstrijd zelf werd op een volledige ondergesneeuwde omloop afgewerkt. Het was ook bitter koud en de vallende sneeuw beperkte het zicht ook wel wat. Ik was goed weg en volgde in het spoor van Nagaasa, Hernould en Mouton. Toen het tempo halfweg de eerste ronde de hoogte inging besloot ik op eigen tempo verder te gaan. Iets verderop kwamen Marc Vanderstraeten en Kim Barbe terug aansluiten en leek het erop dat we in groep konden jagen op Mouton. Ik moest echter al in de 2e ronde lossen en moest nog vier ronde alleen afwerken. Door het slechte gevoel was het nog uitkijken dat een groepje van drie niet terug kwam, maar deze kon ik nog redelijk vlot afhouden. Resultaat: een zesde plaats waar ik op het moment zelf serieus ontgoocheld mee was, maar waar ik in de tussentijd mee kan leven. Het goede gevoel op training zal ooit wel eens in wedstrijd er zijn ook.

ma 04/11/2008: 3e plaats cross Opwijk

Ik had eerst gepland om net zoals vorig jaar in Semmerzake te gaan lopen, maar uiteindelijk koos ik er toch voor om in Opwijk te startten. Een keuze die ik mij allerminst beklaag want ik haalde er mijn eerste crosspodium bij de senioren. Van bij de start trok Tom Salden in de aanval en hij kon al in de eerste meters de beslissende kloof slaan. Zijn tempo lag te hoog op het bochtige en hobbelige parcour. Samen met Sven De Waele probeerde ik de eerste ronde de kloof beperkt te houden, maar toen Sven de tweede ronde doortrok moest ik passen. Een uitgebreid groepje met onder andere Kim Barbe en Jonas Roels haalde mij bij en ik kon mij even hierin verschuilen. De derde ronde zette ik mij weer op kop van het groepje en met Kim in mijn spoor konden we bij het ingaan van de voorlaatste (4e) ronde terug aansluiten bij Sven. We trokken meteen door en ik moest in de lussen een gaatje laten op Kim, terwijl achter mij ook Jonas en Sven niet ver waren. Zo bleef het spannend tot het einde (het vershil tussen plaats 2 en 8 bedraagt slechts 34"), maar ik kon mijn derde plaats toch bewaren. Eindelijk eens op het podium na al mijn vierde plaatsen vorig jaar. Ik wil alle opgekomen supporters bedanken en vooral mijn schat Melissa die er telkens voor mij is om mij te steunen en mij raad te geven.

14/10/2008: Oefencross Welle

Vorige week was het nog volop regen, deze week stonden we aan de start in Welle met volle zon en een 23, niet echt crossweer dus. Na de start nestelde ik mij in het spoor van Marc Vanderstraeten, maar na de aanloop en 1 van de 5 ronde voelde ik dat zijn tempo te hoog lag voor mij. Zelf liep ik nog niet echt soepel en ik had problemen om het tempo voldoende hoog te houden. Ongeveer halfweg wedstrijd kwamen Marc Vanderhoeven en Stijn Daelman terug bij mij en Marc nam resoluut de kop over. In de laatste ronde moest ik hem nog laten gaan, maar omdat hij bij de masters uitkwam werd ik toch tweede bij de senioren ongeveer een halve minuut na Marc Vanderstraeten. Ondanks het fit dat heet nog niet echt soepel ging ben ik toch tevreden, in deze periode van het jaar is het belangrijk voor mij om wat ritme op te doen. Ik weet namelijk van mezelf dat ik in de winter altijd een paar wedstrijden nodig heb voor ik echt op niveau kom. Deze week staan er terug voldoende kilometers op het programma.

Archief winter 2008-2009

 

  Je bent de e bezoeker op mijn site.
                                                                                    
copyright: Joachim Pelicaen: 2006-20012 Alle rechten voorbehouden