Homepage

Joachim Pelicaen


home     foto's      records      wedstrijden      pers      gastenboek      palmares   

Contact me :  

Links:

 

Archieven

 

Andere links:

 

ma 27/03/2006: Gisteren canicross te Gent

Gisteren heb ik meegedaan aan de canicross te Gent. Voor mij is dit een leuk tussendoortje. Bij canicross loop je dus samen met je hond en start je om de halve minuut. Het parcour was uitgetekend rondom de vijver in de blaarmeersen. We moesten twee ronden lopen waarbij telkens de vroegere skiheuvel moest beklommen worden. Normaal zou je hond je moeten voorttrekken, maar gisteren deed mijn hond dit absoluut niet. Op sommige momenten moest ik hem bijna voorttrekken. Ondanks dit kon ik in mijn reeks nog een derde plaats afdwingen. Winnaar in mijn reeks werd Jonathan Vandembempt. De volledige uitslag kan je terugvinden op de site van de VCF 

Foto's-> Klik hier

za 25/03/2006: Rust

Ik ben al sinds begin van deze week aan het rusten. De universitaire veldloop was geen doel. Door ziekte heb ik natuurlijk begin maart ook al een volledige week stilgelegen en in januari had ik examens. Daardoor heb ik sinds nieuwjaar maar 3 officiŽle crossen kunnen lopen. Gelukkig zit ik volgend jaar in mijn laatste jaar biotechnologie en ga ik maar een paar examens meer hebben (kmoet dan wel elke namiddag op het labo zijn voor mijn thesis maarja) waardoor ik eindelijk nog eens een volledig winterseizoen ga kunnen lopen. De laatste jaren was het altijd wat crossen voor nieuwjaar, dan examens tot begin februari en dan snel terug de goede conditie proberen te vinden. Niet ideaal dus. Binnenkort begin ik met de voorbereiding op het zomerseizoen. Welke wedstrijden ik ga lopen is nog niet echt beslist, ik moet het er nog eens met mijn trainer over hebben. Juni zal in ieder geval een rustige maand worden op loopvlak, want ik heb 9 examens. Eens mijn wedstrijdkalender bepaald is zal je ze online kunnen vinden bij het onderdeel wedstrijden. Ik hoop in ieder geval mijn pr's gevoelig te verbeteren en verder staat het BK beloften zeker op mijn kalender. Rest volgt later.

wo 22/03/2006: BUSF veldlopen: 9e

Deze namiddag gingen de universitaire veldloopkampioenschappen door op de blaarmeersen te Gent. Het parcour was veranderd tov de vorige keer (2 jaar geleden), nu liepen we 3 rondes rond de vijver, wat een afstand zou zijn van 7.5km.Veel verwachtingen had ik vooraf niet, zaterdag had ik gemerkt dat ik door ziek te zijn meer form verloren had dan ik zelf gedacht had. De start ging nog vlot, maar al snel voelde ik dat ik nog last had in mijn kuiten. Na 1 ronde kwam ik als 8e door, maar in de 2e ronde verloor ik veel plaatsen en kwam ik als 11e door. In de laatste ronde kon ik nog wat versnellen en naderde ik nog op nummer 8 en 9. Helaas waren deze te ver voorop. Achteraf bleek dat ik 9e werd omdat Loic Helin niet in de uitslag werd opgenomen. (wegens geen student meer). Gert Van Poucke (KAAG) won de wedstrijd voor Koen Vandemarliere (FLAC). Vanaf nu is het echte rust en daarna volop opbouwen richting zomerseizoen.

Foto's-> Klik hier

Uitslag : Klik hier voor uitslag alle reeksen

 VSSF-Veldloop Heren competitie  2005-2006
Nr. Borstnr. Naam Voornaam School
1 7 Van Poucke   Ugent Vlaams Studenten Kampioen !
2 1 Vandermarliere Koen KUL
3 5 Jansens Koen KUL
4 2 Huybens Wouter KUL
5 4 Wijtinck Thomas KUL
6 43 Simonet   HEMES
7 11 Surmont   Ugent Ploegenklassement  
8 39 Leenders Bart KMS     punten
9 9 Pelicaen   Ugent KULeuven 1 35
10 8 Van Nieuwenhuysse   Ugent UGent 2 42
11 23 De Vleesschouwer Berten Artevelde KMS 3 65
12 42 Wouters Ken KMS Artevelde 4 109
13 27 Dossou Michel KMS
14 31 De Coster Pieter KMS
15 6 Pallemans   Ugent
16 12 Geerts   EHSAL
17 10 Roelandt   Ugent
18 33 Cauberg Bjorn KMS
19 37 De Donder Jonathan KMS
20 21 Callant Jan Artevelde
21 3 Smets Dirk KUL
22 26 De Dobbeleer David KMS
23 30 Becquaert Mathias KMS
24 22 Goemaere Thijs Artevelde
25 20 Boury Hans Artevelde
26 40 Kieffer Fabien KMS
27 38 Gallez Alexandre KMS
28 28 Hendrickx Nicolas KMS
29 44 Bonami Hannes Artevelde
30 16 De Meyer Lander Artevelde
31 17 Lamon Tim Artevelde
32 34 Van De Brouck Geoffrey KMS
33 13 Stoppelare   EHSAL

 

ma 20/03/2006: Stijve kuiten

Ik heb mijn eerste indoorwedstrijd toch niet zo goed verteerd als ik dacht. Sinds gisteren heb ik last van stijve kuiten. Het loslopen gisteren was een halve marteling. Vanmorgen was het nog erger. Het was dan ook van september geleden dat ik nog eens op een piste had gelopen en indoor had ik zelfs nog nooit gedaan. Morgen zal de last hopelijk over zijn zodat ik woensdag mijn laatste wedstrijd van het seizoen kan lopen: De universitaire veldloopkampioenschappen die doorgaan in Gent op de blaarmeersen. 

zo 19/03/2006: Universitaire indoorkampioenschappen

Gisteren waren het de universitaire indoorkampioenschappen. Vrijdagavond ging ik voor het eerst kijken of er een inschrijvingslijst online te vinden was. Bleek dat ik niet ingeschreven was alhoewel mijn universiteit mij alleen gevraagd had om hun te mailen als ik wou deelnemen. Blijkbaar zijn ze mij vergeten in te schrijven. Ik dus vrijdagavond nog gemaild naar de Nederlandse organisator (het waren gezamelijke kampioenschappen) en gelukkig mocht ik nog deelnemen. De wedstrijd werd onderverdeeld in 2 reeksen en ik mocht starten in de snelste reeks. Na 1km kwam ik door in 2'54" en dit was te snel voor mij, de conditie is niet echt meer in orde na mijn ziekte. Ik moest dus lossen en liep de rest van de wedstrijd helemaal alleen. Uiteindelijk kwam ik aan in een tijd van 9'14"36 en hiermee was ik 4e belg. Het is zeker geen supertijd, maar dat had ik ook niet verwacht. Vooral de laatste kilometer was er te veel aan. Deze liep ik slechts in 3'14". Woensdag loop ik nu nog de univesitaire veldloopkampioenschappen en dan neem ik rust.

Foto's-> Klik hier

De uitslag: 

1) Bram Coppens                 8'34"42                 

2) Koen Janssens                  8'35"20

3) Jeremy Van Ophem          8'55"65  

4) Joachim Pelicaen               9'14"36

Klik hier voor volledige uitslag

vr 17/03/2006

Gisteren heb ik voor het eerst sinds lang nog eens een goede training kunnen afwerken. Een goede tempo-duurloop van 10 km met hierin een paar keer 500m versnellen. Het zal de laatste zware training van dit winterseizoen zijn, want vanaf volgende week neem ik rust. Daarna bouwen we terug op richting zomerseizoen. Vandaag ga ik een rustige duurloop doen zodat ik morgen fris aan de start sta van mijn eerste indoorwedstrijd ooit. Vandaag heb ik ook foto's online gebracht van de canicross (lopen met hond) van Affligem. Deze wedstrijd dateert van november. Klik hier voor de foto's

do 16/03/2006

Vandaag heb ik een hele hoop foto's online gebracht. In het onderdeel foto's kun je nu foto's terugvinden van zomer 2004 tot het voorbije winterseizoen. Gisteren heb ik een dagje niet gelopen. In plaats daarvan heb ik wat gestept en wat lenigheid geoefend. Deze week train ik nog, nadien neem ik wat rust voor ik terug begin op te bouwen richting zomerseizoen. Binnenkort zal ik een voorlopige wedstrijdplanning maken en deze online zetten. Voorlopig is het enkel zeker dat ik meedoe aan de interclub. AC Lebbeke zit in landelijke 1 en deze wedstrijd is op 14 mei. Waarschijnlijk neem ik ook deel aan het PK. Later hierover meer. 

wo 15/03/2006

Het goede gevoel in de benen begint terug te komen, het BK was voor mij een goede training. Zaterdag om 17u45 loop ik voor het eerst een indoorwedstrijd. Ik neem deel aan een 3000m op de universitaire kampioenschappen. Doordat het mijn eerste indoorwedstrijd is weet ik niet goed wat ik van tijd moet verwachten. Mijn outdoorrecord op de 3000m bedraagt 8'47", maar deze tijd zal er waarschijnlijk niet inzitten. We zien wel wat het wordt.

Foto's BK veldlopen-> klik op link

ma 13/03/2006: BK veldlopen

Gisteren heb ik het Belgisch kampioenschap veldlopen meegedaan. Dit was puur als training, want sinds de cross van Lokeren had ik geen enkele deftige training kunnen afwerken door last in de kuit en nadien door ziekte die tot maandag had geduurd. Na een vlotte start vanop de eerste lijn heb ik meteen overgeschakeld op een rustiger tempo. Pas halfweg wedstrijd (toen liep ik ongeveer 100ste) heb ik mijn tempo verhoogd. Uiteindelijk eindigde ik op een 83e plaats (96 aankomsten, gedubbelden uit wedstrijd gehaald). Clubgenoot Jerry Van Den Eede werd na een mooie en sterke wedstrijd 5e. Trainingspartner Filip De Boeck werd gedubbeld en mocht daardoor de wedstrijd niet uitlopen. Nu bereid ik mij voor op de universitaire kampioenschappen van volgende week.

wo 08/03/2006

Gisteren voor het eerst in een week terug gelopen. Gewoon wat losgelopen. Het ging wel, ik had het slechter verwacht. Ik heb alleen nog wat last van mijn keel. Vandaag ben ik dan maar meteen terug gaan lopen. Weer een rustige duurloop. Het weer was slecht en miezerig, maar de last in de keel was beter. Hopelijk zijn alle ongemakken snel achter de rug.

zo 05/03/2006

De koorts is eindelijk zo goed als weg. Van donderdag tot zaterdag heb ik hele dagen niets kunnen doen behalve in mijn bed en de zetel liggen. De griep had toegeslagen. Hopelijk is het morgen volledig over en kan ik vanaf dinsdag terug trainen. Als dat niet gaat zal er geen BK volgen. Dit BK zal zowiezo enkel als training dienen voor de 2 universitaire kampioenschappen die ik nog loop.

wo 01/03/2006

Vandaag ziek geworden. Ondanks het feit dat ik zeker op tijd in mijn bed lag gisteren voelde ik mij vanmorgen niet uitgerust. Na een hele voormiddag les bleek ik een licht verhoogde temperatuur te hebben en voel ik mij vooral moe. Waarschijnlijk nog de naweeŽn van zondag. Het bloedonderzoek van vorige week was nochtans volledig in orde. Hopelijk ben ik morgen beter, zodat de voorbereiding op het BK niet nog meer in het gedrang komt. Er is veel kans dat de cross van Machelen uit mijn programma geschrapt wordt. Na het BK loop ik wel nog de universitaire indoorkampioenschappen (op 18maart) en de universitaire veldloopkampioenschappen (22 maart), beide in Gent.

di 28/02/2006

De voorlopige inschrijvingslijst van het BK veldlopen is te vinden op de site van de VAL. Ik zal deelnemen aan de lange cross. Straks ga ik voor het eerst sinds zaterdag terug trainen. De darmklachten zijn zo goed als voorbij. Hopelijk is het goede gevoel in de benen ook terug. De laatste dagen was ik wat slapjes, ongetwijfeld door de last en het gebrek aan nachtrust van zaterdag op zondag.

ma 27/02/2006

Gisteren was het de cross van mijn eigen club AC Lebbeke. Helaas heb ik zelf niet kunnen deelnemen. In de nacht van zaterdag op zondag kreeg ik last van mijn darmen en zat ik meer op het toilet dan ik lag te slapen. Het gevolg was lichte koorts en buikpijn. Ik hoop nu klaar te raken voor de cross in Machelen. Deze zou dan mijn laatste voorbereiding worden op het BK van 12 maart.

za 25/02/2006

Waarschijnlijk ga ik morgen toch kunnen lopen. Uit een echografie bleek dat het geen scheurtje was, enkel een verrekking. Door kinťbeurten is de pijn nu zo goed als weg. Straks tijdens de training zal ik even testen of de pijn niet terugkomt. Het parcour gaat er zondag modderig bijliggen, maar voor de hoeveelheid regen die er deze week is uitgevallen gaat het nog wel meevallen. 

do 23/02/2006

Vandaag mijn site online gebracht. Er is nog veel werk aan, daarom maak ik er nog geen reclame voor. Op atletiekvlak is het iets minder. Waarschijnlijk heb ik een verreking links in de kuit. Hierdoor komt mijn optreden zondag op de cross van mijn eigen club in het gevaar. Hopelijk is het niet te erg en helpen de kinť-beurten.

 

Webstats4U - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller

  Je bent de e bezoeker op mijn site.
                                                                                    
©copyright: Joachim Pelicaen: 2006-20012 Alle rechten voorbehouden