Start ] Mijn club ] Geschiedenis ] Technieken ] Garami baraki 2005 ] Verhaaltjes ] Woordverklaring ] Links en awards ] Reactiepagina ]

De kama

De kama

De kama (ook wel sikkel genoemd) is een uitstekend voorwerp en werd eeuwenlang als wapen gebruikt in de vele boerendorpen. Met de steel kon men aanvallen pareren terwijl de sikkel gebruikt werk om snijwonden mee te veroorzaken. De kama werd ook gebruikt voor het snijden van grassoorten en rijstplanten.

De technieken voor de kama zijn o.a. meerdere haktechnieken, haken, duwen en verschillende blokkeringen zowel enkel als dubbel. De hoek van het blad naar de steel bevat een aantal groeven voor het correct opvangen van een stok en andere wapens. Hierdoor voorkomt men dat de snijkant van de kama blijft hangen en vast blijft zitten in het aanvallende wapen.

Het gewicht van de steel is afhankelijk van de kracht van de gebruiker en zou dikker moeten aflopen naar het einde van de steel. Door deze vormgeving is het makkelijker om van grip te veranderen. Het blad zou ook een bepaald gewicht moeten hebben, zodat het het zwaartepunt wordt van het wapen. Hierdoor is het wapen ook makkelijker te bedienen. De lengte van het wapen zou 3 cm moeten uitsteken langs de elleboog bij een omgekeerde pakking. De hantering voor het wapen is hetzelfde als bij de Sai.

Het is aan te raden de (onder)armspieren en de vingers te trainen in coördinatie, snelheid en een goede krachtige grip. Ook is het raadzaam eerst te oefenen met houten of niet-scherpe metalen kama voordat men overgaat naar live-blades.

Tegenwoordig wordt dit wapen in hout gemaakt om te dienen als onderdeel van vechtkunsten waarbij kama-technieken gedemonstreerd worden als kata of als verdediging tegen gewapende en ongewapende aanvallers.

 


 

 

    Voeg deze site bij je favorieten

 
Search this site or the web powered by FreeFind

Site search Web search