Start ] Mijn club ] Geschiedenis ] Technieken ] Garami baraki 2005 ] Verhaaltjes ] Woordverklaring ] Links en awards ] Reactiepagina ]

Andere technieken uit het jiu jitsu

Enkele valbewegingen

De voorwaartse valbeweging

Mae Ukemi

Je begint met het gespreid staan van de benen. Je plaatst je handen gebogen ter hoogte van je hoofd. Je handpalmen naar voren gericht. Je valt nu recht naar voren. Je draait tijdens het vallen je hoofd naar links of rechts. Bij het neerkomen moet je buik en knieŽn van de grond blijven. Je valt op je onderarmen ( van je hand t/m je elleboog). Je moet erop letten dat je je handen open houdt en niet op elkaar worden geplaatst wanneer je neerkomt.

 

De achterwaartse valbeweging

Ura Ukemi

Het is belangrijk om goed te leren vallen. Je buigt licht door je knieŽn en valt snel achterover met de armen naar voren gestrekt. Als je neerkomt de armen langs het lichaam op de grond drukken evenals de schouders.

 


 

De voorwaartse rol

 

Voorwaartse rol

Je plaatst de rechtervoet naar voren. De linkerhand plaats je op de grond ter hoogte van je rechtervoet. Tussen de rechtervoet en je linkerhand zit ongeveer 40 centimeter. Je zwaait je rechterhand tussen je linkerarm en linkerbeen door. Zorg dat je rug rond is. Je rolt over je rechterschouder heen. Je moet als een wiel ronddraaien zonder dat een deel van het lichaam de mat raakt. Pas op je hoofd, ellebogen en schouders.

Je kan ook je linkervoet naar voren plaatsen en je rechterhand op de grond plaatsen. Dan moet je linkerhand worden opgezwaaid. Je rolt dan over je linkerschouder.


 

De zijwaartse valbeweging

Je staat met je benen licht gebogen. Je linkerbeen zwaait voor je rechterbeen langs. Gelijktijdig val je op je linkerzijde en wanneer je de grond raakt slaat met je linkerhand hard op de mat af. Het is belangrijk dat je je hoofd van de grond afhoudt. Ook de andere kant vallen moet worden geoefend. Je doet het precies andersom. Je rechterbeen zwaait voor je linkerbeen langs. Je valt dan op je rechterzijkant en sla je met je rechterhand op de judomat.

Hoe geeft men vuistslagen

 

Vuistslagen

Hier zie je hoe je vuistslagen moet geven.

Juji gatame

 

Juji gatame

Juji gatame is een techniek om je tegenstander onder controle te houden.

 

 


 

    

    Voeg deze site bij je favorieten

 

Search this site or the web powered by FreeFind

Site search Web search