Simon Stevinplein 13 Brugge ~ 050 34 77 99 ~ info@jerrycigarbar.com ~ ma-za open van 8 tot 18.30u (zondag vanaf 9u)
 

History

Products

Bar and terrace

Tasting

Contact

aaa

Een stukje geschiedenis...

In de oudheid hadden bijna alle huizen een naam in plaats van een nummer. Dit huis heette toen 'die tassche'. Wanneer het huis een winkel werd, is nog onzeker. De eerste vermelding is van 1722. Wel is zeker dat er al meer dan 150 jaar tabak verkocht wordt. In een akte van 1848 staat Maria Verselle vermeld als koopvrouw in tabak.

Vroeger was er aan de straatkant een kleine winkel. Daarnaast lag de woonkamer. Daarachter bevond zich een voorraadkamer voor brandkolen. Na die open ruimte was de eetplaats met daarachter de keuken.

Daarin en in de gang stonden lange rekken om de voorraad rookgerief te stapelen. Er was beneden nog een kleine kelder. Katrien en haar man Jerry namen enkele jaren terug de winkel over van de ouders van Katrien. De hele benedenverdieping werd omgebouwd tot een grote ruimte met achteraan een bar en een keuken. Het toilet en de deuren naar de kelder en de eerste verdieping werden behouden. Op de eerste verdieping is de indeling dezelfde gebleven.

A bit of history...

Jerry's Cigar Bar goes way back... Maria Verselle already sold tobacco in this house 150 years ago. Many decades later, Katrien and Jerry took over the shop from Katriens parents. Over the years they altered the store into what it is today: a charming shop in the middle of idyllic Bruges.

kassa vooraan in de winkel
gezellig een glas drinken in een mooi kader