Witloof met ballekes

 

Een lekker stoofpangerecht. Doe er ook eens appelsnippers bij.

Voor 2 personen

 

4 witloofstronken

400 g gehakt

1 klontje bakboter

1 dl water

peper, zout

Variatie: met appelstukjes

 

 

 

Verwijder verkleurde blaadjes en stukje van de stronk. Spoel het witloof even onder de kraan en snijd het in de lengte door. Rol 6 gehaktballekes van middelmatige grootte. Smelt de boter in een tefalpan. Voeg het witloof met aanhangend water toe en laat even kleuren in de boter. Kruid met peper en zout. Voeg 1 dl water toe en leg de gehaktballekes in het midden van de pan. Dek af met deksel en laat 30 min stoven op matig vuur. Draai de ballekes halverwege de stooftijd om. Serveer met gekookte aardappelen.

Tip:

Om te stoven kan je kleine witloofkropjes kopen van ongelijke grootte. Ze zijn voordeliger. Wij noemden dat vroeger uitsteek.

Variatie: Snijd een zoete ongeschilde appel (vb Jonagold, Kanzi, Pink Lady….)in stukjes en laat meegaren in de pan.