Rijstpap

 

Eenvoudig te bereiden in microgolf, zonder kans op aanbranden.

Voor 4 personen

 

1 l melk

125 g dessertrijst

1 vanillestokje

1 capsule saffraan (of kaneelstokje)

4 eetl suiker

bruine suiker (naar keuze)

 

 

 

Neem een microgolfkom van minstens 2,5 liter inhoud, met deksel. Vanillestokje in de lengte doorsnijden, zodat het merg vrijkomt. Melk en vanillestokje in kom doen en op volle kracht 5 a 8 min onafgedekt verwarmen. Rijst en saffraan toevoegen en even omroeren. Zet de kom afgedekt (met deksel los opgelegd), 45 min, op ca 300 Watt. Om de 10 min omroeren. Suiker toevoegen en nog 5 min onafgedekt op ca 300 Watt. Goed omroeren en in schaaltjes gieten. Dien warm of koud op en bestrooi met bruine suiker.