Start
Wijnen per land
Wijnen per soort
Proefpakket
Geschenkverpakking
Overzicht druiven
Leveren en betalen
Vragen of bestellen
Algemene voorwaarden
Download prijslijst


Laatst aangepast op
11/01/2004

                        


 
 
Cabernet Sauvignon

 

Aroma van zwarte bessen. Veel kleur en tannine. Geschikt voor houtopvoeding, kan lang rijpen. Typische Bordeauxdruif (Médoc, Graves)  maar wereldwijd aangeplant (o.a. in Zuid-Afrika, Chili, Spanje,  Californië, Australië)

 

ve_cabernet.jpg (9506 bytes)

 

 

 

 

 

 

Tempranillo

 

Nationale druif van Spanje met lage zuurtegraad. Aangeplant in streken als Rioja en Ribera del Duero. Produceert wijnen met veel kleur en structuur die goed op hout kunnen rijpen.

 

 

 

 

 

 

Chardonnay

 

Bekendste witte druif, van nature vrij neutraal. Wereldwijd aangeplant, kan ook rijpen in eikenhouten vaten. Wortels liggen in Frankrijk, in de Bourgogne. Ook in de Champagne zeer belangrijk. De druif levert wereldwijd (oa Zuid-Afrika, Chili, Verenigde Staten) prachtige wijnen.

ve_chardonnay.jpg (7616 bytes)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shiraz of Syrah

 

De Syrah is de druif van de Noord Rhone. Stevige, kruidige wijnen met veel karakter en lange levensduur. In Zuid-Afrika en Australië wordt zij Shiraz genoemd.

heerenrood.jpg (7110 bytes)

 

 

 

 

 

 

Pinot Noir

 

Druif van de rode Bourgognes. Fruitig, vrij hoge zuren en vrij lage tannines. Gedijt alleen in relatief koele gebieden. Wordt ook gebruikt in de Champagne. De wijnen van deze fruif munten uit door geur, aroma en body.

 

 

 

 

 

 

Merlot

 

Partner van de Cabernet Sauvignon. Minder tanninerijk, dus soepeler. Meest aangeplante druif in Bordeaux, maar ook verspreid over de hele wereld.

heerenrood.jpg (7110 bytes)

 

 

 

 

 

 

Sauvignon Blanc

 

Druif met expressief aroma en frisse zuurtegraad. Veel aangeplant in de Loire en de Nieuwe Wereld.