Recreatie en toerisme in het landschap

RECREATIEDOMEINEN, VAKANTIEDORPEN, THEMAPARKEN, PRETPARKEN

RECREATIEDOMEIN
Recreatiedomein Kapermolen te Hasselt (België) omvat een open zwembad met ligweiden, picknickplaatsen en cafetaria, een overdekt zwembad, een speeltuin, een skatepark, tennisvelden, minigolf, een park met wandelwegen en aansluitend schaatsbaan, de Japanse tuin en een klimmuur.

VAKANTIEDORP
Molenheide te Houthalen Helchteren (België) omvat een uitgerust bungalowpark, een gigantisch overdekt speelparadijs, een uniek zwemparadijs met kabouterbad, supersnelle glijbanen en een groot sportbad, restaurants en winkels. Volgende sporten kan men er beoefenen: zwemmen, tennis, basket, volleybal, badminton, tafeltennis en squash, trial-parcours, survivaltochten, quadrijden, paintball, mountainbike, vlottentocht, fietsen, voetbal, beachvolleybal. Het Business & Event Centre Molenheide is een locatie voor productvoorstellingen, beurzen.

PRETPARK
Een attractiepark of pretpark is een gecentraliseerd en immobiel amusementsoord waar (meestal tegen één toegangsprijs) grote kermisattracties zijn opgesteld. De attracties kunnen uiteenlopen van een sprookjestuin tot en met de meest geavanceerde achtbanen. Voorbeeld: Walibi België. Klik hier.


Overzicht pretparken België en Europa. Klik hier.
Attractie in België. Klik hier.
Lijst van dierentuinen in België. Klik hier.

THEMAPARK
Combineert de attracties van een pretpark met die van een show rond een bepaald onderwerp. Bv. Euro-Disney. Voor meer uitleg over Euro-Disney. Klik hier.

Sinds de opening van Disneyland Parijs in 1992 hebben 250 miljoen mensen het park bezocht. Dat betekent dat er elk jaar gemiddeld 12 miljoen mensen een bezoek brengen aan het attractiepark. Nederlanders hebben daar met 1 miljoen bezoekers per jaar een groot aandeel in. Met 6,5 miljoen bezoekers per jaar is Pirates of the Caribbean de best bezochte attractie. Naast de enorme bezoekersaantallen werken er in Disneyland Parjis ook een groot aantal mensen: ruim 55 duizend werknemers bemannen de 58 restaurants, 62 winkels en 57 attracties.


Pret- en themaparken in Europa, klik op EUROPA

Selecteer het antwoord dat je het meest juist lijkt en/of vul in.