Recreatie en toerisme in het landschap

Al de antwoorden betreffende toeristische elementen in de stad Hasselt (België) zijn terug te vinden op de website van de stad. Klik hier.

RecreatieKlik hier
Iemand die ergens verblijft ter ontspanningRecreant
Toerist die slechts voor een enkele dag afreist naar een toeristische plaats; toerist die voor een dag een plaats bezoektEendagstoerist
ToerismeKlik hier
Vrije tijdKlik hier

Vul eerst al de gaten in door telkens te klikken op het lege venster. In het uitrolmenu klik je dan op het juiste woord. Als al de vensters zijn ingevuld druk je op "Controleer" om je antwoorden te controleren.
TIJD VOOR ONTSPANNING

Naast eten, slapen, zich verplaatsen, studeren enz. heeft de mens ook vrije tijd. Je ontspannen tijdens je vrije tijd noemt men vrijetijdsbesteding of . Wie gedurende enkele uren thuis een boek leest, tuiniert, muziek beluistert enz. of buitenshuis in de onmiddellijke omgeving zich ontspant bv. aan sport doet, is een . Als je gedurende 1 dag je vrije tijd doorbrengt buiten je woonplaats (bv. tijdens een feestdag enkele musea bezoeken) en 's avonds thuis gaat slapen, ben je een . Trek je er verscheidene dagen op uit en blijf je overnachten buiten je woonplaats, dan doe je aan verblijfstoerisme en ben je een . Tijdens je vrije tijd kun je geest en lichaam door bv. een hobby te beoefenen. Je doet aan besteding, je bent dus een recreant en die doet aan recreatie. Recreatie heeft te maken met het terugwinnen van je krachten.


ENKELE TOERISTISCHE ELEMENTEN IN DE STAD HASSELT (BELGIË)


Zie eerst. Twaalf dingen die je niet mag missen in Hasselt. Klik hier en stadsplan raadplegen voor de straatnamen. Klik hier.

Bij de naam van een museum hoort een straatnaam! Tik de juiste straatnaam in. Het Nationaal Jenevermuseum voor meer informatie: klik hier of klik hier, is gelegen in de . Deze straat loopt langs de achterkant van het begijnhof en geeft uit op de Provinciale Bibliotheek. Het Modemuseum voor meer informatie: klik hier of klik hier, ligt tussen de (ingang) en de Groene Boulevard. De gebouwen van het modemuseum waren vroeger een ziekenhuis. Het Stadsmus voor meer informatie: klik hier, ligt op de hoek van de Maastrichterstraat en de (ingang). In de Maastrichterstraat liggen belangrijke historische gebouwen. Het Stedelijk Beiaardmuseum voor meer informatie: klik hier of klik hier, is ondergebracht in de toren van de Sint Quintinuskathedraal, ingang langs de . Villa Verbeelding voor meer informatie: klik hier of klik hier, ligt vlakbij het station in de . Het museum Heilig Paterke van Hasselt voor meer informatie: klik hier of klik hier, ligt in de . Hier ligt ook het klooster van de paters. De Abdij van Herkenrode (voor meer informatie: klik hier of klik hier, ligt langs de (Antwerpen-Hasselt-Luik), afrit 27. Het Oud Kerkhof voor meer informatie: klik hier of klik hier, ligt langs de (ingang) en de Vilderstraat.


ENKELE TOERISTISCHE NATUURGEBIEDEN IN DE STAD HASSELT (BELGIË)

De Japanse Tuin 2,5 ha voor meer informatie: klik hier, of klik hier, ligt langs de (grote ring - tegenover de Grenslandhallen). Het Natuurdomein Kiewit 130 ha groot voor meer informatie: klik hier, of klik hier, te bereiken via de Kempische Steenweg en of via de Kiewitstraat.


KUNST EN CULTUUR IN DE STAD HASSELT (BELGIË)

Het Kunstencentrum Z33 in het voormalige Hasseltse Begijnhof voor meer informatie: klik hier, ligt op de hoek van de (ingang) en de Badderijstraat. Het muziekcentrum Muziekodroom voor meer informatie: klik hier, ligt in de . Het "Cultureelcentrum Hasselt", voor meer informatie: klik hier, ligt aan de Kunstlaan.


Toneelgroepen in Hasselt.

Het hasselt Toneel. Klik hier.
Banneuxkes. Klik hier.
Codevzw. Klik hier.
Theatergezelschap kreatief. Klik hier.
Koninklijk Hasselts operettengezelschap. Klik hier.
Brugske. Klik hier
Theaterzuidervis. Klik hier.
Eenhoornhetschuurtje. Klik hier.


ONTSPANNING IN DE STAD HASSELT (BELGIË)

De "Grenslandhallen-Ethias Arena" met 35 000 m2 oppervlakte voor meer informatie: klik hier, ligt langs de . Men kan boottochten maken op het Albertkanaal via de "Rederij Limburgia". Wil je een film bekijken ga dan naar "Kinepolis" voor meer informatie: klik hier, gelegen langs de weg . Hier liggen ook de gebouwen van TV Limburg en Radio 2! Hasselt telt ook een Megadiscotheek. De "VERSUZ", voor meer informatie: klik hier langs de . Hasselt bezit het oudste vliegveld van België "Aero-Kiewit" voor meer informatie: klik hier of klik hier, gelegen in de . Wil je gaan golfen dan kun je terecht bij Flanders Nippon Hasselt Golf and Business Club voor meer informatie: klik hier, .


SPORT IN DE STAD HASSELT (BELGIË)

Hasselt heeft een enorm uitgebreid aanbod aan sportinfrastructuur (o.a. sporthallen, zwembaden, schaatsbaan, klimmuur, skatepark, actionpark, enz.). voor meer informatie:, klik hier.


Info Toerisme Hasselt. Klik hier.