MENSELIJK LEEFMILIEU. De kaart

Invuloefening!

Voor extra uitleg over Christoffel Columbus, klik hier.
Voor extra uitleg over de Atlantische Oceaan, klik hier.
Voor extra uitleg over de schrijver Jules Verne, klik hier.
Voor extra uitleg over ruimtevaarders, klik hier.

Vul eerst al de gaten in. Druk dan op de knop "Controleer" om je antwoorden te controleren. Gebruik indien aanwezig de "Hints"-knop om een extra letter te krijgen, wanneer je het lastig vindt om een antwoord te geven. Je kan ook op de "[?]"-knop drukken om een aanwijzing te krijgen. Let wel: je verliest punten, wanneer je hints of aanwijzingen vraagt!
   3      akkers      Astronauten      Atlantische Oceaan      beeld      Berichten      blokjes      Columbus      dagen      eeuw      groter      kleiner      kruin      linten      luchtfoto      meetkundige      seconde      stoomkracht      toerist      traag      uren      Verne      vliegtuig      waterlopen      wereld   
Steeds maar sneller

Voordat de mens of motorkracht gebruikte, verplaatste hij zich heel en moeizaam. Zo had de Santa Maria van voor de overtocht van de 79 dagen nodig: nu doet een dat op een halve dag. Voor de eerste reis rond de had de expeditie van Magellaan jaar (1519-1522) nodig en zelfs in de negentiende vond de Franse romanschrijver J. een duur van 80 voor zulke reis een bijna onmogelijke opgave. Nu kun je dat als met een lijnvlucht comfortabel op 3 dagen doen. draaien in hun ruimtetuig in enkele rond de aarde. en ideeën reizen nog veel sneller. In een fractie van een overbrugt een e-mail, een tekst of een de ganse aarde. Hierdoor is de aarde schijnbaar geworden, maar onze kennis des te .

Luchtfoto

Op een verticale herken je de en weiden door hun kleur, hun oppervlakte en hun min of meer vorm. Bomen tonen de vorm van hun . Wegen, en grachten doorkruisen het landschap als of slingers. Gebouwen vind je als terug.