Het landelijk landschap

De mens op het platteland

Foto1foto161.jpg Foto2foto162.jpg

Het landelijk milieu of het platteland is een cultuurlandschap gemaakt door de boeren en het bestaat voornamenlijk uit planten, dieren, boerderijen, dorpen. Er staan veel minder huizen dan in de stad. De meeste gronden worden ingenomen door akkers met landbouwgewassen, weilanden met grazende dieren, boomgaarden met fruitsoorten, bomenrijen en bossen. Er is veel open ruimte en de blokvormige landbouwpercelen vertonen vooral in de lente, zomer en herfst alle mogelijke kleurentinten te wijten aan de vele soorten gewassen.


Open en gesloten landschappen

Foto3foto163.jpg Foto4foto164.jpg

In een landschap dat gekenmerkt wordt door vergezichten en weinig of geen omheiningen die het zicht belemmeren noemt men een open landschap of open field. In een bocage wordt het uitzicht belemmerd door bomen, hagen, afsluitingen en struikkanten.


Andere soorten landschappen

Er zijn ook landbouwgebieden waar men veel groenten en klein fruit onder glas kweekt. Deze tuinders wonen temidden van hun serres of kassen. In Zuid-Europa vindt men in gesloten landschappen veel wijnbouw. In het Centraal Massief van Frankrijk doet men meestal aan veeteelt en of bosbouw. In Normandië (Frankrijk) heeft men veel bocage landschappen met vooral weilanden met veeteelt.


Foto5foto165.jpg Foto6foto166.jpg

Foto7foto167.jpg Foto8foto168.jpg

Extra uitleg over de Camargue, klik op CAMARGUE
Extra uitleg over de Provence, klik op PROVENCE
Extra uitleg over Languedoc, klik op LANGUEDOC

Selecteer het antwoord dat je het meest juist lijkt en/of vul in.