jdfoto

Jdfoto © Alle rechten voorbehouden

Privacybeleid

 

jdfoto
Home.
Normandie.
Uitstappen.
Model.
GastenBoek.
Info Fotoshoot.
Links.

Over jdfoto

Time for Prints/ Time for CD

Als amateurfotograaf werk ik altijd op TFP/TFCD basis, modellen worden door mij nooit vergoed en ik vraag ook nooit een vergoeding aan mijn eventuele modellen.

Ik benader hiervoor meestal zelf het model, maar mocht je een leuk idee of thema hebben dan kun je ook altijd contact met me opnemen bij voorkeur
JDfoto Time for Print of tegenwoordig eigenlijk time for cd, houdt in dat de fotograaf in jou investeert omdat hij/zij iets in jou ziet of een bepaalde shoot of thema met jou voor ogen heeft.

TFP of TFCD is interessant als beide partijen er voordeel uit halen, meestal kunnen beiden hun portfolio uitbreiden. Jij krijgt in dat geval een shoot gratis en ik investeer ook tijd in je en zal je eventueel begeleiden en tips geven over modellenwerk.

Daarvoor investeer jij ook jouw tijd gratis en krijg je dus een cd met mooie foto’s terug die je kan gebruiken voor je eventuele portfolio of op je eigen persoonlijke site plaatsen. Daar staat dan uiteraard tegenover dat ik deze foto’s kan gebruiken voor mijn portfolio en site/internet, zodat ik er ook iets aan heb. Daarom zullen bij TFP shoots meestal foto’s worden gemaakt die een aanvulling zijn op de fotograaf zijn werk. Ik kies na de shoot ongeveer 20 tot 30 mooie foto’s uit en deze ontvang je dan op cd of via mail.

Je krijgt de foto’s in hoge resolutie zodat je ze kan afdrukken voor je portfolio en daarnaast ook in een webformaat geschikt voor websites en mail. Zet nooit de grote foto’s op internet of geef deze nooit aan derden dit voorkomt fraude en problemen achteraf, want op de foto’s zit natuurlijk altijd het auteursrecht en deze mogen niet zomaar op internet geplaatst worden of overal voor gebruikt worden zonder toestemming van de fotograaf. Ook is het ten alle tijden verplicht conform de wet en het auteursrecht om de naam van de fotograaf  te vermelden. In mijn geval moet er dus altijd jdfoto of Jacques Dewijn bij de foto’s vermeldt staan.

Let hierbij ook op mocht je de foto’s naar een modellen of casting bureau of wedstrijd opsturen dat deze ze ook niet op hun site mogen plaatsen zonder naamsvermelding. Ik werk bij TFP/TFCD altijd met een quitclaim die het model moet ondertekenen zodat er achteraf geen misverstanden kunnen ontstaan over hoe het model de foto's mag gebruiken. Bedenk altijd goed dat ik TFP shoots doe om mijn portfolio uit te breiden. Doe daarom nooit iets waar je zelf niet helemaal achterstaat.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me altijd even een bericht sturen j.dewijn@skynet.be of bellen 056/712261. Mocht je intresse hebben in een TFP shoot, kijk dan op mijn website. JDfoto