JavaScripts knippen en plakken
Op deze website vind je javascripts die je door eenvoudig knippen en plakken aan jouw site kunt toevoegen.
vorige   Lake applet   volgende


Dit is een voorbeeld van het bekende 'lake applet'. Dit Java-effect kun je op elke afbeelding toepassen.


1. Download het lake.class-bestand.(4 kB)
Plaats het in dezelfde directory als jouw webpagina.

2. Zoek een passende afbeelding.
Geef in de code bij 'height' het dubbel van de hoogte van de originele afbeelding in. Dan wordt het beeld volledig gespiegeld weergegeven. Corrigeer daarna proefondervindelijk de hoogte tot je het gewenste effect bereikt (hier werd als hoogte "beeldhoogte x 2 - 10" gebruikt).

3. Kopieer deze code en plaats ze in het BODY-gedeelte van je pagina :

Enkele opmerkingen:
1. Java en JavaScript hebben ondanks de verwarrende naamgeving niets met elkaar te maken. Zoek je Java-applets dan zijn er voldoende sites waar je die gratis kunt downloaden.
2. Om een Java-applet te kunnen weergeven in jouw browser moet de Java-software ge´nstalleerd zijn op jouw PC (zie: Java VM downloaden) en mag de uitvoering ervan niet geblokkeerd zijn door veiligheidsinstellingen.
3. De hier gebruikte <applet>-tag werd door het W3C vervangen door de <object>-tag. Het insluiten van een Java-applet in een html-pagina met de <applet>-tag wordt in alle browsers correct ge´nterpreteerd, met de <object>-tag (nog) niet.
4. Het hier gebruikte lake-applet is het originele, sedertdien werden er veel mogelijkheden aan toegevoegd, zoals het instellen van de snelheid van de golfbeweging.


Copyright: Het internet is van iedereen, de volledige inhoud van deze site kan door iedereen vrij gebruikt worden.