Heroprichter JMT: Leon Cruysweegs
 

 

Start
Omhoog
Waarom???
JAN MATJE
Archief 1985-2010
JMT 2011
JMT 2012
JMT 2013
JMT 2014
JMT 2015
JMT 2016
JMT 2017

 

Het was LEON CRUYSWEEGS die aan de basis lag van de heroprichting van de JAN MAT TONEELKRING.

Hij werd in 1985 onze eerste voorzitter en zonder zijn geestdrift, zijn enthousiasme en stimulerende leiding zouden wij nooit geworden zijn wat we nu zijn: EEN ECHTE GROEP JAN MAT TONEELVRIENDEN.

Spijtig genoeg overleed Leon op 13 november 1996.

In Memoriam: LEON CRUYSWEEGS. (1911-1996)

Leon Cruysweegs, stichter en heroprichter van de JAN MAT TONEELKRING ging op 13 november 1996 op vijfentachtigjarige leeftijd van ons heen. In 1984 werd de Jan Mat Toneelkring onder zijn stimulerende leiding heropgericht en het J.M.T. groeide na enkele jaren uit tot een volwaardige toneelkring, zelfs met een jeugdwerking (J.M.J.). Na jaren voorzitter Ún regisseur geweest te zijn werd hij in 1990 ere-voorzitter van deze bloeiende toneelkring.

Vaarwel, Leon,

Vaarwel en dank u voor alles wat u voor ons betekende. Uw naam zal steeds verbonden blijven met onze toneelkring. Niemand kon u geloven toen u, meer dan tien jaar geleden, onze kring nieuw leven inblies.

Maar dankzij uw enorm enthousiasme en geloof in het talent maar vooral in de vriendschap van mensen, is het u toch gelukt. Bedankt, want nu plukken wij de vruchten van uw onvermoeibare inzet. Wij bewonderden en bewonderen nu nog uw onblusbare levensvreugde. Met een plezante anecdote of met een passend grapje loste u alle moeilijkheden en problemen op. Niets was u teveel voor Jan Mat Toneelkring. Wij waren bij u steeds welkom.

Tot op het laatste moment ervaarden wij uw geweldig gevoel voor humor, uw liefde voor muziek, uw liefde voor kunst in het algemeen, maar vooral uw liefde voor toneel.

Uw enorme ervaring, uw talent, uw steeds weerkerende grapjes,... we zullen ze missen. Wat wij vooral bewonderden in u was uw sterk geloof in de goedheid van de mensen. Maar ook uw sterk geloof in God liet ons niet onberoerd.

Leon, bedankt, wij zullen u missen, we hebben bij verschillende opvoeringen gelachen, ontroerd geweest en zelfs geweend maar wij zijn er allen van overtuigd dat u nu bent op die plaats, die plaats die u zo dierbaar was, de plaats WAAR DE STER BLEEF STILLESTAAN.