Eerste historische vergadering
 

 

Start
Omhoog
Waarom???
JAN MATJE
Archief 1985-2010
JMT 2011
JMT 2012
JMT 2013
JMT 2014
JMT 2015
JMT 2016
JMT 2017

VERSLAG EERSTE (historische) VERGADERING OP 17 JANUARI 1985.

*Na de verwelkoming door onze voorzitter Leon Cruysweegs, wordt door hem zelf een korte geschiedinis geschetst van de vroeger bestaande Jan Mat-kring. Hij beloofd deze geschiedenis op papier te zetten zodanig dat deze kan worden verspreid in de bussen om de inwoners van Putte op de hoogte te brengen van de heropriching ervan.

*Daarna volgt de rolverdeling van ons eerst toneelstuk "De Dwaasheid heeft haar eigen Recht". Spelers: Elly Cruysweegs, Gilbert Gysen, Josephine Evers, Marcel Gysen, Martine Wagemans, Jef Denisse, Danny Van Beek, Julia Wagemans, Lisette Van Put, Ingrid Hoendervangers en Leon Cruysweegs. Voor de regie zal Leon Cruysweegs zorgen. Het decor zal ontworpen worden door Louis Koolen en Franžois Van Regemorter. Ondertussen genieten wij van de heerlijke kaas meegebracht door ons toneellid Julia Wagemans. Ook Tilly Govaerts en Bob van de Wijgaert gaven zich op als spelende leden. Pierre Moens, Francois Van Regemorter en Eugene Wagemans willen in het nieuwe bestuur komen.

*Als opvoerdata worden 19 en 20 april voorgesteld met een namiddagvertoning op zondag 21 april. Mevr. Wagemans stelt haar man Eugecne voor als decorbouwer. Dit voorstel wordt gretig aanvaard. Tot slot vertelt Leon Cruysweegs dat we tot op heden reeds 18.000 fr. in kas hebben. Dit geld werd door hemzelf bij de winkeliers van Putte opgehaald die alzo onze eerste opvoeringen sponsorden.

*Op maandag 21 januari zal de eerste lezing plaatsvinden in de nieuwe bibliotheek van Putte-Kapellen.

*Na nog wat heen en weer gepraat werd de vergadering rond 23 uur gesloten.

***************************************************************************