hier is nog veel werk
maar ik ben er aan bezig
even geduld
dank u
in
kijk eens hoe proper onze dender is
wereld stroom
dender
aalst is de stad
waar de zon steeds schijnd
en als ze niet schijnd
dan is ze met vakantie
Aalst - Plezante stad    
De oudste bekende vermelding van Aalst dateert van 868 en is te vinden in een goederenboek van aan de abdij van Lobbes behorende goederen. De oudste kern van de stad kan vermoedelijk worden gelokaliseerd op de plaats waar thans nog het Oud Hospitaal staat. Daar werden in de 7° eeuw op de linkeroever van de Dender een Zelhof met bidplaats gesticht.
Omstreeks het midden van de 11° eeuw werd op de rechteroever van de Dender, ongeveer tegenover het vroegere Zelhof, een burcht gebouwd. Een Denderdoorsteek werd gegraven en samen met de Oude Dender ontstond een goed verdedigbaar eiland.
Belangrijk voor de economische ontwikkeling van de stad was de ligging aan het kruispunt van de Dender met de grote Europese handelsweg Brugge-Keulen.
Anderzijds kende de Dender vanaf de 12° eeuw een vrij drukke scheepvaart. Vanaf de 14° eeuw werden te Aalst druk bezochte markten gehouden. De verdere middeleeuwse uitbreiding van de stad werd begrensd door versterkingen die een echt vestingsaanzicht vertoonden. Het was vooral in het midden van de 19° eeuw met de bouw van het station en de industrialisering op de Denderoever dat de stad haar pittoresk uitzicht verloor.
Vanaf 1 januari 1977 kreeg de stad Aalst een nieuwe dimensie door de verruiming met de zogenaamde deelgemeenten Baardegem, Erembodegem, Gijzegem, Herdersem, Hofstade, Meldert, Moorsel en Nieuwerkerken.
De bewaarde merkwaardige gebouwen van Aalst-centrum en enkele deelgemeenten, de typische eigenheid van de verschillende dorpskernen, de landelijkheid van de Faluintjes, de rekreatieve mogelijkheden en de oude stadskern maken Aalst tot een belangrijk centrum voor dagtoerisme in de Denderstreek.
Gelegen aan de Dender en aan de belangrijkste verkeersader (Calais-Oostende-Brussel-Aachen) is de stad Aalst uitgegroeid tot het belangrijkste handels-, financieel- en industrieel centrum van het hinterland met ruim een kwart miljoen inwoners.