25/8/2019: 27e Hagelandse Heuvels Tielt-Winge

https://www.twv.be

 

 

Ik heb vandaag afgesproken met onze zoon David, niet zo ver van waar hij woont is er de mtb-tocht in Tielt-Winge, je kan er kiezen tussen 65km en 105km, dit zijn de langste afstanden, het is al even geleden dat ik hier in deze streek ben komen biken, in mijn vroege mtb samen met de Die Hards Michel en Jean Pierre kwam ik hier veel.

Voor David is het een serieuse uitdaging om voor de eerste maal een+100km in mtb-versie te gaan rijden met bijna 1300 hoogtemeters

En in deze tropische temperaturen die ze vandaag voorspellen (+30gr) is dat geen makkie, het is de eerste keer dat hij zoiets doet, onze grootste vijand vandaag zal dus de warmte zijn.

Iets na 7h30 zij we al ter plaatse en we vertrekken iets voor 8h, het is nu nog goed fris en al meteen rijden we door het bosje achter de start over een prachtig aangelegd singletrack-parcours, draaien en keren, op en af, een privébos denk ik.  De eerste 25km zijn een mix van bosjes, holle wegen, veld,en af en toe toch een paar mooie stukken over singletracks met draaien en keren, korte afdalingen met meteen erna steile korte klimmetjes, het is zaak om al op voorhand in de bergaf al klein te schakelen alvorens te klimmen.

We proberen van in het begin te dosseren en laten de vechtjassen en opdringerige bikers passeren, ik versta nog altijd niet waarom je altijd koers moet rijden en gewoon niet even kan wachten om veilig te passeren, eentje haakte gewoon op een zelfs brede weg in het stuur van David zonder gewoon eens te roepen dat hij eraan komt, niet te verstaan, David was niet echt blij hiermee, de biker in kwestie had blijkbaar zijn tong verloren, tja het is hier 2 tegen 1.

De eerste bev. is na ongeveer 25km denk ik, alles is er maar de twee dames kunnen amper volgen, ik weet niet hoeveel afstanden hier voorbij komen, ik had weer mijn eigen drinkbeker mee, weeral 4 bekers minder op onze afvalberg.

Hier en daar mogen er wel iets meer pijlen hangen, vooral midden in het bos op kruispunten hing er niets en was het een paar keer zoeken, maar ik heb gehoord dat er ook pijlen verdwenen waren, de vele kalklijnen waren perfekt aangelegd en gevaarborden waren er ook

Halfweg begint het toch al serieus warm te worden, we passen ons tempo aan, vooral bergop om niet overhit te geraken, ik geef David de raad om veel te drinken, wat hij ook doet, ik geef hem na 70km ook een gelleke om de resterende kilometers met wat nieuwe energie uit te kunnen rijden

Insmeren om de 2h is ook de boodschap, de zon steekt ongelooflijk, vooral in de stukken bergop zonder schaduw is het afzien, we passeren de vele appel en perenboomgaarden. Telkens we op de 100km stukken zitten komen we niet veel volk tegen, net voor de 3de bev. is er een heel lang aangelegd singletrack waar bijna geen einde lijkt aan te komen, weeral draaien en keren, op en af, subliem en ook in de schaduw wat ons goed doet

Aan de 3de bev.doe ik me nog tegoed aan een lekker rijstpaje met bruine suiker

Ineens staat er nog een onvoorziene maar zeer welkome 4de eenpersoonsbevoorrading met extra water en een banaan, deze hadden ze nog door de warme omstandigheden extra ingezet.

De organisatie was perfekt, er waren een paar prachtige privéstukken, de mensen aan de bevoorading waren zeer vriendelijk en je kon regelmatig inkorten en dus nog andere afstanden rijden, maar ook David wou eens een +100km op zijn palmares hebben, chapeau !

 

 

103km - 1236hm

 

https://www.strava.com/activities/2650555026

 

Ivan Dehertogh 25/8/2019