21/7/2019: Rando Tchitchous Redu op gps

Vandaag zijn er niet zoveel tochten op de kalender, in Givet (fr) maar daar was het vorig jaar wat tegengevallen of in Wijgmaal waar onze zoon David naartoe geweest is, had ik dat geweten.

Maar de toertocht in Redu is pas vorige zondag gereden en de kalkpijlen zullen misschien nog wel zichtbaar zijn, ik heb Redu gekozen omwille van het mooie wandelparcours voor Viviane en Laila, veel bos en schaduw dus.

Het voorspeld om weer een mooie dag te worden met veel zon en ideale temperaturen rond 23 graden.

Onze auto staat in Lesse, vandaar pik ik in op de track, maar behalve de wandeltrack van Viviane zie ik mijn track niet, ik zie wel wat krijt maar ben niet zeker waar ik moet indraaien, er ontbreekt een stuk van de track en dus ben ik niet zeker, ik rij op asfalt naar Redu en vandaar zie ik de track op de gps en kalkpijlen op de grond, het ontbrekende singletrackstuk vanuit Lesse zal ik straks op het einde doen.

Voorbij Redu draaien we het oude arboretum-bos in en aan de rand krijgen we al een voorsmaakje van de vele singletracks die nog zullen volgen, daaarna gaat het naar de dichte bossen ten oosten van Daverdisse, een mix van singletracks en mooie paden, soms wilde paden en is het wat zoeken naar het spoor en of overgebleven kalksporen.

Door het onweer van gisteren is het hier en daar wat nat, maar op de meeste plaatsen toch nog zeer droog.

Na een lus van 18km te Séchery kom ik toevallig Viviane en Laila tegen die aan een waterbron even zitten te verpozen.

We blijven 41km continu in het bos, gewoon subliem, behalve een paar scout en girokampen kom ik amper mensen tegen, we blijven ook weg van de drukkere Lessevallei en rijden ook niet naast de rivier, even zijn we wel in de buurt en steken we de rivier over. Ik spot een hert en ook een everzijn die de weg overlopen.

We rijden nabij en soms naast beekje en riviertje over paden en prachtige singletracks iets hoger in de valei en de dichte bossen, we steken en vele bruggetjes over.

Op een bepaald moment stopt de track zoals verwacht dat had ik al aan de start in Lesse gezien, maar ik kan de kalksporen nog volgen, in de laatste 10km nabij het rivierje d'our krijgen nog een fameus en kilometerslang singletrack dat ik nog niet ken, richting Lesse waar ik vertrokken ben.

Via nog een prachig singletrack dat klimt richting Redu rij ik tot aan het dorp en dan naar onze picnic en verpozingsplaats in een bos.

Het was een toprit deze keer, heel veel afwisseling, meestal korte klimmen, dis nooit saai, maar de voorbije jaren is deze tocht niet altijd zo goed geweest, in feite een rit om nog eens te rijden op gps zoveel goesting heb ik ervoor, ook niet te technisch en moeilijk en zo heb ik het graag, soms ging het wel eens stevig bergop maar alles was te doen.

 

69km - 1700hm

 

https://www.strava.com/activities/2550690289

 

Ivan Dehertogh 21/7/2019