6/7/2019: MB RACE (uci wc)

(Jo Vertongen)

http://mb-race.com/fr/

 

Zo'n lang ritje dat verdient om toch wel even beschreven te worden. Hier gaan we dan ! Vijf minuten voor de start plaatsgenomen in box 2. klokslag 6u was het dan zover en meteen de berg op maar zeker nog geen pijlen verschieten want het is nog héééééél lang.

De eerste toer van 70 km met 3500hm heb ik mijn krachten goed proberen te doseren in de mate van het mogelijke. Met behulp van mijn 3 soigneuses mijn camelbak terug gevuld aan km 70 in Combloux en wat proviand binnengespeeld en hopla weer de berg op.

Onder de brandende zon boven de 30° kreeg ik dan mijn eerste serieuze klop rond km 85 en even gerust in de schaduw om een energiereep beetje bij beetje op te knabbelen, het werd me snel duidelijk dat dit wellicht het laatste vaste voedsel zou zijn dat we gingen verdragen. Stoppen in Megeve na 100km begon in mijn gedachten te spelen maar we zijn niet gekomen met deze instelling, ik begon me serieus belabberd te voelen door de warmte....

Gelukkig kreeg ik gezelschap van 2 belgische kompanen Jean-Marie Alofs en Jean-Marc Volon dat gaf weer wat "courage". De afdaling naar Megeve was gewoon fantastisch met in het begin hoge snelheden en in het onderste gedeelte technische stukken, gelukkig stonden daar beneden mijn 3 schatten op mij alweer wat op te peppen. Met volle moed door naar het laatste stuk en serieus door de muur van krampen geweest in de voorlaatste klim waarop we nog 2 Belgen tegenkomen Mel Lgs en zijn metgezel , steil lang en eindeloos met een prachtig zicht op de bergketen van de Mont-Blanc als beloning bovenop Ban Rouge.

Dan alweer met een rotvaart naar beneden : 1000M dalen op 6km....en het was niet de eerste keer vandaag :-) .Gelukkig is de BH Lynx van bij Cylyic bikestore met z'n Core Wheelz gemaakt voor dergelijke zottigheden. Echt véél plezier gehad aan deze fiets z'n capaciteiten ! Jumps, boomwortels, snelheden +60 km/h haarspeldbochten, we mochten zelfs een paar enduro specials naar beneden denderen.

Alles verteerde die fiets met gemak, ik daarentegen enkel gellekes en water.... Man vs Machine : you loose ! Van de laatste klim tot met de steile muren boven in het ski-gebied herinner ik me enkel een gevoel van totale leegheid en duidelijke tekenen van uitputting : een hartslag die niet meer boven de 140 te krijgen was en krampen tot in mijn tenen. Gelukkig was er nog een pleziertje nogmaals langs de enduro-specials naar beneden tot in Combloux ! Helemaal leeg over de finish gerold in 12h28 waar ze u direkt de medaille omhangen en u een halve liter bier in uw handen duwen. Dit maak je niet elke dag mee ! 140km 7000hm boordevol sensaties en emoties !

64e algemeen en 23e 40+ in een UCI wereldbeker wedstrijd zot zijn doet geen zeer ! Of toch wel !

Dikke Merci :

Mijn 3 persoonlijke soigneuses Mone, Marte & Karen Boydens , Stijn Delagaye Cyclic Bikestore

Luke Hurlin Core wheelz

 

Afstand 144km - 6989hm

Jo Vertongen 6/7/2019

 

Strava - - > klik