6/7/2014 Brugbergrees Humbeek

(John Vanderdood)

http://www.sasbikers.be

 

Zondag stond er de Brugbergrees in Humbeek op het programma, georganiseerd door de Sasbikers.

Het is een uithoudingswedstrijd over 4 uren zowel voor teams als solo. Wij van MTBOverijse deden mee als team.

Met Jelle, Lander en John als bikers en Johan Dewulf die zich opofferde als mekanieker/verzorger, en volledig met partytent uitgerust in het rennersdorp. Het betrof een zo goed als vlak parcours met uitzondering aan het rennersdorp een berm van een meter een paar keer op en af. Zo’n beetje het meest technische stuk. Daarna kwam er een stuk dat zompig lag en verder een recht stuk maar met modderig en hobbelig. De rest ging door bos en stukken veld, met hier en daar lange stukken rechtdoor waar je snelheid moest maken.

Bij ons ging Lander de start nemen vermits hij de hoogste snelheid heeft en er gestart werd op de dijk met 1,5 km rechtdoor om dan het parcours op te draaien. In de eerste bocht draaide hij in op 6de positie.

We hadden al beslist om elke ronde te wisselen buiten onvoorziene omstandigheden. Toen hij voor de eerste maal aan de wisselzone kwam draaide hij in als 3de en loste John hem af. Hij heeft deze positie kunnen behouden en werd afgelost door Jelle.

Na ongeveer een 40 min wedstrijd konden we oprukken naar de 2de plaats en werd het spannend. Johan stond constant met de chronometer in de aanslag om te kijken hoe ver de derde ploeg achter zat. De eerste ploeg in de race was outstanding en onbereikbaar voor ons. Vanaf dan was het een 2-tal uur spannend want seconden gingen open af.

Van een 30 tal seconden naar een dikke minuut, terug naar 40 seconden. Na een 2.30 u wedstrijd ging het dan ineens naar de 2 minuten en meer. Vlak daarna begon het hevig te regenen. Voor ons was het dan de zaak om de wedstrijd uit te rijden en geen risico’s meer te nemen.

Het einde was heel nat, we kwamen bijna onherkenbaar aan de finish, maar gelukkig met onze tweede plaats. Na een opfrissing en de bike even afgespoten te hebben alles opruimen om te wachten op het podium.

Super organisatie, mooi parcours, mooie bevoorrading en hele mooie prijzen op het podium

 

Uitslagen ---> klik

 

John Vanderdood (6/7/2014)