7/7/2019: Meerdaelclassic Gold - 104km

https://www.downhillbikers.be/

 

Vandaag nog eens gekozen om in Oud Heverlee. Rond 7h30 ben kom ik aan, ik schrijf me in voor de 100km, het is al vrij druk aan de start.

De temperaturen zijn ideaal, wat betrokken en 17 graden, straks een goede 20 en een heerlijk fris briesje.

We duiken uiteraard het Heverleebos in, na een lusje van 7km passeren we in Vaalbeek, we biken doorheen de talrijke paden en vel singletracks door het Mollendaalbos, er zijn hier en daar sublieme stukken in die ik zelfs nog niet ken, echte Ardennenwaardig, snelle afdaling met veel draaien en keren.

Een paar wilde paden waar nauwelijks op gereden of gewandeld is, hoe hebben ze het in deze tijd voor elkaar gekregen om hier toelatingen voor te krijgen ?

Nog een stuk Meerdaalwoud en dan hebben we maar liefst 38km bijna puur in het bos gereden, met de mooiste passages, dit was al een geslaagde tocht op zichzelf

We komen uit het bos ergens tussen Nethen en Hamme Mille, nu hebben we even verpozing met wat veldwegen, met eerst de beklimming van de Jef Cowboy, maar deze klim is nog maar een schim van wat ze vroeger wat, er is blijkbaar met machines gewerkt en alles is afgevlakt en is nog  amper technisch te noemen.

Het blijft uiteraard bergop en af gaan, nabij Grez Doiceau, Gastuche.

Nu komt de kers op de taart, en het zwaarste deel rondom Ottenburg, hier halen ze dan ook alles uit de grond en het stof wat er maar hier maar uit te halen valt, iedere steile klim of afdaling komt aan de beurt, soms rijden we paralel met elkaar gescheiden met linten en moeten bikers oversteken (voorrang van rechts) onder het controlerende oog van een paar Downhillbikers.

Hier kunnen wij nog veel van opsteken en dat in onze eigen streek en toertocht !

Als ik na 80km aan de 4de bevoorrading in Ottenburg passeer heb ik 1200hm.

Nabij Pecrot is er nog veel klimwerk, ook de bekende bmx afdaling naar de spoorweg zit erin, al wat mooi en wat technisch is krijgen we onder onze wielen geschoven

In Nethen komen we na 91km terug in het Meerdaalwoud met terug prachtige paden en singletracks.

Dit was de beste versie van de Meerdaelclassic die ik ooit gereden heb, hier is tijd, moeite ingestoken, 10 euro dik waard, uitgebreide bevoorradingen, deftige opvallende bepijling, gevaarborden enz..., chapeau.

 

Ivan Dehertogh 7/7/2019

 

104km km - 1500hm

Bekijk mijn activiteit op Strava: -->  klik