24/9/2017: Rando Chenappan - Genappe

(Ronny Barnhoorn)

 

Vandaag zijn we maar liefst met 8 clubleden afgezakt naar Genappe voor de mooie marathon van 65 km. Om 8:00 uur staan we klaar voor de groepsfoto en vertrekken we bij een frisse 6° graden. De boodschap is echter niet te veel aan te doen want het wordt een schitterende dag met een 20° in het verschiet. Het is dus even rillen.

Het begin is zoals elk jaar maar al snel krijgen we een weggetje voorgeschoteld aan de golf die ik nog nooit genomen heb. Het gaat dan richting Maransart en Couture-Saint-Germain via een afwisseling van streepjes asfalt en mooie passages in bossen. Hier en daar is de bepijling zeer sober en we rijden een paar keer bijna mis.

De eerste bevoorrading staat vrij laat na 25 km maar er is wel alles voorzien. Het is tijd om onze mouwstukken en windstoppen uit te doen want de zon is door de mist geraakt.

Na de bevoorrading rijden we richting Villers-la-Ville. Het blijft een afwisseling van bossen, singletracks, veldwegen en streepjes asfalt.

De tweede bevoorrading volgt al na 12 km. Het parcours is niet super technisch maar de vele singletracks en passages door de bossen rond Villers maken het zeer leuk om te rijden. De meest technische klim is echter een processie van wandelende bikers. Alleen de echten geraken hier boven zonder strafpunten .

Even later trekt Lander het tempo de hoogte in en het is hangen en wurgen om in zijn wiel te blijven. Uiteindelijk kraken we allemaal. Door een gebroken spaak kan de jongere Vanton zich niet in de debatten mengen.

Na de derde bevoorrading op 54 km volgen nog een paar schitterende singles, klims en afdalingen en zijn de laatste 4 km op asfalt.

Wederom een zeer geslaagde TT daar in Genappe en het was heel tof om eens met zovelen te zijn. Zeker als de Jakke een Super de Fagne trakteert voor zijn verjaardag. Stiekem hoop ik dat ik op mijn 60ste nog zo goed zal biken!

Een meer dan geslaagde voormiddag ! In de namiddag zien we Peter Sagan voor de derde keer op rij wereldkampioen worden. Wat een fenomeen toch !

 

Gps track Ivan -->  klik

Afstand 65km -1120hm

Ronny Barnhoorn 24/9/2017