Clubnieuws

 

 4-6/10/2019

Sunparks Kempense Meren Clubweekend Foto's


16/9/2019

Mooie collectieve prestatie van MTB Overijse tijdens de Steegjesrace 2019 in Hoeilaart.

Lander Vanton : plaats 5

Jelle Vanton : plaats 6

andere prachtige prestaties van John Vanderdood, Stijn De Man en Pol Solano.

Pechdag voor Jo Vertongen die zich vergist had van uitrustig !

Winnaar was Europees Juniorenkampioen Lukas Malezsewski

volledige uitslag: https://www.athlinks.com/event/318983/results/Event/868071/Course/1638667/Results

Een paar foto's ---> Klik


8/9/2019

Jo Vertongen:

UCI Marathon Series Bouillon
160 km 4500hm Beestige singletracks een ganse dag lang met liters melkzuur, betonnen benen en mijn allereerste UCI-punten als gevolg ( zal ik er ooit nog eens pakken ? ) 29e scratch / 4e +40.
Een seizoen met nul issues en enkel 101% mountainbikeplezier dankzij #CyclicBikestore & #CoreWheelz !!

Tijd 9h10:35, gem 17,8km/u

Jean Pierre Taymans: in het jaar 2001 tijd 8h49, gem 18,132km /u !!


1/9/2019

John Vanderdood:

Onder een sombere hemel toch naar Olloy getrokken met Pol en ter plaatse Michael nog gezien. Allemaal samen gestart. Onderweg een zeer goede bepijling, zalige bevoorradingen en een fantastisch parcours. Tot de eerste bevoorrading was het iets eentonig, maar daarna begon het festijn. Zalige tracks. TOP

Foto --> klik

Danny Taymans:

Rando La Beholle - Verdun (fr)

nog is nagenieten van gisteren;; de singletracks zijn geen momentopname het gaat maar door bijna zonder ophouden ;;;;mtben door loopgraven en bomkraters waar den oorlog al niet goed voor geweest is al,is het soms moeilijk om weer boven te geraken omdat ze zo diep zijn

Filmpje youtube -- > klik


6/7/2019

Jo Vertongen heeft de MB Race uitgereden, 144km en 6456hm, 11h58:34

64e algemeen in uci wereldbeker wedstrijd / 23e M+40. Dikke merci aan mijn 3 soigneuses.Tijd voor vakantie en rust dat is alvast een zekerheid na vandaag.

https://www.strava.com/activities/2509485444

verslag


5/5/2019

Foto's Toertocht 2019


24/2/2019

16e Wedstrijd Maleizen

Sensationele wedstrijd met streek renner in de hoofdrol.Winst Killian de Groodt schitterende 2e plaats voor Demuylder Jonas 

Vandaag werd in Maleizen de 16e en laatste van het seizoen WVZ cross vereden.Op een schitterende zondag,met een prachtig deelnemersveld en op een droomparcours kon het niets anders worden dan een prachtwedstrijd.

Met 72 deelnemers doken ze het veld in en gaven dadelijk het beste van zichzelf, dit voor een massale publieke opkomst.Vooraan kregen we een kopgroep van een 8 tal renners met daarbij Milan Segers Wim Feyaerts,Bart Feyaerts,Wielemans Kevin,Killian de Groodt,Demuylder Jonas,Arthur Joos en Joachim Van Bosbeke.op korte afstand volgden Jelle Vanton,Stijn De Man,Gilles Patriarche en,Koen Van Kerckhoven en Ruben Servranckx maar vooraan zouden ze niet meer geraken.

Iemand die zijn start gemist had was Lander Vanton,na aflopen van de ketting,valpartij en stuk versnellingsapparaat,moest hij de 2e ronde helemaal achteraan aansluiten op zijn andere fiets.Vooraan was het de eerste helft constant haasje over en maar gaten dichten ,(vraag het maar aan Arthur) ,tot Killian en Jonas het genoeg vonden en ervan door gingen.

Duels waren er voor alle plaatsjes, te veel om op te noemen want iedereen deed zijn best om op de juiste stek te eindigen.Vooraan drukte Killian in de voorlaatste ronde nog eens stevig door en een moe gestreden Jonas was eraan voor de moeite maar toch proficiat voor deze mooie 2e stek.Dus winst voor Killian, 2e Jonas 3e Kevin 4e Arthur,5e Wim,6e Bart 7e Van Der Kleij Ewout(Nederland) 8e Milan Segers 9e Gilles en 10e Joachim.

Verdere ereplaatsen voor 11e Koen Van Kerckhoven,12eJelle, 13e Ruben,14e Stijn 15e Robert Rood,17e en nog geweldig teruggekomen Lander Vanton,18e Jo Vertongen,19e Yoran Ackermans 20 Wim Tollenaere ,23e Ron Langsberg ,27e Karel Rowies ,28e Harm Ubbens 32e Luc Albrand 33e Alain Demunter 42e Kevin Bombaerts 44e Bert Van Gestel, 47e Cedric Melotte 54e Tim Slootmaekers 57e Van Bart Van Gestel 59e Stefan Liedts,62e Sam De Man 63e Raf Renard 69 en(1e Dame) Nicki Rumes,70e Rood Marcel S RD 71e Marc Smedts en 72e Jan Van Gestel . 

Einde Seizoen en nu op naar de weg


20/2/2019

Onze nieuwe clubkledij !!!


https://www.youtube.com/watch?v=JFPrkLw8V_M

clubrit 25/11/2018


2/12/2018

7e Wedstrijd Wvz Herent 

STIJN DE MAN HAALT ZIJN EERSTE VAN HET SEIZOEN OP PRACHTIGE WIJZE BINNEN. 

Na een paar dagen regen was het eindelijk het weer van de echte crossers.Met 57 stonden ze aan de start op een mooi uitgetekend,vettig,technisch maar wel goed berijdbaar parcours. Er werd er dadelijk goed ingevlogen met een snelle start van Stijn De Man samen met Wim Feyaerts ,Dimitri Van De Perre ,Wielemans Kevin, Bart Feyaerts en iets verderop de winnaar van Kester en vorige week nog de TV cross gereden in Wachtebeke Killian de Groodt.

Jelle Vanton had een matige start en Lander Vanton die wel goed was gestart brak zijn versnelling apparaat .Hij moest in de wisselzone zijn reserve fiets halen en vertrok terug rond positie 40 .Terug vooraan was er na 2 ronden een hergroepering met een 10 tal renners , met daarbij ook de teruggekomen Jelle.Een ronde verder werd er serieus aan de boom geschud en de oorlog was vooraan begonnen.Voor de eerste plaats was het constant haasje over tussen Stijn,Kevin en Killian de rest moest hun meerdere herkennen in deze 3 renners.Lander reed ook nog een geweldige wedstrijd en kon na zo een desastreuze start nog beslag leggen op de 11e plaats.Voor de 1e plaats kon Stijn het laken naar zich toe trekken en haalde zo zijn eerste maar verdiende zege binnen.Killian wist beslag te leggen op de 2e plaats en Kevin werd ook verdienstelijk 3e na een paar valpartijen.Verder in de uitslag Bart 4e,op de 5e plaats Wim,6e Kevin,7e Koen Van Kerckhoven mooi 8e de Jelle,9e Gilles Patriarche en 10e Milan Segers.Verder in de uitslag vinden we ook nog als 14e Jo Maes,15e Robert Rood,20e nieuwkomer Luc Albrand,24e Harm Ubbens 26e Bart Celis,eerste vrouw Sarah Borremans werd 50e en groote pechvogel Marc Smedts 56e na een knalstart maar dan een kepernagel in zijnen tube.

Ook ne grote merci aan het team van Cindy en Bart voor de prachtige organisatie.

Volgende week 10u30 Neerijse.


21/11/2018

De nieuwe clubkledij is besteld, de levering wordt verwacht rond eind Februari 2019, voorlopig ontwerp.


19/11/2018

Onze club wordt versterkt met 5 leden, Jean Pierre Taymans, Alex Taymans, Danny Taymans, Arthur Joos, Michel Taymans, wij wensen hen veel plezier.

Iedere laatste zondag van de maand wordt er een clubrit georganiseerd met vertrek in onze streek, om te beginnen wordt er een tochtje uitgestippeld van max. 40km en met een rustig tempo zodat iedereen mee kan


26/8/2018

Jo Vertongen 3e Plaats (scratch) behaald op de chrono in Bellefontaine met hoofdzakelijk boswegen en singeltracks en hier en daar een mulle zandstrook afgewisseld met steile en lopende klimmen. Veel diepe geulen door de onweders dus het was toch wat uit je doppen kijken bergaf .


3/6/2018

Chrono Langdorp, John Vanderdood

Gisteren, na een lange tijd nog eens gestart in de Hagelandse chrono. Ondanks de hevige regenval in de streek twee dagen ervoor, lag het er eigenlijk heel goed bij. Een drietal modderstrookjes het vernoemen nauwelijks waard. Juist een drietal stukjes verharde weg die volledig overstroomd waren van toch een dikke 30 cm waren uiteindelijk een goede verkoeling. Zalig biken door alle singletracks daar in de streek. Een zalig dagje biken met als afsluiter een spaghetti. Dan nog met de fiets naar huis. Moe maar voldaan. Top mtbteam Langdorp.

124ste VANDERDOOD John (M, 1981) 02:19:16 21.5 km/h


25/2/2018

Wedstrijd Maleizen

1. Wim Feyaerts

2-Jonas Demuylder

3. Stijn Deman


11/2/2018

15e Wedstrijd Maarkedaal. 

Mooie en verdiende overwinning van Lander Vanton. 

Op het prachtige uitgezette parcours op de flanken van de Kaperij kwamen er vandaag iets minder renners opdagen,maar we kregen toch nog een peloton van 37 renners.In de start nam Wielemans Kevin samen met Jelle Vanton het heft in handen gevolgd door de andere toppers met o.a Stijn De Man,Wim Feyaerts,Jo Maes,Joachim Van Bosbeke,Arthur Joos en een van ziekte terug kerende Bart Feyaerts die een anonieme wedstrijd reed.

In het begin van de 2e ronde een lekke band voor Kevin en zo nam Jelle samen met Stijn en ook nog Kevin dank zij een snelle fietswisseling mee terug aanpikte het heft in handen.Jelle ging krachtig door en wist zo een eerste en definitieve afscheiding te forceren.Samen met Wim,Stijn en Lander wist hij de anderen op een afstand te rijden.

Het vervolg van de wedstrijd was er eentje onder de 4 toppers van haasje over en van lossen en terug komen.Achter dit 4 tal was er 1 renner aan een flinke remonte bezig ,bij name Nils Schepens maar om terug vooraan te komen postvatten was het te laat door een mindere start. Voor Jelle duurde de wedstrijd 1 ronde te lang want hij zat doorheen zijn beste krachten en sluwe, sterke Wim wist de 3e plaats naar zich toe te trekken en de 4e aan Jelle over te laten.

Voor de eerste plaats leek Stijn het laken naar zich toe te trekken maar een 2e lekke band gooide roet in het eten en zag hij zo de overwinning aan zijn neus voorbij gaan ten koste van ploegmaat Lander die zijn 1e mooie en verdiende overwinning van het winterseizoen in de wacht sleepte.

Verdere ereplaatsen waren er voor Kevin als 5e,een mooie 6e plaats voor Nils Schepens ,7e werd Joachim 8e Bart Feyaerts,9e Arthur en 10 Jo Maes .

Ook vinden we verder nog als 13e Luc Albrand,28e Stefan Liedts,32e Glenn De Block en 36e Marc Smedts. 

Volgende week geen wedstrijd.

Op 25 Februari de Moeder der crossen in Maleizen om 10u30.

Renners en supporters allen op post daar ginds.


4/2/2018

14e Wedstrijd Wvz Affligem

Opnieuw verdiende overwinning voor Stijn Deman.

Op de nieuwe locatie in Affligem werd het vandaag een modderslag.De winnaar is binnengekomen met een gemiddelde van 12.5km/uur ,dus heel veel modder en lopen. Vanaf de start namen de drie kampioenen ,Bart Feyaerts,Wim Feyaerts en Stijn De Man samen met Joachim Van Bosbeke Jelle Vanton en Jo Maes het heft in handen.

De afscheiding was snel gemaakt, Stijn duldde niet lang het gezelschap van de anderen en reed er los van weg. Achter de leider speelde de broers Feyaerts met elkaar haasje over. Voor de 4e plaats was er meer strijd tussen Jelle,Koen Van Kerckhoven,Wielemans Kevin, Killian de Groodt en Michel Meysmans.

Gilles Patriarche had weer een slechte dag maar dit maal niet gedubbeld .Vooraan hield Stijn makkelijk stand en reed zo naar een meer dan verdiende overwinning. De 2e en 3e plaatsen waren weggelegd voor de broers Feyaerts.

Voor plaats 4 was het spannend tot in de laatste meters waar Koen nipt de Jelle wist vooraf te blijven. Op de 6e plaats zagen we Kevin en als 7e Joachim Van Bosbeke. Verder nog mooie uitslagen voor Robert Rood de heroptredende Arthur Joos en Marc Smedts uit de streek.

De uitslag blijf ik jullie wel schuldig want vlug vertrokken voor wk op tv.

Volgende week Maarkedal bij onze vriend Stefan Liedts om 10u30 .Dus mannen allemaal op post !!!

Ook een dikke proficiat aan de 2 andersvalide die vandaag meegereden en uitgereden hebben.


28/01/2018

Wvz 13e Wedstrijd Neerijse.

De mannen van Maleizen schitteren 1e,2e en 5e. 

Deze morgen stonden ze met 53 aan de start in Neerijse waar de broeders Moens ,Eddy Wijnants en de andere helpers er een mooi rondje hadden uitgetekend( proficiat mannen voor de goede organisatie)Vanaf de start was er niemand opgewassen tegen het moordende tempo van Stijn De Man en die niemand nog terug zag tot na de eindstreep (behalve de gedubbelden).

Voor de verdere ereplaatsen was er veel meer strijd met zoals gewoonlijk Bart Feyaerts,Wim Feyaerts,Lander Vanton,Jelle Vanton en Joachim Van Bosbeke waar de plaatsen constant wisselden Stijn diepte zijn voorsprong sec per sec uit en dit op ploegmaat Lander die zich mooi op de 2e plaats had genesteld.Bart had Lander moeten laten gaan en na een val was de veer helemaal gebroken en consolideerde hij zijn 3e plaats.

Achter dit 3 tal werd het een triller voor de 4e plaats waar Wim de Jelle nipt wist voor te blijven, maar waar die laatste een geweldige laatste ronde reed.Als 6e kwam Joachim verdienstelijk over de meet gevolgd op 1 minuutje door MTB specialist Nils Van Tilt die 7e werd en als 8e Wielemans Kevin die gisteren reeds een mooie wedstrijd gereden had en vandaag misschien de gevolgen ervan moest dragen maar toch Bravo.

Een off day was er voor Gilles Patriarche die tevreden moest zijn met de 11e plaats ,maar geen probleem voor Gilles ,een slechte dag is daarom geen slecht jaar.

Verdere ereplaatsen nog voor Ruben Servranckx als 14e, Robert Rood 15e, Jo Vertongen 16e met hulp van de vrouw en dochters als supporters en Alain De Munter werd 17e ,

Ook nog een spannende strijd voor plaats 47 en 48 plaats tussen Nicki Rumes en Marc Smedts waar uiteindelijk de dame aan het langste einde trok.Proficiat Nicki .Sorry he Hans Jacobs maar ik kan iedereen niet noemen hé.

Ook nog tegenslag voor Sam Vanderstraeten die de wedstrijd na de 3e ronde moest verlaten , volgende week beter Sam . 

Volgende week Zondag Affligem 10u30.


21/01/2018

Wvz 12e Wedstrijd,BK Dilbeek.

Cat A Volledig podium MTB Overijse met Stijn,Lander en Jelle. Op een prachtig lang afwisselend parcours was er vandaag niemand op gewassen tegen Stijn De Man .

Vanaf de eerste ronde reed hij weg en altijd maar verder,verder en verder.Achter hem volgde een viertal met Jelle Vanton,Lander Vanton,Wim Feyaerts en Bart Feyaerts, de rest volgde na 1 ronde al op een respectabele achterstand.Vooraan had Stijn ondanks een lekke band geen moeite om zijn voorsprong te behouden.

Voor de 2e plaats wisselde de posities constant,met dan eens de broers Feyaerts,dan eens de broers Vanton .

Voor de 6e plaats was er ook een hevige strijd tussen Gilles Patriarche en Joachim Van Bosbeke waar uiteindelijk Gilles aan het langste eind trok en mooi 6e werd voor Joachim 7e.Vooraan had Stijn geen enkele moeite om de eerste plaats binnen te rijven en zo verdienstelijk kampioen bij de Cat A te worden.

Voor de 2e plaats kwamen uiteindelijk de broers Feyaerts iets sterker voor de dag en werd Wim 2e en kampioen bij de Cat Bbroer Bart werd 3e en mooi kampioen bij de Cat C.

Als 4e kwam Lander, gevolgd op een paar meters door Jelle als 5e over de meet maar wel allebei op het podium (bravo mannen)Verder nog ereplaatsen voor Koen Van Kerckhoven als 8e,Wielemans Kevin als 9e en Jo Maes als 10e.Ook nog mooie resultaten voor Robert Rood als 13e,Jo Vertongen als 15e Luc Albrand als 16e,Sam Vanderstraeten als 19e en een prachtige wedstrijd van Marc Smedts als 52e die een deel van de 57 renners achter zich hield .

De podiums.

Cat A 1e Stijn De Man 2e Lander Vanton 3e Jelle Vanton 

Cat B 1e Wim Feyaerts 2e Gilles Patriarche 3e Joachim Van Bosbeke

Cat C 1e Bart Feyaerts 2e Luc Albrand 3e Philippe Deheegher.

Dames 1e Sarah Borremans 2e Renate Gysel . 

Proficiat aan alle kampioenen en de niet kampioenen natuurlijk ook. 

Volgende 13e Wedstrijd Neerijse 10u30.

Wvz 9e Wedstrijd OLV Waver.


14/01/2018

Wvz 11e Wedstrijd Vlezenbeek

Nieuwe overwinning voor Bart Feyaerts.

Eindelijk de zon terug maar een paar renners lieten het afweten,dus starten we met 50 deelnemers . De snelste start vandaag was weggelegd voor Jelle Vanton met al de belangrijkste deelnemers in zijn wiel.

Met 9 man kwamen ze samen door op het einde van de eerste ronde met o.a Jelle,Wim Feyaerts,Bart Feyaerts,Stijn De Man,Lander Vanton,Wielemans Kevin ,Gilles Patriarche,Joachim Van Bosbeke en Cooman Mauro.In die eerste ronde was de prijs voor de pech voor Stijn,vallen,opstaan,uit de pedalen,slechte pad kiezen enz.

Vanaf de 2e ronde namen de broeders Feyaerts het heft in handen en reden alle andere deelnemers voor de 3e plaats.Achter dit 2 tal was er meer strijd met Stijn ,Joachim,Gilles en Kevin.Daarachter volgde Lander met Mauro en nog iets verderop de Jelle die misschien een beetje te snel gestart was (wie niet waagt niet wint).Vooraan konden de broeders een beetje gas terugnemen zodat Stijn nog terug in hun zog kwam, maar hij kwam net te laat .De overwinning ging dus naar Bart Feyaearts voor broer Wim en als 3e dus Stijn.

De 4e plaats was weggelegd voor Joachim als 5e Kevin,6e Gilles 7e Lander 8e Cooman,9e Jelle en mooi 10e Jo Vertongen.Verder nog mooie ereplaatsen voor Robert Rood 11e ,Sam Vanderstraeten rond de 20e plaats en Marc Smedts rond de 50e plaats.

Ook nog een een verdienstelijke wedstrijd voor Nicki Rumes die voor haar eerste wedstrijd bij de Wvz een deel mannen achter zich wist te houden.

Volgende week zondag BK in Dilbeek 10u30


17/12/2017

Wvz 9e Wedstrijd OLV Waver.

Nieuwe overwinning voor Stijn. 

Zoals gewoonlijk een mooi parcours waar de organisators veel werk in hebben gestoken en waar de 55 deelnemers van hebben genoten.Wim Feyaerts nam een blizzstart en dadelijk had hij een klein gaatje,op enkele meters volgden Bart Feyaerts,Gilles Patriarche en Stijn De Man.De broers Jelle Vanton en Lander Vanton namen een matige start en kwamen door rond de 12e plaats.

Vooraan werd de strijd steeds heviger en rond half wedstrijd reden ze met zijn drieën op kop wiel in wiel,Bart,Stijn en Wim.Op korte achterstand volgde Gilles die een heel moedige wedstrijd reed.Ondertussen had Lander zich herpakt en nestelde zich in 5e positie door even snel rond te rijden als de kop van de wedstrijd.Jelle was ook opgeschoven naar 8e plaats en had ook de goede benen terug.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde plaatste Stijn een versnelling en reed zo een kleine voorsprong bij elkaar.

Maar de broeders Feyaerts lieten zich niet zo maar afslachten en Stijn liep geen meter verder uit.In de laatste ronde kwam Bart nog bijna terug tot op het achterwiel van Stijn maar deze laatste wist stand te houden en zo een mooie overwinning in de wacht te slepen.

Bart werd mooi 2e en broer Wim 3e als 4e kwam een verdienstelijke Gilles over de meet en Lander werd 5e.De 6e plaats was voor Joachim Van Bosbeke,7e Wielemans Kevin,8e Bart De Wever en nog een mooie 9e plaats voor de Jelle.

Verdere ereplaatsen voor Jo Maes 11e,Niels Nils Schepens 12e,Robert Rood 14e,Luc Albrand 15e,Jo Vertongen 16e,Sam Vanderstraeten 21e,Ubbens Harm 22e,Stefan Liedts 40e en Marc Smedts 53e. 


10/12/2017

Wvz 8e Wedstrijd Hofstade.

Nieuwe overwinning voor Stijn De Man.

In het koude ,besneeuwde maar mooie bos van het domein in Hofstade kwamen 63 dappere krijgers aan de start.Vanaf de 2e ronde namen 3 man uit Overijse het commando in handen met name Stijn De Man,Lander Vanton en Arthur Joos.Gevolgd door Bart Feyaerts,Wielemans Kevin,Koen Van Kerckhoven en,Jelle Vanton die vandaag van pech gespaard bleef.

Uit de 2e groep had Kevin en Koen zich losgerukt en kwamen stilletjes korter bij de kop van de wedstrijd.maar Stijn had dit door en trok het gashendel nog eens open .Tegen het einde had Arthur zijn beste pijlen verschoten en moest de rol vooraan lossen,Lander kwam daarna nog zwaar ten val en de schouder nog maar eens uit de kom.

Maar Lander is nen harde en zette zijn schouder terug op zijn plaats en met veel pijn en moed toch nog uitgereden.Vooraan werd Stijn niet meer bedreigt en reed zo naar een vlotte 3e overwinning van het seizoen.Met een sterke laatste ronde ging de 2e plaats naar een verdienstelijke Wielemans Kevin en als 3e kwam Koen over de meet.

De verdere ereplaatsen waren voor Bart Feyaerts als 4e,Arthur Joos als 5e Lander Vanton nog mooi 6e en Jelle Vanton verdienstelijk 7e de 8e plaats ging naar Joachim Van Bosbeke en de 9e was voor een verkleumde Gilles Patriarche.Verder ook nog 12e Jo Vertongen,14e Robert Rood,19e Sam Vanderstraeten en 54e Marc Smedts.(proficiat Marc)

Deze week geen foto's mislukt,te donker.Sorry

Volgende week Zondag OLV Waver 10u30.


Wvz 7e Wedstrijd Herent.

Op een prachtig uitgetekend parcours reed STIJN DEMAN naar een prachtige overwinning.

Proficiat aan de organisatie voor de prachtomloop waar de 69 artiesten zich mochten op uitleven.

De start werd gedomineerd door Bart Feyaerts,Wim Feyaerts en Stijn De Man. Iets verderop volgden Gilles Patriarche,Lander Vanton en Arthur Joos.Ook de winnaar van de mooie veldrit in Kester, Killian de Groodt was aanwezig, zo ook belofte renner van lotto Soudal Laurents Huys. Eerstgenoemde Kilian kwam spijtig genoeg ten val en moest de wedstrijd staken.Terug vooraan in de wedstrijd was de spanning te snijden want Stijn zat in de tang tussen de 2 broeders.

Achter dit 3 tal hielden Gilles,Lander en Arthur er ook een mooi spektakel op na.Jelle had vandaag af te rekenen met pech ,daarna pech en nog eens pech(Remmen stuk, lek en daarna nog eens lek.Maar toch nog uitgereden en niet gedubbeld dus de benen waren wel oké.

Met nog 3 ronden te rijden plaatste Stijn een versnelling waar geen van de broeders Feyaerts een antwoord op had. Stijn hield stand en wist zo een prachtige overwinning op zijn palmares te zetten.

De 2e plaats was voor een verdienstelijke Wim Feyaerts en Bart Feyaerts kwam als 3e over de meet.

Achter dit 3 tal was er strijd tot in de laatste meters waar Gilles Patriarche aan het langste eind trok en 4e werd, Arthur werd 5e en Lander verdienstelijk 6e.Verder nog mooie ereplaatsen voor Jelle,Robert Rood en Marc Smedts

Er was een podium voor elke categorie en bij de A was het podium volledig voor Overijse (De Vrienden van Dominikos en Mtb Overijse)

Volgende week Zondag Hofstade 10u30


5/11/2017

Wvz 4e Wedstrijd Ternat.

1e en verdiende overwinning voor Stijn De Man.

Met 69 en een mooi zonnetje namen ze in Ternat de start voor een wedstrijd over 40 min +1 ronde. Zoals gewoonlijk werd een snelle start genomen door Stijn De Man,Bart Feyaerts ,Wim Feyaerts Gilles Patriarche ,Joachim Van Bosbeke en de rest van de bende .

Een mindere start was er voor Lander Vanton , Jelle Vanton, Koen Van Kerckhoven en Arthur Joos

Vooraan namen Stijn en Bart het roer in handen maar verder dan 10 sec liepen ze niet weg van de achtervolgende groep waar Lander, Arthur en Koen Van Kerkhoven terug aansluiting vonden. Jelle kon na een schuiver en krampen juist niet aansluiten maar reed toch dapper verder en kon zo zijn wedstrijd mooi uitrijden.Terug vooraan bleven de 2 mooi samenwerken maar reden toch niet verder weg,integendeel kwam het groepje daarachter onder impuls van Arthur meter per meter korter.

Maar toen sloeg het noodlot toe bij Arthur, hij reed lek en de andere vier ,Lander,Koen,Wim en Joachim konden het tempo niet handhaven zodat de 2 terug verder wegreden. In de laatste ronde haalde Stijn alles uit de kast om Bart er af te kletsen maar dat ging moeilijker dan verwacht.

Hij maakte in de laatste 100m nog een stuurfoutje maar met zijn ervaring maakte hij zich niet nerveus en wist toch de verdiende overwinning binnen te halen. Bart was de verdiende 2e gevolgd door een pittig duel tussen Koen en Lander waar eerstgenoemde de 3e plaats binnen rijfde en Lander als 4e over de streep kwam.

Als 5e kwam Wim over de streep,6eJoachim,7e Arthur,8e Bart De Wever.

Verdere ereplaatsen waren er voor Jelle Vanton 13e,Robert Rood als 15e Jo Vertongen 19e Sam Vanderstraeten 35e Stefan Liedts 52e Joris Moens 64e en Marc Smedts 69e.

Volgende Week Zondag Kester 10u30


15/8/2017

Jo Vertongen op de BEMC Marathon te Bertrix

De nieuwe marathon van Bertrix : 3e plaats master2(+40) , 24ste algemeen in 95km/2600hm/4h51min.1ste wedstrijd in de nieuwe outfit van Cyclic en we gaan naar huis met broekzalf en bemc inschrijvingskorting ! Als opwarming kregen we een stevig onweer met als gevolg dat het soms een beetje 'modderskieen' was. De benen waren goed en ik heb verstandig gereden om nog een beetje over te hebben op het einde. Tevreden met mijn 3e plaats , gezien de tegenstand het best haalbare resultaat, hopelijk zit er nog wat progressie in volgend seizoen. Sportograf kiekjes komen later


5/7/2017 - 13/7/2017

Ronny en Ronald op de BC Bikerace Canada 


5/6/2017

Jo Vertongen 5de plaats overall in La Reid Ardennes Trophy, zeer knappe prestatie !


25/5/2017


25/5/2017

Jo Vertongen in de Cimes De Waimes : Eerste ritje met de Black Adder SL : 4h05 86km/1950hm

50ste algemeen / 14e MA2 van de 650 deelnemers .Het was een snelle wedstrijd van hoog niveau, met variatie aan lopende en technische stukken. Ongeveer 40minuten na de winnaar (Soren Niissen) over de meet gerold. Over de nieuwe fiets : het is een vliegtuig,de magura's zijn precies ankers, de bredere velgen zorgen voor enorme veel grip ( meer dan ik gewoon ben ) , de sram eagle is de eenvoud en perfectie in één, juist diene SID nog perfekt afstellen.


14/5/2017

Jo Vertongen in de BeMC - La Roche en Ardenne (3 daagse 262km-8000hm)

UCI Mountainbike wedstrijd met hoogste niveau in België met deelnemers uit alle kanten van Europa ( link verslag onderaan)

Dag 1 : 87 km / 2400hm niet zo'n goeie benen, te snelle rit met veel asfalt
Dag 2 : 100 km / 3100 hm al iets betere benen hoewel ik er helemaal ben doorgezakt op het einde....
Dag 3 : 75 km / 2500 hm beste benen van het weekend en mooiste rit maar de tank was leeg

Eerste deelname aan een meerdaagse, best leuk maar doseren en enorm veel drinken is de boodschap. Geïndigd als 75ste/448 in Open Categorie Overall (niet-elite)/ 24ste in de leeftijdscategorie M40. In rit 1 heb ik toch wel Davide Malacarne (ex-Quistep) geklopt, maar die had wel met een serieuze dosis pech af te rekenen. Van rit 2 onthoud ik dat braamstruiken héél sterk zijn(zoals in mijnen hof), ge kunt uzelf er met één hand aan vasthouden als ge van de rots naar beneden glijdt na een schuiver om zo toch geen 4 meter terug omhoog te moeten klauteren .Van dag 3 zal ik onthouden dat mijnen hartslag nog nooit zo laag is geweest tijdens een wedstrijd, van vermoeidheid kreeg ik die niet meer omhoog, max 147/gem130 maar toch zette ik mijn beste resultaat neer.
We komen zeker terug, mischien met iets meer ambitie.

http://www.mountainbike.be/nieuws/detail/competitie/20170514-nederland-verdeelt-en-heerst-op-slotdag-bemc


7/5/2017

Onze 24ste toertocht was een geweldig succes, iets meer dan 1000 bikers(sters) hebben deelgenomen, hopelijk vond iedereen het een mooi parcours, voor sommigen zwaar voor anderen misschien niet zwaar genoeg ?

Dit jaar gaat dus een groot deel van de opbrengst naar een goed doel, namelijk "Sportclub Druivenstreek", een sportvereniging opgericht voor personen met beperkingen.

Hopelijk tot volgend jaar op een vernieuwd parcours

info; Ik ben onderweg mijn Mio (en geen tomtom zoals in mijn eerste mail..)gps verloren, misschien heeft iemand die gevonden en bij jullie afgezet?  fredegennart@hotmail.com

Commentaren uit mountainbike.be:

Voor de 4 of 5 e keer aanwezig, en me geen second verveeld, integendeel voor mij was dit de beste editie ook.
Fully onder de kont, alles droog op een strook van 15 meter na waardoor we toch nog beetje vuil waren, een topstreek en goed gezelschap onder de naam van Cokeman.
Op de ravi inderdaad bij de 2 keer wel druk, wou ik even een plasje doen achter het kerkje maar werd niet zo goed gevonden door de locals, alsook dat ze met hun auto niet weg konden :lol:
Soit binnengekomen op een goed tempo, met als hoogtepunten Pecrot, de klim naar ravi 2 op de in het verleden als afdaling werd aangedaan (en toch wel ergens mistte) en het bos op het einde.

65 kilometer gereden gisteren (eigenlijk 62,9) en me best wel geamuseerd.
De bepijling was perfect, het parcours lag er prima bij en was verrassend gevarieerd.
Vooral de stukken in het bos in het laatste kwart van de toch vond ik heel erg leuk.
Bedankt!

Ook genoten van de 60 km. Steeds op en af. Goed bollende ondergrond. Wordt Pecrot-track soms nog als helling bedwongen of teveel uitgespoeld? Op het eind was het beste ervan af en kon "BerggeitCasualFietser" zijn naam alle eer aan doen =D>

ook voor mij de beste editie van de laatste jaren
parkoer "omkeren" was de juiste beslissing

wel een paar nozems tegengekomen die de route van vorig jaar op GPS nareden ](*,)

Soms reden we met de TT tegengesteld aan de vaste BLOSO route.
Op een TT is het altijd wel opletten. Een toertocht is ook geen wedstrijd.
Men mag dus in beide richtingen rijden.

gps track 65km zonder privéstukken


17/4/2017

Jo Vertongen in de La Hallonienne (70km-2100hm):

La hallonienne : 4e bij de masters 2(ja ik word 40 dit jaar ) , zware uitputtingslag door koude regen wind en veel modder, ook veel bibberaars gezien aan de finish, nog eens merci aan Cyclic bikestore voor de topfiets die we mogen lenen in afwachting van de bulls Blackadder. Mountainbike is een zomersport maar vandaag was het even anders.

Spijtig net naast het podium.Neopreen vest en handschoenen hebben goed geholpen, het was niet gemakkelijk, je moest karakter heb om deze uit te rijden. Vlak na helling 2 ben ik in een bocht over een dame die gevallen is over mijn stuur gegaan, het zag er niet zo best uit. Ik denk dat het Sara Michiels is maar ben niet zeker. Het is een leuk parcours maar toch liever met mooi weer


26/2/2017

16e Wedstrijd Maleizen

Stijn De Man en Killian De Groodt maken er een spektakel van om duimen en vingers van af te likken.

Met 58 kwamen ze aan de start voor de laatste wedstrijd van dit seizoen en Lander en Stijn maakte er een super snelle start van. Lander had het na 1 ronde begrepen en moest wat gas terug nemen,maar Stijn ging verder door.

Na ronde 2 had Stijn het gezelschap gekregen van Jasper De Viane met iets verderop een goede Koen Van Kerkhoven die met hele goeie benen rondreed. Achter Koen had ene Killian de Groodt zijn duivels ontbonden en in een mum van tijd ging hij over Koen en kwam vooraan postvatten.

 Voor Jasper De Viane ging het iets te snel en moest hij de twee toppers laten gaan. Jelle had weer een zwakke start maar wist zich toch nog naar een mooie 12e plaats te fietsen. Vooraan zat het spel op de wagen en de 2 koplopers maakten er vanaf dan een super wedstrijd van. Demarrage van Stijn ,dan Kilian,dan weer Stijn ,dan weer Killian en zo ging dit ronden verder.

Uiteindelijk draaide het toch nog uit op een millemeter spurt waar Stijn aan het langste eind trok en zo zijn 7e van seizoen binnen rijfde voor een zeer verdienstelijke Killian De Groodt.

Achter af gaf Stijn eerlijk toe dat Killian iets sterker was bergop maar dat hij misschien wel de beste bandenkeuze gemaakt had. Op de 3e plaats kwam na een verdienstelijke wedstrijd Koen Van Kerkhoven over de streep voor Bart De Wever die 4e werd.

De 5e plaats was weggelegd voor, jawel Karel Rowies die er op sommige momenten een interval training van maakte want na de middag moest hij nog een wegwedstrijd gaan rijden in Sint Joris Weert over meer dan 100 km. (merci Karel en supporters,Tinne Filip)

 Verder nog mooie ereplaatsen voor Lander als 9e,Jelle als 12,Jo Vertongen als 13e,Arthur Joos als 14e Robert Rood als 15e Sam Vanderstraeten als 22e en Marc Smedts 57e.

Ook een mooie afvaardiging van de vrienden van Dominikos met als 42e Tim Slootmaekers 50e Dominik Degroef en 52e Wim Eykmans.

Verder ook nog de mooie prestatie van Valerie Demuylder als 47e en 1e dame, Eveline Baele 51e en 2e dame en Renate Gysel 54e en 3e dame.

En ook een dikke merci aan Helmut voor zijn entertainment ,het was goed Helmut ,Proficiat..


19/2/2017

15e Wedstrijd Schorisse.

 Stijn behaald een mooie 6e overwinning op de flanken van de Kaperij.

De Vlaamse Ardennen ,een enorm mooi parcours,een toporganisatie ,merci Stefan Liedts en vrienden ,het mooie weer en veel volk,wat moet men meer hebben om er een mooi spektakel van te maken.

Ze waren toch nog met 51 aan de start ondanks de verre verplaatsing en Stijn Deman nam onmiddelijk een blitzstart.

Er was maar een renner die gedurende 2 ronden zijn wagonnetje kon aanpikken met name Jasper De Viane maar daarna moest hij zonder boe of ba er gewoon af.  Achter dit tweetal was er veel meer strijd met Wim Feyaerts,Michel Meymans,Bart De Wever,Artur Joos ,Mario Lammens,Rudy Wille Joachim Van Bosbeke en Robert Rood.

Van Jelle Vanton was toen nog geen spraak want met een slechte start, slechte bandenkeuze werd hij overroeld door vele deelnemers en kwam hij na een koppel ronden als 16e door.

Vooraan kon Stijn rustig zijn voorsprong uitbouwen tot boven de minuut , zelfs een lekke band hield hem niet meer tegen en reed hij zo een makkelijke 6e zege tegemoet .

Als 2e kwam dan toch nog Jasper De Viane over de meet gevolgd door 6 renners die binnen de 30sec samen reden.

Wim Feyaerts wist zijn 3e plaats veilig te stellen voor Bart De Wever als 4e,als 5e Michel Meysmans en een knappe 6e plaats voor Gilles Patriarche en jawel Jelle Vanton als 7e na een fietswissel en een geweldige tweede helft van de wedstrijd ,had het misschien iets langer geduurd zat er nog meer in (knap Jelle ,dat ziet er goed uit voor volgende Week In Maleizen).

 De 8e plaats was er voor en knap rijdende Artur Joos,9e Rudy Wille en 10e Mario Lammens ( ex wereldkampioen masters en dit jaar 2e op bk masters c )

Verdere ereplaatsen voor Joachim Van Bosbeke 11e,13e Robert Rood 14e Nils Schepens 15e Jo Vertongen 21e Luc Albrand 22e Sam Vanderstraeten (goed Sam met die verhuis in de benen) als 40e Stefan Lietds ,den Helmut op een flauwe 41e plaats, er is nog veel werk aan de winkel voor Helmut tegen volgende week,ik denk dag en nacht trainen .

 En als 50e kwam onze vriend Marc Smedts.

 Volgende Week de echte moeder der crossen Maleizen 10u30.

 Renners en supporters allen op post!!!


12/2/2017

14e Wedstrijd Meise 

Met 67 aan de start voor een nieuw parcours en een 5e overwinning van Stijn.

 Na een snelle start bleven ze met zijn zessen samen na een ronde met daarbij Stijn en Lander van MTB Overijse.

 De 2e ronde werd er meer schifting uitgevoerd en bleven ze nog met 3 over, Stijn De Man, Bart Feyaerts en Killian De Groodt.

 De andere 3 konden dit hoge tempo niet meer aan en werden bijgebeend door een paar andere renners., Jelle had een slechte start genomen maar iets na half koers kwam hij post vatten rond de 10e plaats .

 Terug vooraan reed de Stijn na een fietswissel en met een propere fiets de 2 andere uit het wiel en reed zo naar zijn 5e overwinning.

 Als 2e kwam Killian De Groodt net voor Bart Feyaerts die derde werd over de meet.

 De 4e plaats was weggelegd voor Koen Van Kerkhoven 5e werd Wim Feyaerts, 6e Jurgen Janssens ,7e Gilles Patriarche.

 De 8e plaats was er voor Lander 9e Joachim Van Bosbeke.

 Verdere ereplaatsen voor Jelle als 10e ,Robert Rood 14e,Arthur Joos 17e Jo Vertongen ,22e Luc Albrand 23e Sam Vanderstraeten en 62e Marc Smedts.

 Volgende week trekken we naar onze vriend Stefan in Maarkedal.

 Dus mannen en vrouwen iedereen aanwezig want het zal in orde zijn volgens mij .

 Dus afspraak volgende zondag 10u30.

 


5/2/2017

13eCross Wemmel

Nieuwe overwinning voor Stijn De Man  

Met 64 gingen ze van start op het parcours van Wemmel dat een beetje gewijzigd is tegenover vorig jaar.

 In afwezigheid van Jurgen Van Vlasselaer namen Stijn Deman ,Bart Feyaerts,Lander Vanton en een zekere Killian De Groodt wie een goede belofte is en top 20 waard is in de B crossen bij wielerbond vlaanderen de beste start.

 Na 1 ronde moest Lander een klein gaatje laten en sputterde de motor een beetje tegen.

 Broer Jelle reed een hele knappe koers want met een 26e plaats na ronde 1 kon hij zich nog als 10e weten te plaatsen op het einde van de wedstrijd.

 Terug vooraan had Stijn de handen vol met de 2 overgebleven concurrenten maar beetje bij beetje wist hij ervan weg te rijden.

 Hij kreeg nooit geen grote kloof bijeen gefietst,dus was het uitkijken tot aan de finish

 Achter Stijn nam Killian De Groot het commando maar hij kon zich niet rechthouden met als gevolg een val en 2 plaatsen verlies want iedereen volgde kort op elkaar.

 Vooraan kon Stijn standhouden ondanks ook nog een val en een mooie 4e overwinning boeken.

 De 2e plaats was weggelegd voor goeie ouwe (Sorry Bart) Bart Feyaerts als 3e toch nog Killian De Groodt 4e Wim Feyaerts ,5e Bart De Wever en een mooie 6e plaats voor Lander Vanton.

 7e werd ex prof Kevin Van Impe.

 Verder een mooie 10e plaats voor de Jelle en dit onmiddellijk na de examens,bravo ,13e werd Jo Vertongen,Arthur Joos werd 15e ook al na zware examens als 16e kwam Robert Rood over de meet 18e Sam Vanderstraeten,en als 60e Marc Smedts.

 Volgende week zondag Meise 10u30


22/1/2017

12e Wedstrijd WVZ Belgisch Kampioenschap Kester

3e titel op een rij voor Stijn De Man ,3e titel op rij voor Jurgen Van Vlasselaer en 1e Voor Bart Feyaerts.

Met 60 crossers streden ze vandaag in Kester voor de 3 tittels en de logica van het ganse seizoen is uitgekomen.

Op een mooi maar zeer hard en hobbelig parcours kwamen de mannen met de crossfietsen niet aan hun trekken vandaag .

De wedstrijd lag al vlug in een definitieve plooi ,met vooraan Bart Feyaerts die vandaag geen enkele tegenstand duldde en al de rest van het deelnemersveld in de vernieling reed. Voor de 2e plaats was het wel spannender en daar wist Meysman Michel ene Jurgen Van Vlasselaer voor te blijven die 3e werd .

Als 4e was er de knappe prestatie van Gilles Patriarche (bravo Gilles) en als 5e kwam de eerste met een crossfiets over de meet en dat was onze Stijn. We hadden ook een zeer knappe prestatie van Jo Vertongen als 10e ,Lander werd 18e ,Robert Rood 19e en Sam Vanderstraeten ook mooi 21e

Dit gaf volgende podiums.

Cat A 1e Stijn Deman 2e Koen Van Kerkhoven 3e Lander Vanton

Cat B 1e Jurgen Van Vlasselaer 2e Wim Feyaerts 3e Jo Maes.

Cat c 1e Bart Feyaerts 2e Wim Tollenaere 3e Bart de Wever

Volgende week geen cross WK op tv.

Wel wedstrijd in Neerijse voor KOM OP TEGEN KANKER.

Ganzemanstraat, ZATERDAG 28 januari

Start om 14.30, alle leeftijden en geslachten samen naar aloude WVZ-formule. Wedstrijd duurt 35 minuten + 1 ronde.

Zondag 05-02-2017 13e wvz cross Wemmel 10u30

Achter dit 3 tal was het ook een mooie strijd voor de verdere ereplaatsen maar voor pechvogel Wim Feyaerts was het na een halve ronde al over door een lekke band. Na een fietswissel wist hij nog mooi terug te vechten en bijna de top 10 binnen te rijden,maar Robert Rood was hem iets te snel af en wist die begeerde 10e plaats in de wacht te slepen.

Terug vooraan plaatste Stijn op het eind van de voorlaatste ronde een demarrage waar Jurgen en Bart geen antwoord op hadden en het onder hun tweetjes moesten uitvechten voor de 2e plaats. Uiteindelijk een mooie overwinning voor Stijn met als 2e Bart Feyaerts en een 3e plaats voor Jurgen Van Vlasselaer.

Achter dit drietal was de strijd ook gestreden met als 4e Bart De Wever gevolgd door Koen Van Kerkhoven als 5e en de Lander als 6e met geen al te goed gevoel, hij had al betere benen gehad zei hij na afloop. Nog verdere ereplaatsen voor Robert als 10e ,Jo Vertongen als 14e ,Sam Vanderstraeten als 21e en Marc Smedts als 54e ,Jelle en Arthur zitten nog in examens.

Volgende week Kester BK WVZ.

Verslag zal volgende week later zijn want ik kan zelf niet aanwezig en het zal van horen zeggen zijn.


8/1/2017

10e Wedstrijd WVZ Wodecq
Mooie Overwinning van Stijn.

Met 48 gingen ze vanmorgen van start op het modderparcours van Wodecq.
Stijn zag er voor de start gelukkig uit en dat zullen de andere geweten hebben ,want jawel er was modder,modder en nog eens modder....
Vanaf de eerste ronde kozen 3 man het hazenpad,Stijn Deman , Jurgen Van Vlasseler en Bart Feyaerts, de rest zou hen niet meer terugzien.
Achter de drie was er ook een mooie strijd met Bart De Wever,Robert Rood ,Koen Van Kerkhoven ,Joachim Van Bosbeke ,Jo Maes ,Wim Feyaerts en een van ver terug gekomen Lander Vanton.
Vooraan verhoogde Stijn het tempo en de eerste die eraan moest geloven was Bart Feyaerts maar een ronde verder was ook Jurgen eraan voor de moeite.
Achter die drie had Lander het commando in handen genomen en ze moesten een voor een lossen voor de 4e plaats.
Spijtig dat Lander moest wisselen van fiets en daardoor een mooie 4e plaats voor zijn neus zag wegglijden.
Vooraan had Stijn al zijn duivels ontbonden en reed zo naar een heel mooie overwinning.
Op de 2e plaats vinden we een verdienstelijke Jurgen en als 3e de sterke Bart Feyaerts.
Als 4e vinden we Bart De Wever terug en op enkele meters lander als 5e.
Verder ook een mooie wedstrijd van Robert Rood die als 9e over de meet bolde en als 3e in de A categorie, verder een mooie 14e plaats voor Jo Vertongen en als 41e Joris Moens.
Jelle en Arthur waren er niet bij door examens. En dit ook zo voor de volgende weken.


18/12/2016

9e Wedstrijd Wvz 2016-2017 OLV Waver.
Stijn en Jurgen maken er een triller van.

Met 49 renners vertrokken ze op mooi en snel parcours in de weiden van OLV Waver.
Van de eerste meters werd er een hels tempo ontwikkeld waar na een ronde maar 3 renners nog in aanmerking kwamen voor de overwinning....
Achter dit drietal was er voor de 4e plaats ook een enorme strijd met een 10 tal renners met daarbij ook Jelle,Lander,Arthur en Robert.
Vooraan ging Stijn halfweg de wedstrijd in de aanval maar kon nooit meer dan 50 meter nemen en Jurgen wist een ronde verder terug aansluiting te vinden.
Ondertussen had Bart Feyaerts wel de rol vooraan moeten lossen maar kon hij wel makkelijk stand houden voor de 3e plaats.
Terug vooraan was het bikkelen tot de laatste meters en in de laatste bocht kwam sluwe Jurgen nog over Stijn.
Bart werd verdienstelijk 3e , voor de 4e plaats was er ook een heftig duel tussen Lander en Bart De Wever waar Bart aan het langste eind trok en Lander uiteindelijk 5e werd.
Jelle kon beslag leggen op een 11e plaats ,Arthur 13e Robert 15e Jo Vertongen na een zwakke start 19e en Joris Moens 42e.
Nu 2 weken geen wedstrijd .
Op 08/01/2017 terug wedstrijd in Wodecq 10u30


11/12/2016

8e Wedstrijd wvz 2016-2017 Hofstade

Op een zeer snel en lichtlopend parcours namen ze deze morgen met 63 renners de start.
Het was een kwestie van goed te starten,want anders moest men te veel renners voorbijsteken en verloor men veel tijd.
De broers Vanton hadden dit niet goed begrepen en werden dus verwezen op achtervolgen....
Vooraan werd er een hels tempo gemaakt door Van Vlasselaer Jurgen,Stijn De Man en Bart Feyaerts,op zekere momenten haalden ze snelheden van meer dan 40km.
Die 3 bleven een ganse tijd samen tot Bart een foutje maakte in 2e stelling en de Jurgen heeft daarvan geprofiteerd.
Achter deze 3 was er ook nog een mooie strijd voor plaats 4 met Wim Feyaerts ,Koen Van Kerckhoven,Wielemans Kevin met een beetje verderop de mooi teruggekomen Lander en Jelle.
Stijn en Bart deden er alles aan om korter te komen bij Jurgen maar die vertikte dit en gaf geen meter meer prijs.
Jurgen haalde een dik verdiende overwinning ,maar heeft daarom wel tot het uiterste moeten gaan.
Stijn werd mooi 2e en als derde kwam een sterk rijdende Bart over de meet.
Een 4e plaats was weggelegd voor Koen en als 5e Wim, Lander werd 6e enJelle mooi 7e een 8e plaats was er voor Arthur Joos.
Verder ook nog een 12e plaats voor Robert Rood die veel beter presteerde dan vorige week.Ook nog een 58e plaats voor Joris Moens

 


13/11/2016

5e Wedstrijd Wvz Ternat.

1 en 2 voor MTB Overijse

Op een nieuw ,mooi en zwaar parcours gingen ze vandaag met 61 van start....
Onmiddellijk was het te zien dat Jurgen Van Vlaeselaer het vandaag niet zo makkelijk zou krijgen en dat de tegenstand er hun zinnen op gezet had.
Na de eerste ronde kwam de Jelle aan de leiding door en je kon het zien dat de benen goed waren , de rest moest fel te keer gaan om hem bij te houden.
Maar onmiddellijk daarna sloeg het noodlot weer toe bij de Jelle,lek vooraan en daarna nog 2 maal lek en tot slot ketting over(hoeveel pech kun je wel hebben) maar hij reed de wedstrijd toch nog uit en eindigde op een 35e plaats.
Terug vooraan nam Jurgen samen met Bart en Wim Feyaerts en onze Stijn het commando over. Lander mocht niet vooraan starten maar schoof toch gestadig op.
Na een paar ronden een verassing van formaat want Lander was mee vooraan komen post vatten ,die vond dat het niet snel genoeg ging en hij pakte het heft in handen.
Lander wist een kloofje te slagen dank zij het mooie ploegwerk van Stijn.
Eens de kloof groot genoeg rukte Stijn zich los van de andere 3 en in een mum van tijd wist hij de kloof met Lander te overbruggen.
Samen reden ze nog een paar ronden met elkaar rond tot de laatste ronde Lander moest lossen (hij was dooreen zijn beste krachten) en Stijn een mooie eerste zege van het seizoen wist binnen te halen.
Lander werd mooi 2e gevolgd als 3e Wim Feyaerts, 4e Bart Feyaerts 5e Bart de Wever en mooi 6e Arthur Joos.
Nog verdere ereplaatsen voor Robert Rood als 11e Jo Vertongen 23e en Joris Moens 55e


4/9/2016

Jo Vertongen pakt zijn eerste podiumplaats en wordt derde op "La Bastognarde", 101km en 2700hm, proficiat!


20/8/2016

 

Jo Vertongen levert een prachtige prestatie op de Grand Raid, vroeger bekend als de Cristalp, hij rijdt uit in een tijd van 8h39m, proficiat !

Verslag


1/5/2016

MTBOverijse Toertocht

 


28/2/2016

 Foto Foto Foto

16e Wedstrijd Maleizen.

Wedstrijd in Maleizen ,een prachtwedstrijd....
Met een record van 78 deelnemers een prachtig weertje en een talrijk opgekomen publiek was alles er om er een mooie wedstrijd van te maken.
En ze hebben er een prachtig spektakel van gemaakt met de hoofdrollen weggelegd voor Stijn Deman en Karel Rowies .
Na een studieronde kwamen ze nog met een 15 tal door met de hoofdrolspelers en daarbij ook Jelle Vanton.
Lander Vanton had zijn start compleet gemist en moest de ganse wedstrijd in de achtervolging maar reed nog een dijk vaneen wedstrijd door constant op te schuiven en uiteindelijk nog een 9e plaats binnen te halen.
Terug vooraan was het duidelijk en 4 renners waren te sterk voor de rest van het gezelschap met onder andere Stijn,Karel en de broers Feyaerts.
Vooraan moesten de 2 gebroeders stilaan buigen voor het jonge geweld maar mijne hoed af voor wat ze vandaag als masters nog eens bewezen hebben.
Op 3 ronden voor het einde plaatste Stijn een demarrage om u tegen te zeggen en de supporters zagen de Karel kraken maar breken dat staat niet in zijn woordenboek.
Een ronde verder ontbond Karel zijn duivels en Stijn moest metertje per metertje Karel laten gaan ,maar Stijn kennende niet opgeven en blijven aandringen en Karel tot op het uiterste drijven .
Ik denk dat het Karel zijn zwaarste laatste ronde van het jaar was want Stijn gaf niet op,maar moest zich toch uiteindelijk gewonnen geven .
Voor de 3e plaats wist Bart zijn broer te verslaan die uiteindelijk 4e werd als 5e kwam Jurgen Janssens over de meet.
Nog verdere ereplaatsen voor Jonas Demuylder na een constante en zeer mooie wedstrijd als 8e, als 9e Lander, 10e Gilles Patriarche die vandaag veel KOP en de jonge gasten de laatste ronde niet heeft afgetroefd .
13e werd Ruben Servanckx,14e na een sterke wedstrijd en een beetje ziek Jelle Vanton 19e Arthur Joos, 20e Robert Rood 23e Sam Vanderstraeten ,25e Pascal Vanloo 26e Jo Vertongen (MTB Overijse) 33e Stijn Debroux 34e Alain Demunter 38e Bert van Gestel 46e Sam De Man (bravo Sam) 58e Johannes Verhaegen 61e Valerie Demuylder (bravo 1e dame) 62e Wim Eyckmans,en 77e Marc Smetds .
Ik hoop dat jullie genoten hebben van de verslagen en hopelijk tot volgend seizoen.
Ook dank aan Stijn en zijn mannen voor de prachtige organisatie en Martinneke het was super.
Bruno en gans uw ploeg zowel inschrijving als start en aankomst als achter de cross ,bravo.
En Helmut, ge zij goed en kunt de mensen entertainen chique


14/2/2016

Stijn Deman pakt zijn 6e zege van het seizoen.
Met de afwezigheid van Karel Rowies en Jurgen Van Vlasselaer zou men denken dat het voor Stijn een makkelijke overwinning zou worden was er een beetje naast.
De 54 renners maakten er op een zeer zwaar parcours een hele mooie wedstrijd van....
Van de eerste ronde gingen ze met zijn drieën ,Wim Feyaerts,Bart Feyaerts en Stijn Deman in de aanval, gevolgd door Jelle,Lander en een paar andere tenoren.
Stijn had het in het begin nogal moeilijk ,maar na 3 ronden moest de eerste van de broers Feyaerts lossen, den Bart ,hij zou uiteindelijk 10e worden.
Een beetje meer moeite had Stijn met Wim Feyaerts maar een ronde verder was het zo ver en Wim was er ook aan voor de moeite.
Stijn reed een mooi tempo verder en reed zo naar een prachtige 6e overwinning dit seizoen.
Wim had ook weinig moeite om zijn 2e plaats te behouden na een sterke wedstrijd van hem en het Stijn in het begin vrij lastig gemaakt te hebben.
Voor de 3e plaats was het andere koek met een duel tussen Lander ,Koen Van Kerkhoven ,Bart De Wever,Deheegher Philippe en Niels Schepens.
Ze bleven ronden lang samen maar uiteindelijk kon Bart De Wever de 3e plaats verdienstelijk versieren.
Op de 4e plaats vinden we Deheegher Philippe als 5e Koen Van Kerkhoven, de 6e plaats was weggelegd voor een verdienstelijke Niels Schepens en als 7e een sterke wedstrijd van Lander na een zware werkweek
Ook nog een mooie 8e plaats voor Robert
Rood die heel blij was met zijn eerste top 10 plaats van dit seizoen.
De 11e plaats was er voor Jelle Vanton na een spannende laatste ronde in duel met alweer Arthur Joos die alweer zijn meerdere moest erkennen in de Jelle maar toch mooi 12e werd.
Ook nog een mooie 19e plaats voor Pascal Vanloo .
De overwinning bij de dames was voor de Italiaanse Nelo Bononi.(grapje)
Proficiat Nele en ook voor uw ventje
Volgende Week Hennuyere 10u30 en de week daarna de moeder der crossen in Maleizen op een PRACHTIGE OMLOOP EN EEN GEWELDIGE AFTERCROSS

Luc Vanton

http://www.wvz.be/

1/5/2016

MTBOverijse Toertocht

 


28/2/2016

 Foto Foto Foto

16e Wedstrijd Maleizen.

Wedstrijd in Maleizen ,een prachtwedstrijd....
Met een record van 78 deelnemers een prachtig weertje en een talrijk opgekomen publiek was alles er om er een mooie wedstrijd van te maken.
En ze hebben er een prachtig spektakel van gemaakt met de hoofdrollen weggelegd voor Stijn Deman en Karel Rowies .
Na een studieronde kwamen ze nog met een 15 tal door met de hoofdrolspelers en daarbij ook Jelle Vanton.
Lander Vanton had zijn start compleet gemist en moest de ganse wedstrijd in de achtervolging maar reed nog een dijk vaneen wedstrijd door constant op te schuiven en uiteindelijk nog een 9e plaats binnen te halen.
Terug vooraan was het duidelijk en 4 renners waren te sterk voor de rest van het gezelschap met onder andere Stijn,Karel en de broers Feyaerts.
Vooraan moesten de 2 gebroeders stilaan buigen voor het jonge geweld maar mijne hoed af voor wat ze vandaag als masters nog eens bewezen hebben.
Op 3 ronden voor het einde plaatste Stijn een demarrage om u tegen te zeggen en de supporters zagen de Karel kraken maar breken dat staat niet in zijn woordenboek.
Een ronde verder ontbond Karel zijn duivels en Stijn moest metertje per metertje Karel laten gaan ,maar Stijn kennende niet opgeven en blijven aandringen en Karel tot op het uiterste drijven .
Ik denk dat het Karel zijn zwaarste laatste ronde van het jaar was want Stijn gaf niet op,maar moest zich toch uiteindelijk gewonnen geven .
Voor de 3e plaats wist Bart zijn broer te verslaan die uiteindelijk 4e werd als 5e kwam Jurgen Janssens over de meet.
Nog verdere ereplaatsen voor Jonas Demuylder na een constante en zeer mooie wedstrijd als 8e, als 9e Lander, 10e Gilles Patriarche die vandaag veel KOP en de jonge gasten de laatste ronde niet heeft afgetroefd .
13e werd Ruben Servanckx,14e na een sterke wedstrijd en een beetje ziek Jelle Vanton 19e Arthur Joos, 20e Robert Rood 23e Sam Vanderstraeten ,25e Pascal Vanloo 26e Jo Vertongen (MTB Overijse) 33e Stijn Debroux 34e Alain Demunter 38e Bert van Gestel 46e Sam De Man (bravo Sam) 58e Johannes Verhaegen 61e Valerie Demuylder (bravo 1e dame) 62e Wim Eyckmans,en 77e Marc Smetds .
Ik hoop dat jullie genoten hebben van de verslagen en hopelijk tot volgend seizoen.
Ook dank aan Stijn en zijn mannen voor de prachtige organisatie en Martinneke het was super.
Bruno en gans uw ploeg zowel inschrijving als start en aankomst als achter de cross ,bravo.
En Helmut, ge zij goed en kunt de mensen entertainen chique


14/2/2016

Stijn Deman pakt zijn 6e zege van het seizoen.
Met de afwezigheid van Karel Rowies en Jurgen Van Vlasselaer zou men denken dat het voor Stijn een makkelijke overwinning zou worden was er een beetje naast.
De 54 renners maakten er op een zeer zwaar parcours een hele mooie wedstrijd van....
Van de eerste ronde gingen ze met zijn drieën ,Wim Feyaerts,Bart Feyaerts en Stijn Deman in de aanval, gevolgd door Jelle,Lander en een paar andere tenoren.
Stijn had het in het begin nogal moeilijk ,maar na 3 ronden moest de eerste van de broers Feyaerts lossen, den Bart ,hij zou uiteindelijk 10e worden.
Een beetje meer moeite had Stijn met Wim Feyaerts maar een ronde verder was het zo ver en Wim was er ook aan voor de moeite.
Stijn reed een mooi tempo verder en reed zo naar een prachtige 6e overwinning dit seizoen.
Wim had ook weinig moeite om zijn 2e plaats te behouden na een sterke wedstrijd van hem en het Stijn in het begin vrij lastig gemaakt te hebben.
Voor de 3e plaats was het andere koek met een duel tussen Lander ,Koen Van Kerkhoven ,Bart De Wever,Deheegher Philippe en Niels Schepens.
Ze bleven ronden lang samen maar uiteindelijk kon Bart De Wever de 3e plaats verdienstelijk versieren.
Op de 4e plaats vinden we Deheegher Philippe als 5e Koen Van Kerkhoven, de 6e plaats was weggelegd voor een verdienstelijke Niels Schepens en als 7e een sterke wedstrijd van Lander na een zware werkweek
Ook nog een mooie 8e plaats voor Robert
Rood die heel blij was met zijn eerste top 10 plaats van dit seizoen.
De 11e plaats was er voor Jelle Vanton na een spannende laatste ronde in duel met alweer Arthur Joos die alweer zijn meerdere moest erkennen in de Jelle maar toch mooi 12e werd.
Ook nog een mooie 19e plaats voor Pascal Vanloo .
De overwinning bij de dames was voor de Italiaanse Nelo Bononi.(grapje)
Proficiat Nele en ook voor uw ventje
Volgende Week Hennuyere 10u30 en de week daarna de moeder der crossen in Maleizen op een PRACHTIGE OMLOOP EN EEN GEWELDIGE AFTERCROSS

Luc Vanton

http://www.wvz.be/

 


17/1/2016:

Wedstrijd 11 wvz St Ma Bodegem. BK.
Stijn De Man van MTB Overijse opnieuw kampioen
Een,twee en drie voor de renners van de druivenstreek,met name Stijn De Man,Karel Rowies en Lander Vanton.
Met 61 deelnemers en een zeer verraderlijk parcours vertrokken ze om 10u30.
Er vormde zich dadelijk een groep van 5 waar de snelheid enorm hoog lag....
De eerste die vooraan moest lossen was Lander,geen goei benen en dan weet je het wel op dit parcours.
Kort daarna was het de beurt aan Bart Feyaerts want vooraan trokken ze het hendeltje nog een beetje verder open.
Halverwege waren ze nog met 3 en kreeg Karel technische problemen maar sterke Karel kwam in een mum van tijd terug aansluiten.Alsof dat nog niet genoeg was ging Karel nog een beetje verdapperen.
Stijn ook in topvorm kon dit hoge tempo nog aan maar Jurgen Van Vlasselaer moest passen voor hem was de tittel in de categorie B toch zo goed als binnen en hij drong niet meer aan.
Bij het ingaan van de laatste ronde waren de 2 vooraan nog steeds samen maar dan begon Stijn zijn duivels te ontbinden , hij dreef het tempo nog de hoogte in en Karel moest metertje bij metertje prijsgeven.
Uiteindelijk haalde Stijn het met 10 meter voorsprong op Karel en een mooie 3e plaats voor Jurgen.
Proficiat aan de eerste 2 voor het prachtige schouwspel en natuurlijk ook aan de 59 andere.
Lander werd algemeen 8e en 3e in de categorie A, ook nog een mooie 14e plaats voor Robert Rood en 4e in de categorie A en dit na een lekke band.
Pech voor Pascal Vanloo die 2 ronden voor het einde moest stoppen door pech.
De uitslagen en kampioenen.
Cat A . 1e Stijn De Man 2e Karel Rowies 3e Lander Vanton
Cat B 1e Jurgen Van Vlasselaer 2e Bart Feyaerts 3e Gilles Patriarche
Cat c 1e Bart De Wever 2e Wim Tollenaere 3e Filip Dejeegere

 


20/12/2015:

   

Wedstrijd 9 OLV Waver

2e Overwinning op rij voor Stijn De Man.

Met 58 aan de start en op zijn lievelingsparcours was er vandaag niemand die Stijn iets in de weg kon leggen....
Nochtans in de start nam Karel Rowies het commando in handen en hij fietste rond aan een verschroeiend tempo dat zelf Stijn alle moeite had om hem te volgen.
De enige die ook nog een beetje tegensputterde was Jurgen Van Vlasselaer maar dat duurde ook niet lang.
Terug vooraan had Karel een beetje op zijn adem getrapt en Stijn voelde zijn moment aangebroken, in een zware loopstrook liep sterke Stijn zijn laatste concurrent uit de wielen en weg was hij.
Achter dit 2 tal was de strijd groter met Jurgen Van Vlasselaer,de broers Feyaerts en Gilles Patriarche.
De broers Vanton hadden vandaag een beetje en of day en zouden respectievelijk Lander 9e en Jelle 17e worden.
Terug vooraan was er geen kruid gewassen tegen Stijn die vlot zijn 3e van het seizoen binnen haalde de 2e plaats was weggelegd voor de verdienstelijke Karel .
De verdere ereplaatsen gingen naar 3e Wim feyaerts 4e Jurgen van Vlasselaer 5e Bart feyaerts en 6e Gilles Patriarche.
Robert Rood wist beslag te leggen op een 13e stek , Victor Detienne werd mooi 21e .
En Helmut ,voor de cross met mijn kopje lachen en daarna 5 plaatsen slechter dan vorige week niet goed he man ( nochtans hem Martine fel gesupporterd voor u)
Nu winterstop en binnen 3 weken beginnen ze er terug aan in Wodecq 10u30

http://www.wvz.be/
 


27/10/2015:

Jo Vertongen wordt 4de in het eindklassement van O2MC, proficiat!

 


5/9/2015:

Flanders mtb Series georganiseerd door onze club:

http://flandersmtbseries.be

 

 


5/7/2015:


3/5/2015:

Als kleine organisatie en met slechte weersvoorspellingen hebben jullie weer talrijk deelgenomen aan onze toertocht, de eerste regen begon maar pas te vallen rond 13h in de namiddag en toen waren de meeste bikers al binnen, de meesten hebben zich kunnen amuseren op een droog parcours, ook Niels Albert kon ons parcours smaken, tot volgend jaar in Mei 2016 !!

£

Verslag StrammerMax --> klik

 

--> Clubnieuws Archief