Clubnieuws Archief

 


12/4/2015:

Proficiat aan Celine en David !


22/2/2015:

15e Wedstrijd WVZ Maleizen

 

 

Prachtig parcours maar spijtig door de regenval van de laatste dagen superzwaar.
De 71 deelnemers starten stipt om 10u30 met zoals gewoonlijk een snelle start van onze renners van MTB Overijse .Na ronde 1 nog een select groepje tezamen met aan de kop Lander gevolgd door Stijn ,Jo Maes ,Jonas Demuylder en Jorgen Flion. Jelle die niet een al te goede start nam volgde iets verderop maar zou nog een geweldige wedstrijd rijden.
Na de 2e ronde ging Stijn... er snoeihard vandoor en daar was geen houden meer aan, Jorgen Flion heeft nog eventjes geprobeerd maar zag ook dat de Stijn ijzersterk was ,natuurlijk waren de omstandigheden vandaag beter voor een crossfiets dan voor een mtb.
Stijn bouwde stelselmatig zijn voorsprong uit een reed zo naar een zeer mooie overwinning voor eigen volk dat in grote massa was opgekomen.
Voor de 2e plaats was er veel meer spanning tussen Lander,Jorgen en Jonas Demuylder die ook een super wedstrijd reed .
Het was daar altijd haasje over tot Jorgen in de laatste ronde nog een versnelling plaatste en Lander kon daar niet meer op reageren maar werd toch mooi 3e.Jonas Demuylder werd 4e en de prestatie van de dag gaat voor mij naar de JELLE die ze een voor een opraapte en prachtig 8e werd.
Proficiat MTB Overijse met winst voor Stijn 3e Lander 8e Jelle en niet vergeten de jongste van de bende Viktor Detienne met een 20e plaats algemeen en 18e in de A cat op 71 deelnemers .
Ook nog vermelden de mooie 10e plaats voor Arthur Joos ,11e plaats voor Karel Rowies en de 15e plaats voor Robert Rood .
Ook nog een ontsnapte gevangene op het parcours tegengekomen maar die was snel terug ingerekend door de aanwezige politie. Dank u Politie (het was prachtig Helmut Merci)
Verder ook dank aan de mensen van deze organisatie Martine, Pieter Stijn, Lander ,Jelle en alle andere want er zijn er teveel om ze allemaal op te noemen .
Lander word ook eindwinnaar van het eindklassement bij de A voor Stijn en als 3e Jermy Couton.
Verder wil ik ook nog mijn collega Yvan bedanken voor onze goede samenwerking gedurende het ganse seizoen en ook de hulp van de Jakke , Dries en Dominike voor vandaag en merci voor het filmen Katrien.

Uitslagen --> klik

Foto's Wim --> klik


15/2/2015:

14e Wedstrijd WVZ Vollezele

Klein droog snel en mooi parcours vandaag in Vollezele.
De 54 deelnemers waren goed geluimd want het was een mooie dag met een leuke cross temperatuur .
Van in de start vliegen Stijn en Lander erin met nog een vier tal andere maken ze de kloof met de rest .Ze proberen met zijn tweetjes de kloof te slagen maar voor Lander gaat het te vlug ....
Stijn steekt nog een tandje bij en in een mum van tijd heeft hij een veilige voorsprong van 30 sec op Lander en 3 andere renners .De Jelle die traag gestart was rond de 30e plaats rijd ook een zeer mooie wedstrijd en raapt ze een voor een op .
Stijn kan zijn voorsprong ronde na ronde uitbouwen op de achtervolgers waar nu Jeremy Couton in 2e stelling rijd en ook van de andere wegrijd.
Lander heeft het een paar ronden moeilijk en rijd dan alleen in 5e stelling.
Stijn rijd makkelijk naar zijn 5e zege (proficiat Stijn) gevolgd door Jeremy Couton als 2e de 3e plaats is voor Janssens en Lander uiteindelijk toch nog 4e na een goede remonte in de 2 laatste ronden en op 10m van de 3e plaats,en als 5e Jo Maes.
De Jelle had zijn wedstrijd goed ingedeeld en kwam uiteindelijk binnen op een zeer mooie 13e plaats.
Ook nog het vermelden waard de 21e plaats van Arthur Joos na een wat mindere wedstrijd (maar had een zware trainingsweek achter de rug) en de 23e plaats van Robert Rood die een totale off Day had. Volgende week beter Robert dan is het een thuiswedstrijd of heb je misschien zand in de ogen van de andere gestrooid en je een beetje verstopt ???
Danny het was een prachtorganisatie Proficiat.
En Helmut ne prachtige val ook proficiat
De stand blijft ongewijzigd met Lander aan de leiding met nog 1 wedstrijd te gaan 8 punten voor op Stijn.
Volgende zondag de moeder der crossen van de WVZ in Maleizen 10u30.
Supporters allemaal op post zijn hee !!!!

Uitslagen --> klik


8/2/2015:

13e Wedstrijd WZV Henuyeres

Dubbelslag voor MTB Overijse 1e en 2e.
Weeral een weidecross en wat denken jullie , jawel de Stijn heeft het weer klaargespeeld
De 46 deelnemers moesten starten in een flinke regenbui wat het parcours nog iets moeilijker maakte . Stijn heeft eventjes iemand een half toertje voor hem laten rijden en dan vond hij het welletjes, der op en der over en tot na de finish heeft hij gezegd....
Voor de 2e plaats was er iets meer spanning maar Lander was voor die plaats ook te sterk en bouwde ronde na ronde ook zijn voorsprong op de derde met name Jo Maes uit .
Die had daar tegenover wel veel moeite om de renner achter hem (en u leest het goed, Karel Rowies uit Hoeilaart) achter zich te houden want die kwam ronde na ronde korter maar moest zich op het einde toch gewonnen geven.
In 5e stelling reed dan de weder optredende Arthur Joos na examens maar die moest op het einde toe ook nog een plaatsje inboeten .
Ook Jelle was er terug bij na examens maar met een zware verkoudheid moest hij zich uiteindelijk tevreden stellen met een toch nog mooie 16e plaats.
Terug vooraan had Stijn geen moeite meer om zijn verdiende overwinning op zak te steken met als 2e de lander 3e Jo Maes 4e Karel Rowies 5e Niels Schepens die ook een zeer mooie wedstrijd reed en 6e Arthur Joos ,13e Robert Rood en de Jelle 16e.
Nog het vermelden waard is dat slechts de eerste vier renners niet gedubbeld werden.
In de stand met nog 2 wedstijden blijft Lander comfortabel aan de leiding met 11punten voor op Stijn.
Volgende week Vollezele om 10u30

Uitslagen --> klik


25/1/2015:

12e Wedstrijd St Martens Bodegem.

Vrij koud deze morgen en alle weiden stevig bevroren maar dit deerde niet om 62 dappere veldrijders aan de start te krijgen.
Snelle start van Jo Maes gevolgd door de toppers met onze beide MTB Overijse gasten erbij .
Lander moest nogal vlug afhaken, ziek en het was zijn dagje niet ,hij zou uit eindelijk stranden op een 11e plaats na ook nog problemen te hebben gekregen met de versnellingen ....
Dan naar vooraan in de wedstrijd waar Stijn na ronde 2 het heft in handen nam want met de goede benen die hij had en de mooie trui die hij een jaar verdiend mag dragen reed hij weg van de andere deelnemers .
Maar in de 3e ronde sloeg het noodlot toe en lek juist na de wisselzone ,dus 3/4 van de ronde op een lekke band.
Maar Stijn kennende , geen paniek en na de wissel terug weg in 5e stelling eerst jo Maes teruggepakt dan Karel Rowies ( jaja u leest goed de Karel hij reed toen in 3e stelling ,knap Wim ) en zo verder naar Bart Feyaerts die in 2e stelling reed.
Maar toch was de vogel vooraan gaan vliegen de Wim Feyaerts en die zou hij niet meer terug zien.
Uiteidelijk een mooie overwinning voor de Wim met als 2e onze Stijn en als derde Bart Feyaerts een mooie 4e plaats voor Jo Maes en een heel knappe 5e plaats voor Karel Rowies,Lander werd 11e en Robert Rood door ook veel pech 15e.
In de stand blijft Lander stevig leider voor Stijn .
Nog vermelden de mooie wedstrijd van Werner Zimmerman na een minder BK.
Volgende week geen wedstrijd door het WK .
Volgende Wedstrijd Braine Le Chateau 10u30

Uitslagen --> klik


19/1/2015:

Srijn Deman is Belgisch Kampioen WZV

Uitslagen --> klik

 


14/1/2015:

De nieuwe cluboutfit is toegekomen!


11/1/2015:

10e Wedstrijd wvz Wodecq.

Geen regen, technisch parcours, 52 vertrekkers en een spannende wedstrijd.
Van de streekrenners waren er maar 3 aanwezig , Jelle en Arthur schoolverplichtingen (sterkte jongens) en Karel denk ik verloren gereden.
Vanaf de eerste meters werd er stevig gekoerst en dat had al vlug zijn gevolgen want na 1 ronde bleven ze vooraan maar met 5 meer over Lander ,Stijn ,Bart en Wim Feyaerts en de jonge Jeremy Couton....

Jp2lel8fiYc

In ronde 2 gaf Stijn er een stevige snok aan en reed van de 4 andere stelselmatig weg maar dit zou hij zich nog beklagen ,Lander probeerde afstoppingswerk te verrichten maar dit had Wim Feyaerts snel door.
Stijn kon uitlopen en had na ronde 4 een mooie voorsprong van 30 seconden.
Iedereen dacht dat de wedstrijd over en uit was behalve Wim Feyaerts .
Hij begon aan een geweldige achtervolging zodat zelfs Lander hem enkele ronden verder moest laten gaan.
Op 3 ronden van het einde kwamen de 2 vooraan samen gevolgd door Lander op een 10 tal sec , maar spijtig genoeg is deze laatste er niet meer bij geraakt.
De laatste ronde zette Stijn alles op alles maar het was tevergeefs , EEN demarrage op 500 meter van de aankomst volstond om zijn 7e van het seizoen binnen te halen (AMAAI WIM NOG NIE DIKWIJLS GEZIEN ZOIETS) Stijn eindigde mooi 2e op een 10 tal sec en Lander 3e nog 10 sec verder.
Een 4e plaats was weggelecht voor de jonge Jeremy Couton en 5e Bart Feyaerts .
Robert Rood kon na ziekte nog een mooie 15e plaats in de wacht slepen.
In de stand blijft Lander in de A categorie aan de leiding met 24 punten voor op Stijn en als 3e Robert op 117 punten.
Volgende week BK in Herne om 10u30
Proficiat aan alle winnaars in elke categorie en aan de organisatie .

Uitslagen --> klik

 


22/12/2014:

Proficiat aan de Kersverse ouders Lien en Wim !


21/12/2014:

9e Wedstrijd Onze Lieve Vrouw Waver
Nieuwe overwinning MTB Overijse ,dit maal voor sterke Stijn .
Goede benen , veel regen deze week en het parcours in olv waver , de Stijn was in zijn nopjes.
De 62 renners waren nog maar juist vertrokken en Stijn had al de rest al uit zijn wiel gereden. In tweede stelling kwam er een renner door die voor de eerste maal bij de wvz mee reed en ook sterk voor de dag kwam.Hij heeft een 2 tal ronden weerstand geboden tot op 30 sec maar dan vond ...Stijn het genoeg en hij schakelde nog een versnelling hoger.
Uiteindelijk een makkelijke overwinning voor Stijn met een 3 tal minuten voorsprong op de 2e van wie ik de naam niet ken.
Achter die 2 was er meer strijd voor de 3e plaats en die was weggelegd voor Wim Feyaerts en dat op een parcours dat hem helemaal niet ligt . (proficiat Wim)
Lander werd ook nog mooi 5e, hij dacht eerst niet te starten door een te zware werkweek maar heeft zich deze morgen toch bedacht en als je 1e staat in de rangschikking is ieder puntje welkom .
De Jelle dit maal geen lekke banden geen breuk aan de fiets en alleen een klein valpartijtje ( iets van niets) maar slechte benen. Hij wist beslag te leggen op een 25e plaats , voor hem gaat er de riem af door examen en zal pas terugkomen binnen een 6 tal weken .
Ook een mooie ereplaats voor Karel Rowies die 9e werd dank zij UITEINDELIJK een tamelijke goede start (goede raad kan geen kwaad he Karel ).
Voor Arthur Joos was een 15e plaats weggelegd en dit maal zonder kosten te maken aan zijn fiets en een nieuwe verzorgster, De pa was ook ne goeie hoor Arthur.
En uiteindelijk een 21e plaats voor Robert Rood die ook een minder dagje had.
De rangschikking blijft ongeveer hetzelfde voor de eerste 5 met 2 MTB Overijse renners op de eerste 2 plaatsen.
Nu komt de winterstop en binnen 3 weken vliegen ze er terug in.

Uitslagen --> klik


14/12/2014:

8e Wedstrijd wvz Hofstade
Zonnetje van de partij en 70 deelnemers.
Goede start van de MTB Overijse jongens maar dadelijk na de start loopt het mis voor Jelle zware val en hij mag een goede uitslag vergeten maar toch verder gereden en nog beslag gelegd op een 14e plaats. Na de wedstrijd blijkt zijn helm gebarsten en heeft hij de eerste 2 ronden een beetje groggy rondgereden maar daarna ging het beter.
Vooraan in de wedstrijd werd het heel spannend met constante wissels voor de... eerste plaats door Stijn ,Lander ,Wim en Bart Feyaerts Half weg kwamen er twee renners aansluiten door dat er vooraan een beetje naar elkaar gekeken werd en geen van de mindere Koen van kerkhoven en ex prof Kevin van Impe .Het bleef haasje over spelen tot de voorlaatste ronde Stijn er een flinke ruk aangaf en alleen Koen Van Kerhoven en Lander mee konden de broers Feyaerts volgden op enkele seconden en Kevin Van Impe iets verderop.

Ze gingen met drieŽn de laatste ronde in met enkele sec voorsprong op de 2 broers en toen kwam er een foutief maneuver van Koen en werkte hij Stijn tegen de grond , Lander werd ook gehinderd en zo kwamen de 2 broers terug en was alles terug te herbeginnen
Lander nam vanaf dan resoluut de leiding maar door een foutje dat hij maakte (zou nie mogen als je zoveel ervaring hebt) glipte Wim Feyaerts nog door het kleine gaatje en pakte hij niet onverdiend zijn 5e van het seizoen.
Lander werd 2e Koen Van Kerkhoven 3e en pechvogel Stijn 4e en de 5e plaats was weg gelegd voor Bart Feyaerts.
En Stijn , niet treuren man volgende week is het uw parcours.
De andere jongens van de streek deden ook goed hun best met een mooie 8e plaats voor Jonas Demuylder , een 13e plaats voor Robert Rood na lang in 10e positie te hebben gereden .
Nog een pechvogel vandaag was Arthur Joos die in de 1e ronde werd aangereden door een man met een paardenstaart ( maar niemand kent zijn naam ) en de pad afgebroken en of dat nog niet genoeg was ook nog een verschrikkelijke fietswissel , zijn ervaren mekanieker had de fiets van andere renner genomen want ze leken op elkaar zij hij maar na de cross was het hem vergeven en hij mag volgende week opnieuw zijn best doen want hij is een topper als mekanieker.
Uiteindelijk belande Arthur rond de 20e plaats.
En als laatste Karel Rowies die na een heel heel heel zwakke start (ik had het hem nog op voorhand gezegd ) ook nog wist een top 25 plaats in beslag te nemen.
De stand blijft ongewijzigd .
Volgende week OLV Waver 10u30 Maar zonder Lander (werken)

Uitslagen --> klik


7/12/2014:

7e Cross Grimbergen
Koud,nieuw maar mooi parcours en mooie overwinning van Lander(mtb Overijse)
De 67 dappere renners vertrekken na 1min stilte (vrouw van Georges en Seppeke) om er een mooie wedstrijd van te maken.
Lander meteen goed uit de startblokken geschoten en weg was hij, de rest zag hem niet meer terug tot na de wedstrijd.
Stijn nam ook een goede start ,daar tegenover had de Jelle een mislukte start met als resultaat 42e na ronde 1....
Vooraan werd Lander nooit meer in de problemen gebracht ook dank zij het mooie ploegwerk van Stijn die de taak mooi uitvoerde en zich vooraan wist te handhaven.
Jelle die was begonnen aan een geweldige remonte en reed rondetijden zo snel als Lander ,hij had opnieuw een top 10 plaats in zicht tot de voorlaatste ronde het noodlot weer toeslaat kettingbreuk maar toch nog 17e.
Vooraan mooie overwinning van Lander (mtb Overijse) voor Wim Feyaerts en Koen Van Kerkhoven en een 4e plaats voor de Stijn.
Ook nog vermelden de mooie prestatie van Karel Rowies na ook een minder goede start toch nog 9e geworden.
Robert Rood na een gewone wedstrijd 13e.
En pechvogel Artuur Joos ,breuk van de achter derailleur na 100m en als laatste de tweede ronde in ,maar na de wissel maakte hij een geweldige remonte en wist nog beslag te leggen op de 23e plaats.
In de stand blijven de mtb jongens de lijst aanvoeren.
Volgende zondag Hofstade 10u30.

Uitslagen --> klik


23/11/2014:

6e Vlezenbeek
65 Deelnemers
Mooi weer Schoon parcours maar Modder ,modder en nog eens modder.
Goede start van onze MTB Overijse jongens maar mooie liedjes duren soms niet lang.
De broers Feyaerts te sterk voor de rest van het peloton namen na een halve ronde de koers in handen en de rest zag hen niet meer terug voor de aankomst.....
Achter hen was er meer strijd met een goede Stijn, een verkouden Lander , Wim Tollenaere en Koen Van Kerkhoven.
Achter de eerste twee wisselde de posities geregeld en reden ze allemaal voor wat ze waard waren .
Uiteindelijk de overwinning voor Wim Feyaerts voor zijn broer Bart als 3e Wim Tollenaere 4e werd Stijn 5e Koen Van Kerkhoven en als 6e Lander .
Jelle reed ook nog top 20 na een zware schoolweek en vandaag zadelbreuk.
Proficiat ook aan Arthur, Robert en Karel die ook hun wedstrijd beŽindigden in de top 20.
Nog een vermelding voor Helmut Zimmerman om na een Kwetsuur terug te komen en op een schitterende wijze de wedstrijd mee te kleuren en na 2x materiaalpech toch nog de wedstrijd uit te rijden.(flink zo Helmut)
De jongens van MTB Overijse blijven wel aan de leiding in de A categorie

Volgende week geen wedstrijd maar wel op 7 december 10u30 Grimbergen

Uitslagen --> klik


16/11/2014:

5e Wedstrijd Dilbeek
Met 66 renners gingen ze om 10u30 van start op een mooi technisch en ook zwaar parcours. Stijn met een start waar niemand een antwoord op had dook als eerste het bos in gevolgd door de rest van de deelnemers ,daar hadden de mtb'ers een beetje voordeel omdat het er heel technisch was.
Naar het einde van de 1e ronde was het al een andere volgorde Wim Feyaerts gevolgd door Lander en op enkele seconden Bart Feyaerts de rest volgde iets verder allemaal op ee.n lint met daarbij ook Stijn en Jelle die in de start gehinderd werd en een paar plaatsen daardoor verloor.
In het begin van de 2e ronde werd Stijn onderuit gereden door een renner die op een onmogelijke plaats wou voorbijsteken(hoe dom kun je toch zijn) maar Stijn had geen stukken en kon zijn plaats behouden.
Op naar voren en daar waren ze met 3 samengekomen , Lander duwde daar fors op het gaspedaal maar kon geen gat slagen met de 2 broers en dus zat hij in de tang. De Stijn leek af te stevenen op een mooie 4e plaats en Jelle volgde rond de 10e plaats.
Met nog 2 ronden te rijden plaatste Bart Feyaerts een demarrage en de 2 anderen moesten passen ,Lander spartelde nog tegen maar het mocht niet baten.
Uiteindelijk een mooie overwinning voor Bart Feyaerts voor zijn broer Wim en een heel mooie 3e plaats voor Lander , Stijn weer een plaats dichter als vorige week werd mooi 4e en de Jelle ook nog mooi 11e (na een week hard studeren).
De andere streekrenners Jonas Demuylder werd 6e(proficiat) Arthur Joos 10e na een duel met Jelle , Karel Rowies 14e met een fiets die hij niet gewoon is ,want juist voor de wedstrijd stuur afgebroken en dan nog een fiets gekregen van de broers Vanton. Ook nog een 15e plaats voor Robert Rood maar die was niet in zijn dagje na een zwaar nachtje en uiteindelijk een 28e plaats voor Kurt Vanlaethem maar Kurt heeft wel de mooiste tuimeling achter zijn naam , spijtig dat daar geen foto van is want dat was de moeite waard .
In de stand bij de a categorie blijft MTB Overijse met 3 man aan de leiding.
Proficiat aan den Bart en alle 65 andere.

Volgende week Vlezembeek 10u30

Uitslagen --> klik


9/11/2014:

4e Wedstrijd Kester:

Vorig jaar regen modder een loodzwaar parcours dit jaar zon ,droog maar nog een zwaar parcours.
De 68 deelnemers vliegen er om 10u30 in met zoals gebruikelijk een flitsende start van Jelle, Lander , Wim Feyaerts en ook een goede start van Stijn.
Op het einde van de eerste ronde nog met 5 samen. Ronde 2 begint Lander te versnellen en een voor een moeten ze eraf behalve natuurlijk, de Wim Feyaerts....
Wim was vandaag zo sterk dat hij al in de 3e ronde een aanval plaatste en meteen de goede. Lander spartelde nog een rondje of twee tegen maar het mocht niet baten.
In de achtergrond naderde een zekere Glorieux Steven (elite) op Lander en die vochten een duel uit voor de 2e plaats.
Wim Feyaerts werd uiteindelijk niet meer bedreigd en won verdiend voor Glorieux en Lander ,die had een iets mindere dag (normaal na een nachtje stappen),Vierde werd Jurgen Vanvlasselaer en een mooie 5e plaats voor de Stijn die op weg was naar een vierde plaats maar door een lekke geremd werd.
Jelle kende ook pech door een lekke band terwijl hij in 7e positie reed, hij viel zo terug rond plaats 25 maar vocht nog terug naar een 17e plaats (sterk Jelle ). De twee andere renners uit de druivenstreek deden het ook goed, Robert Rood werd mooi 8e (proficiat Robert met je 1e top 10) en Arthur Joos legde beslag op een verdienstelijke 11e na een bloedstollend gevecht in de laatste 500m met Koen Van Kerkhoven vanwie hij het onderspit moest delven.
In de stand blijven onze drie renners van MTB Overijse op de 3 eerste plaatsen gevolgd door de andere 2 jongens uit de druivenstreek .
Ook nog proficiat aan de organisatoren van Kester voor het super knappe parcours en de ganse omkadering. Mannen jullie kunnen er wat van.
Volgende week zondag Dilbeek 10u30

Uitslagen --> klik


2/11/2014:

3e Wedstrijd wvz Neerijse.

Mooi zonnetje, prachtig parcours en een mooie wedstrijd meer moet dat niet zijn.
Met 65 deelnemers aan de start kregen we een mooie wedstrijd en terug dezelfde namen op het voorplan. Lander nam van in het begin de wedstrijd in handen gevolgd door de broers Feyaerts en Jelle, iets verderop Stijn en John van MTB Overijse
Lander hield er een hoog tempo op na en na een ronde bleven ze maar met twee meer over, gevolgd op enkele op enkele meters door Bart...
Feyaerts en Jelle.
Jelle maakte een klein foutje en moest Bart laten rijden, vooraan drukte ze een beetje het tempo en zo kon Bart Feyaerts terug aansluiten, die zette zich op kop en
reed een paar ronden op het voorplan met Lander in het wiel en als derde Wim Feyaerts.Na drie kwart wedstrijd vond Wim Feyaerts het stilaan tijd om eens stevig door te trekken en het was meteen de goede demarrage niemand had er nog een antwoord op.
Lander probeerde nog, maar de Wim was te slim en te sterk vandaag.
Lander werd mooi tweede en Bart Feyaerts vervolledigde het podium.
Jelle wist beslag te leggen op een mooie 9e plaats en Stijn werd 10e en John ook nog top 20.
Ook nog vermelden de mooie 5e plaats van Ruben Servranckx ,7e plaats voor Karel Rowies,12e plaats voor Robert Rood ,13e
Kurt Vanlaethem en een top 20 plaats voor Arthur Joos en dit na maagklachten (proficiat Arthur).
Ook nog vermelden dat de rangschikking TOP 3 in A categorie in handen is van MTB Overijse 1e Lander,2e Jelle en 3e Stijn.
Volgende week Kester 10u30 en bedankt aan alle supporters.
En proficiat voor de overwinning van Wim Feyaerts

 


 

26/10/2014:

2e wedstrijd wvz in Wemmel

Droog mooi weer en een supersnel parcours in Wemmel
Een goede start van onze jongens van mtb overijse,Jelle als eerste gevolgd door Lander en Stijn ook in de top 10.Na de eerste ronde nog 2 man voorop met name Lander en Wim Feyaerts .Het ging iets te snel voor Jelle en hij nestelde zich in 7e
positie en Stijn rond de 10e plaats ....
Vooraan daalde het tempo eventjes en er kwamen 2 man terug met name Bart Feyaerts en Jurgen Vanvlasselaer.
Na drie kwart wedstrijd plaatse Wim Feyaerts een verschroeiende demarrage en de andere 3 moesten hem laten gaan.
Een verdiende overwinning uiteindelijk voor de Wim Feyaerts.
Lander werd 2e op een handvol seconden . Stijn eindigde op een mooie 9e plaats en Jelle werd 12e na bijna de ganse wedstrijd in 7e stelling te hebben gereden maar in de voorlaatste ronde door pech afgeremd.(band van de velg gekomen).
Ook nog vermelden een mooie wedstrijd van Arthur Joos die na een slechte start toch nog wist beslag te leggen op een 11e plaats en Robert Rood die door een lekke band in de laatste ronde een mooie 12e plaats voor zijn neus zag voorbijgaan en uiteindelijk 18e werd.
Er waren 63 Deelnemers.
Volgende week Neerijse Zondag 10u30
Veel sterkte aan Dominique Van den eede die voor de start zwaar gevallen is en hopelijk zien we hem snel terug

.


 

19/10/2014:

BAM !! 't is al prijs voor Lander Vanton

----------bericht van Luc Vanton ------------------
Vandaag 1e wedstrijd wvz st lau berchem.
Met 3 man van MTB Overijse aanwezig en onmiddellijk prijs....
Na 500m wedstrijd duldde Lander niemand meer in zijn wiel en ging er solo van door, hij bouwde zijn voorsprong vlug uit tot 1 min en controleerde dan de wedstrijd ,ze zagen hem alleen nog terug na de aankomst en de 2e al op 2min.
Verder was er meer strijd, Jelle die ook een goede wedstrijd fietste een tijd in 2e positie maar naargelang de wedstrijd vorderde moest hij een paar plaatsen inleveren maar toch nog knap 5e en 2e in de A categorie.Stijn had een iets mindere
dag maar door het vele werk thuis en de weinige training toch ook nog mooi 9e.
Dus bravo voor de mannen van MTB Overijse

 


22/9/2014: Steegjesrace Hoeilaart 3de plaats voor Lander Vanton,

Jelle en Stijn worden respectievelijk 5de en 12de, Proficiat !


Dirk Demol 8st plaats 75km Erneuville


Jelle Vanton 1e plaats Dorpelingenkoers te Huldenberg, Stijn als 3e op podium !!

 http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLFFR_20130818_001


 

Onze dikkebandenrace en open wedstrijden

 

Foto's kids trophy en open wedstrijd:

 

Nog een filmpje categorie U11 ---> klik

 

 

 


 

Onze toertocht 4 mei 2014

 

SUPER BEDANKT AAN DE 1162 DEELNEMERS !!!!

 

Nog een filmpje ---> klik

 


 

April 2014 Verkenning toertocht Overijse


 

4-5-6 oktober 2013

Foto's en video van ons clubweekend te Houffalize:

 

 

 


 

5 - 9/5/2013

 

Dirk Demol neemt deel aan de Transallgarve; +- 426km en 9000hm

http://www.transallgarve.com/

 

        

 

 


 

6/05/2012

Bedankt aan de +- 800 deelnemers op onze toertocht van 6 mei 2012

 Positieve commentaren op het forum

Uitgebreid verslag op mtbyou

Verslag Trade-n-Cycle Team

 


 

15/01/2012

 

Lander wordt Belgisch kampioen Veldrijden bij Wielervrienden Zennevallei

Uitslag cross Kongoberg Vollezele---> klik


 

7/11/2011

 

Raf en Delphine verlaten onze club:

Na een schitterend jaar met tal van podiumplaatsen was de tijd rijp om andere oorden op te zoeken. De knappe uitslagen van Delphine zijn ook in het mountainbike wereldje niet onopgemerkt voorbij gegaan. Samen met haar partner Raf was zijn zoveel mogelijk aanwezig op de prachtige Ardennen marathons om samen naar schitterende resultaten te rijden.  Het werd dan ook tijd voor Delphine en Raf om professionelere oorden op te zoeken. Vanaf 2012 verdedigen Delphine en Raf de kleuren van het Fuji MTB Masters Team.

http://www.fujimtbmasters.com/

Heel MTB Overijse wensen Delphine en Raf zeer veel succes in hun volgende jaren!  Wij komen elkaar nog wel tegen op ons geliefkoosd terrein. 

 

 

 


 

11/9/2011

 

Tweede plaats voor Delphine op de zware Grand Raid Godefroy te Bouillon, zie verslag

Uitslagen ---> klik

Verslag ---> klik

 


 

4/9/2011

Zege voor Delphine op de 80km van La Bastognarde , bravo !!!

Uitslagen-- > klik

Verslaf Raf-- > klik


Artikel uit de Serrist 30/9/2010 :

Fotoshoot nieuwe clubuitrusting


 


MtbOverijse in de kijker op de druivenfeesten 2010

 


 

22/7/10

Katrien en John worden mama en papa van Thalia!

23/7/10

Ingrid en BjŲrn worden mama en papa van Lars!


 

4/7/10

Overwinning voor Delphine !!

Delphine Brits is de snelste vrouw op de marathon Ducasse de la Houzťe in Thuillies, een marathon van 75km en 1330hm. Ze reed uit in een zeer knappe tijd van 4h5m55s , 18,15km-u

Uitslagen -->  Klik